מתכון ב-10 דקות: פסטה קיצית וצבעונית שכולה שמש
אם אי אפשר להגיע לאיטליה, נביא אותה לצלחת! פסטה עם עגבניות מיובשות, גבינת ריקוטה, ארוגולה ובזיליקום. הצבעים של הדגל האיטלקי בתוספת כוס יין לבן ואתם עמוק במגף
אם אי אפשר להגיע לאיטליה, נביא אותה לצלחת! פסטה עם עגבניות מיובשות, גבינת ריקוטה, ארוגולה ובזיליקום. הצבעים של הדגל האיטלקי בתוספת כוס יין לבן ואתם עמוק במגף
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 236.3 קק״ל 945.2 קק״לפחמימות 14.2 גרם 56.8 גרםשומן 17.1 גרם 68.3 גרםנתרן 727.7 מ״ג 2910.9 מ״גחלבון 13.3 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.5 גרםשומן רווי 6.6 גרם 26.2 גרםכולסטרול 24.4 מ״ג 97.5 מ״גסידן 220.5 מ״ג 881.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 613.7 מ״ג 2454.6 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות236
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 236.3 קק״ל 945.2 קק״לפחמימות 14.2 גרם 56.8 גרםשומן 17.1 גרם 68.3 גרםנתרן 727.7 מ״ג 2910.9 מ״גחלבון 13.3 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.5 גרםשומן רווי 6.6 גרם 26.2 גרםכולסטרול 24.4 מ״ג 97.5 מ״גסידן 220.5 מ״ג 881.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 613.7 מ״ג 2454.6 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 236 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 כוס עגבניות מיובשותבשמן
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 חופן ארוגולה
-
1 חופן בזיליקוםעלים בלבד
-
250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לא מסננים מהמים בשלב זה אלא מכינים מראש כף מחוררת.
- לקראת סיום בישול הפסטה מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בסיר רחב.
- מוסיפים לשמן הזית את העגבניות המיובשות (אפשר לחתוך אותן אם לא אוהבים אותן שלמות) מוסיפים לעגבניות המיובשות את הפסטה ישירות מהסיר בעזרת כף מחוררת (לא נורא בכלל אם גם קצת ממי הבישול מתווספים לסיר הרוטב).
- מערבבים היטב את הפסטה עם שמן הזית והעגבניות המיובשות.
- טועמים מהפסטה ומוסיפים מלח לפי הצורך. מתבלים בשבבי צ’ילי חריף ומעבירים לצלחות ההגשה.
- מפוררים בידיים את גבינת הריקוטה ומפזרים על הפסטה. מקשטים בעלי ארוגולה ובזיליקום ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לא מסננים מהמים בשלב זה אלא מכינים מראש כף מחוררת.
- לקראת סיום בישול הפסטה מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בסיר רחב.
- מוסיפים לשמן הזית את העגבניות המיובשות (אפשר לחתוך אותן אם לא אוהבים אותן שלמות) מוסיפים לעגבניות המיובשות את הפסטה ישירות מהסיר בעזרת כף מחוררת (לא נורא בכלל אם גם קצת ממי הבישול מתווספים לסיר הרוטב).
- מערבבים היטב את הפסטה עם שמן הזית והעגבניות המיובשות.
- טועמים מהפסטה ומוסיפים מלח לפי הצורך. מתבלים בשבבי צ’ילי חריף ומעבירים לצלחות ההגשה.
- מפוררים בידיים את גבינת הריקוטה ומפזרים על הפסטה. מקשטים בעלי ארוגולה ובזיליקום ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
עם איזה גבינה אפשר להחליף את הריקוטה?
היי תהל, ניתן להחליף לכל גבינה שאוהבים. פרמזן, מלוחה, מוצרלה. הכל הולך!
אפשר עם מוצרלה? עיגולים? אין לי פרסקה
היי שבי, אפשר בהחלט להחליף לכל גבינה שאתה אוהב. מוצרלה תהיה מצויינת פה.