-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 202.9 קק״ל 2434.7 קק״לפחמימות 17.8 גרם 213.1 גרםשומן 14.6 גרם 175.6 גרםנתרן 20.2 מ״ג 242.4 מ״גחלבון 2.3 גרם 27.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרםשומן רווי 1.7 גרם 20.3 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 43.2 מ״גסידן 41.7 מ״ג 500.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 59.9 מ״ג 719.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות203
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 202.9 קק״ל 2434.7 קק״לפחמימות 17.8 גרם 213.1 גרםשומן 14.6 גרם 175.6 גרםנתרן 20.2 מ״ג 242.4 מ״גחלבון 2.3 גרם 27.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרםשומן רווי 1.7 גרם 20.3 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 43.2 מ״גסידן 41.7 מ״ג 500.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 59.9 מ״ג 719.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
מאפה פילו מתוק ומיוחד, שאני כל כך נהנית להכין! אני קונה עבורו מקלות באגף היצירה, כך שהוא לא רק מתכון: הוא גם פעילות כיפית במיוחד. תוכלו להכין את המאפה הזה גם יומיים, שלושה לפני החג ולשמור בקופסה סגורה ללא המלבי, לאורחים, לבני המשפחה וסתם לנשנוש באמצע היום.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 203 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
טבעות בקלוואה
-
8 דפי בצק פילו
-
1 בקבוק תרסיס שמן קנולהאו חמאה מומסת
-
1/2 כוס אגוזי מלךטחונים
-
1/2 כפית קינמון טחון
זיגוג
-
1/2 כוס דבש
אופן הכנה
- מכינים את המלבי: טורפים חלב, מי ורדים, סוכר וקורנפלור עד שאין גושים.
- מחממים בסיר תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה והסמכה.
- מעבירים לכלי אטום ומכסים את פני המלבי בניילון. מעבירים למקרר לשעתיים.
- מכינים את טבעות הבקלאווה: חוצים את חבילת הפילו לאורך, מערבבים אגוזים טחונים וקינמון בקערה, מתיזים שמן על כל מחצית עלה, מפזרים מעט אגוזים ומקפלים לחצי. משמנים שוב ומפזרים שוב אגוזים.
- מניחים מקל בעובי 2 ס”מ בתחתית ומגלגלים את הבצק לסיגר: משאירים 2 ס”מ אחרונים ללא גלגול.
- דוחפים בידיים את הבצק על המקל, משני הקצוות לכיוון האמצע, עד שהוא מתכווצ’ץ’ ומתקצר בחצי. שולפים את המקל החוצה וסוגרים לטבעת. משטחים את האמצע.
- מסדרים את הטבעות בתבנית, מתיזים שמן ואופים ב-180 מעלות 20 דקות, להשחמה.
- מכינים את הזיגוג: מחממים דבש לרתיחה ומוזגים על טבעות הפילו. מצננים.
- להרכבה וקישוט: מערבבים את המלבי למרקם קרמי לאחר שהתקשה קצת במקרר. מניחים כף מלבי במרכז כל טבעת בקלאווה.
- מקשטים בסירופ מלבי ותוספות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המלבי: טורפים חלב, מי ורדים, סוכר וקורנפלור עד שאין גושים.
- מחממים בסיר תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה והסמכה.
- מעבירים לכלי אטום ומכסים את פני המלבי בניילון. מעבירים למקרר לשעתיים.
- מכינים את טבעות הבקלאווה: חוצים את חבילת הפילו לאורך, מערבבים אגוזים טחונים וקינמון בקערה, מתיזים שמן על כל מחצית עלה, מפזרים מעט אגוזים ומקפלים לחצי. משמנים שוב ומפזרים שוב אגוזים.
- מניחים מקל בעובי 2 ס”מ בתחתית ומגלגלים את הבצק לסיגר: משאירים 2 ס”מ אחרונים ללא גלגול.
- דוחפים בידיים את הבצק על המקל, משני הקצוות לכיוון האמצע, עד שהוא מתכווצ’ץ’ ומתקצר בחצי. שולפים את המקל החוצה וסוגרים לטבעת. משטחים את האמצע.
- מסדרים את הטבעות בתבנית, מתיזים שמן ואופים ב-180 מעלות 20 דקות, להשחמה.
- מכינים את הזיגוג: מחממים דבש לרתיחה ומוזגים על טבעות הפילו. מצננים.
- להרכבה וקישוט: מערבבים את המלבי למרקם קרמי לאחר שהתקשה קצת במקרר. מניחים כף מלבי במרכז כל טבעת בקלאווה.
- מקשטים בסירופ מלבי ותוספות ומגישים.
הערות
- ניתן להגיש עם סירופ מלבי, קוקוס, קינמון ופיסטוקים קצוצים
הערות
- ניתן להגיש עם סירופ מלבי, קוקוס, קינמון ופיסטוקים קצוצים
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איך יש את הצבע הורוד איזה רכיב נותן אותו?
היי מלכה, יש סירופ מלבי שניתן לקנות ברשתות השיווק הנבחרות