מרק עדשים, סלרי ומנגולד
מרק עדשים מושלם לימים קרים. עשיר בירקות וקטניות, מחמם ומשביע עם טאץ' הודי טעים. השימוש בעדשים קל מאוד, הן נכנסות למרק כמו שהן ויוצרות הסמכה טבעית ונהדרת
מרק עדשים מושלם לימים קרים. עשיר בירקות וקטניות, מחמם ומשביע עם טאץ' הודי טעים. השימוש בעדשים קל מאוד, הן נכנסות למרק כמו שהן ויוצרות הסמכה טבעית ונהדרת
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.0 קק״ל 735.1 קק״לפחמימות 15.3 גרם 76.4 גרםסוכר 7.9 גרם 39.7 גרםשומן 5.9 גרם 29.4 גרםנתרן 1128.8 מ״ג 5644.1 מ״גחלבון 5.2 גרם 25.9 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 18.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.7 מ״ג 133.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 128.7 מ״ג 643.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות147
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.0 קק״ל 735.1 קק״לפחמימות 15.3 גרם 76.4 גרםסוכר 7.9 גרם 39.7 גרםשומן 5.9 גרם 29.4 גרםנתרן 1128.8 מ״ג 5644.1 מ״גחלבון 5.2 גרם 25.9 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 18.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.7 מ״ג 133.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 128.7 מ״ג 643.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 147 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס עדשים כתומות
-
1 כף שמן זית
-
1 צנצנת רוטב עגבניות נפוליטנה
-
1 שורש סלרי בינוני
-
1 כוס עלי מנגולדקצוצים
-
1 גזר בינונימקולף
-
1 קובייה תיבולית נוסח הודי קנור
-
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
-
5 כוסות מים
-
1 שן שוםכתושה
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים בתוך מסננת תחת זרם מים, עד שהם יוצאים שקופים.
- מגרדים את הגזר ושורש הסלרי על פומפייה.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומכניסים את הגזר והסלרי, מטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות ואז מוסיפים את השום לעוד דקת ערבוב.
- מוסיפים את המנגולד ונותנים לו להתאדות ולהצטמצם כמה דקות ואז מוסיפים את העדשים ואת רוטב העגבניות.
- מערבבים את התיבולית, אבקת המרק והמלח בכוס מים חמים ואז מוסיפים לסיר.
- מוסיפים את יתר המים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים חצי שעה עד שעה על אש בינונית ובודקים מדי פעם, אם סמיך מוסיפים עוד חצי כוס מים. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים בתוך מסננת תחת זרם מים, עד שהם יוצאים שקופים.
- מגרדים את הגזר ושורש הסלרי על פומפייה.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומכניסים את הגזר והסלרי, מטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות ואז מוסיפים את השום לעוד דקת ערבוב.
- מוסיפים את המנגולד ונותנים לו להתאדות ולהצטמצם כמה דקות ואז מוסיפים את העדשים ואת רוטב העגבניות.
- מערבבים את התיבולית, אבקת המרק והמלח בכוס מים חמים ואז מוסיפים לסיר.
- מוסיפים את יתר המים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים חצי שעה עד שעה על אש בינונית ובודקים מדי פעם, אם סמיך מוסיפים עוד חצי כוס מים. טועמים ומתקנים תיבול.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן