משביע ומרענן: סלט עדשים שחורות עם פירות העונה ובוטנים מומלחים
בדיוק למרכז שולחן בארוחת החג! סלט עדשים שחורות חגיגי ומיוחד עם פירות העונה ובוטנים מלוחים שנותנים את הטאץ' הסופי
בדיוק למרכז שולחן בארוחת החג! סלט עדשים שחורות חגיגי ומיוחד עם פירות העונה ובוטנים מלוחים שנותנים את הטאץ' הסופי
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 258.4 קק״ל 2583.8 קק״לפחמימות 27.5 גרם 275.1 גרםשומן 14.5 גרם 144.5 גרםנתרן 503.0 מ״ג 5030.2 מ״גחלבון 11.3 גרם 113.2 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 54.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.7 מ״ג 187.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 72.7 מ״ג 727.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות258
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 258.4 קק״ל 2583.8 קק״לפחמימות 27.5 גרם 275.1 גרםשומן 14.5 גרם 144.5 גרםנתרן 503.0 מ״ג 5030.2 מ״גחלבון 11.3 גרם 113.2 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 54.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.7 מ״ג 187.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 72.7 מ״ג 727.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לא תאמינו איזה ביס מושלם מתקבל מהמנה המפתיעה והמצוינת הזו! מתכון מעולה של סלט עדשים שחורות עם נקטרינות, ענבים, בוטנים, צ’ילי אדום חריף, נענע ועוד ועוד! אתם יכולים להיות רגועים עם הכנת הסלט הזה – מנה בטוחה שתקצור ים של מחמאות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 258 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 כוסות עדשים שחורותסוגת
-
1 כפית מלח דק
-
4 יחידות נקטרינותחצויות ופרוסות
-
20 יחידות ענביםירוקים, חצויים
-
1 כוס בוטנים קלויים
-
1 יחידה פלפל צ’ילי אדוםחריף, פרוס לטבעות דקות
-
40 עלי נענעקצוצים דק
-
8 גבעולי בצל ירוקהחלק הירוק, קצוצים דק
-
חופן ארוגולהקצוצה דק
רוטב
-
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
6 כפות מיץ לימון
-
6 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח הימלאיהמלח הארץ
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- ממלאים סיר בינוני בשפע מים, ממליחים אותם ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהעדשים רכות אבל לא מידי. מסננים.
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
- מניחים בקערה קטנה או צנצנת זכוכית את כל מרכיבי הרוטב, מנערים היטב ומזלפים מעל הסלט. מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- ממלאים סיר בינוני בשפע מים, ממליחים אותם ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהעדשים רכות אבל לא מידי. מסננים.
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
- מניחים בקערה קטנה או צנצנת זכוכית את כל מרכיבי הרוטב, מנערים היטב ומזלפים מעל הסלט. מערבבים ומגישים.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן