-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 152.5 קק״ל 915.3 קק״לפחמימות 22.0 גרם 132.1 גרםשומן 5.6 גרם 33.5 גרםנתרן 537.0 מ״ג 3221.7 מ״גחלבון 2.0 גרם 12.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.5 גרםשומן רווי 3.7 גרם 22.0 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 86.0 מ״גסידן 58.4 מ״ג 350.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 532.0 מ״ג 3191.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות153
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 152.5 קק״ל 915.3 קק״לפחמימות 22.0 גרם 132.1 גרםשומן 5.6 גרם 33.5 גרםנתרן 537.0 מ״ג 3221.7 מ״גחלבון 2.0 גרם 12.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.5 גרםשומן רווי 3.7 גרם 22.0 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 86.0 מ״גסידן 58.4 מ״ג 350.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 532.0 מ״ג 3191.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
ערמונים הם לא המרכיב הנפוץ ביותר במטבח ישראלי, אבל בהחלט שווה להכיר אותם ולשלב במאכלים שאתם מכינים. ישראל אהרוני מביא לכם רעיון נהדר למרק ערמונים קרמי ועשיר בטעמים שמכינים בקלי קלות.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 153 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק ערמונים
-
40 גרם חמאה
-
2 שיני שום
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
5 עלי מרווה
-
2 יחידות פטריות מלך היערקצוצות
-
400 גרם ערמונים בוואקום
-
4 כוסות מים
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
הגשה
-
6 כפיות שמנת לבישול 9%
-
1 חופן עיריתקצוצה
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את השום, הבצל, המרווה והפטריות 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את המים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את השמנת וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק אחיד ללא גושים. מבשלים עוד כמה דקות.
- מעבירים את המרק לקערות, מזלפים מעט שמנת, מפזרים את העירית ומגישים.
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את השום, הבצל, המרווה והפטריות 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את המים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את השמנת וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק אחיד ללא גושים. מבשלים עוד כמה דקות.
- מעבירים את המרק לקערות, מזלפים מעט שמנת, מפזרים את העירית ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
במה אפשר להחליף את הפטריות אם מישהו אלרגי?
היי נריה, המתכון עשיר בפטריות, כך שבעיה לוותר עליהן, אפשר לנסות את המתכון הזה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%9e%d7%a8%d7%a7-%d7%9b%d7%aa%d7%95%d7%9d-%d7%9e%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%a3-%d7%a9%d7%9c-%d7%93%d7%9c%d7%a2%d7%aa-%d7%91%d7%98%d7%98%d7%94-%d7%92%d7%96%d7%a8-%d7%95%d7%a2%d7%a8%d7%9e%d7%95%d7%a0/?auto=1
לא כתוב האם צריך בשלב מסויים לרסק את הערמונים והפיטריות.
היי קלריס, את צודקת, זה אכן התפספס. הוספתי כעת את טחינת המרק באופן ההכנה. תודה רבה!
חסר במצרכים שמנת לבישול, היא כתובה באופן ההכנה, אך לא במצרכים למרק, רק במצרכים להגשה
היי יפית, תודה על עירור תשומת הלב, עדכנו את המצרכים!