מרק עדשים צהובות עם המון עשבי תיבול של נטע לויה

נצלו את ימי הבית ופנקו את עצמכם ואת בני הבית במרק מנחם שהוא ארוחה שלמה בקערה! מרק עדשים צהובות משביעות ומזינות עם שום, כורכום ועשבי תיבול ריחניים נהדרים
נצלו את ימי הבית ופנקו את עצמכם ואת בני הבית במרק מנחם שהוא ארוחה שלמה בקערה! מרק עדשים צהובות משביעות ומזינות עם שום, כורכום ועשבי תיבול ריחניים נהדרים
  • נטע לויה
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    161
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 160.5 קק״ל 1284.1 קק״ל
    פחמימות 18.4 גרם 147.2 גרם
    שומן 4.1 גרם 32.8 גרם
    נתרן 139.0 מ״ג 1111.6 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 54.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.4 גרם 107.6 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 343.8 מ״ג 2750.4 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 29.0 מ״ג
    אשלגן 2079.4 מ״ג 16635.4 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    161
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 160.5 קק״ל 1284.1 קק״ל
    פחמימות 18.4 גרם 147.2 גרם
    שומן 4.1 גרם 32.8 גרם
    נתרן 139.0 מ״ג 1111.6 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 54.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.4 גרם 107.6 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 343.8 מ״ג 2750.4 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 29.0 מ״ג
    אשלגן 2079.4 מ״ג 16635.4 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור

ימים לא פשוטים עוברים על כולנו. ימים של חרדה, אי שקט ובעיקר חוסר וודאות.

הדבר הכי נכון לעשות בזמנים כאלו הוא לנצל לטובה כמה שאפשר את השהייה בבית ולהכין יותר אוכל ביתי, מזין, משביע ומנחם.

לטעמי אין מנחם יותר ממרק חם שאוכלים בקערה מול איזה סרט טוב (ולא מול החדשות!).

מרק שהוא ארוחה שלמה בקערה, עם עדשים צהובות שהן גם משביעות ומזינות וגם קלות יחסית לעיכול לעומת קטניות אחרות. הוספתי למרק כמות גדולה של שום, כורכום והמון עשבי תיבול שיהפכו את המרק לבריא ומחזק, בימים אלו שצריך לדאוג לבריאות שלנו ושל בני משפחתנו, גם של הגוף וגם של הנפש.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
נטע לויה
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים סיר מרק עמוק על להבה בינונית עם שמן הזית.
  2. מאדים בשמן הזית את הבצל, הגזר והסלרי במשך 7-10 דקות עד לריכוך.
  3. מוסיפים את הכוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע, בצל ירוק, שום ואת העדשים הצהובות. מוסיפים את הכורכום והכמון ומערבבים במשך דקה-שתיים.

    מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים. צילום: נטע לויה
    מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים. צילום: נטע לויה

  4. מוסיפים את המים (המים צריכים להגיע כ-2-3 ס”מ מעל העדשים, אם יש צורך הוסיפו מעט מים) ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  6. מבשלים במשך שעה-שעה ורבע, עד שהעדשים התרככו לגמרי.

    מבשלים עד שהעדשים התרככו לגמרי. צילום: נטע לויה
    מבשלים עד שהעדשים התרככו לגמרי. צילום: נטע לויה

  7. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    מרק עדשים צהובות עם המון עשבי תיבול. צילום: נטע לויה
    מרק עדשים צהובות עם המון עשבי תיבול. צילום: נטע לויה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק עדשים צהובות עם המון עשבי תיבול של נטע לויה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    ו.פ

    מכינה כבר פעם שלישית, מתכון מעולה, טעים ובריא

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף ממש לקרוא, תודה רבה!

    Avatar
    ויקי

    וואוו, מתכון מעולה !! קל להכנה וטעים טעים 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לקרוא ויקי, תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה (: וכל הכבוד!!!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות