מתכון לעוף בטמפורה ברוטב לימון קראנצ’י, עם טיפ עסיסי
- שחר וואנג
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 95.5 קק״ל 381.9 קק״לפחמימות 12.9 גרם 51.7 גרםשומן 5.0 גרם 20.2 גרםנתרן 1265.8 מ״ג 5063.2 מ״גחלבון 0.5 גרם 2.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.8 מ״ג 15.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 45.4 מ״ג 181.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות96
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 95.5 קק״ל 381.9 קק״לפחמימות 12.9 גרם 51.7 גרםשומן 5.0 גרם 20.2 גרםנתרן 1265.8 מ״ג 5063.2 מ״גחלבון 0.5 גרם 2.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.8 מ״ג 15.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 45.4 מ״ג 181.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
טמפורה היא בלילת בצק שמגיעה מהמטבח היפני, ומוסיפה למאכלים כמו ירקות, חזה עוף וכדומה, קראנצ’יות וקריספיות עם נפח מטוגן וטעים. אפשר לשדך לה רטבים מדהימים וטעימים שיהפכו את המנה לכזו שאי אפשר להפסיק לנשנש. טיפ משחר וואנג מ’המסעדה הבאה’: רוצים עוף בטמפורה עסיסי במיוחד? כל מה שאתם צריכים זה להשרות את רצועות העוף בתערובת הקסומה הזו במשך חצי שעה: רבע כוס מים, רבע כפית סודה לשתייה, כפית מלח, כף קורנפלור ואתם מוכנים לצפות בטמפורה וליהנות מעוף מטוגן וטעים.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 96 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
2 יחידות חזה עוף שלםנקיים מסחוסים וחתוכים לקוביות לא גדולות
מרינדה לריכוך הבשר
-
1/4 כוס מים
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף קורנפלור
טיגון
-
1 כוס קמח טמפורהמזרח מערב
רוטב לימון
-
2 כפות שמן זית
-
6 פרוסות לימוניםדקות
-
1 מיץ לימון גדולבנוסף גם את גרידת הלימון
-
1 כפית שורש ג’ינג’ר
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
2 כפות דבש
-
2 כפות רוטב צ’ילי חריףמזרח מערב
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
אופן הכנה
- מניחים את קוביות העוף בקערה.
- מוסיפים את כל חומרי המרינדה. מערבבים מכסים ומשהים במקרר במשך חצי שעה.
- מכינים את הטמפורה: שמים את אבקת הטמפורה בקערה ומוסיפים מי קרח תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם הרצוי שהוא לא סמיך מידי ולא דליל (מרקם שמזכיר שמנת).
- מחממים שמן עמוק בווק (לא יותר מידי חם, מומלץ לבדוק עם מעט טמפורה אם השמן חם. הטמפורה תצוף אך לא תזהיב מיד, וגם אין צורך שתקבל צבע כהה)
- טובלים את הנתחים בטמפורה ומעבירים לשמן החם בכל פעם כמות לא גדולה, כדי שלא ידבקו.
- מוציאים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הג’ינג’ר, המלח, הפלפל, הדבש, רוטב הצ’ילי והסויה.
- יוצקים מעל רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ- 5 דקות שמתחיל להסמיך ומתבלים במלח ופלפל.
- מחזירים את נתחי העוף המטוגנים למחבת, מקפיצים ומבשלים במשך כ- 3 דקות.
- מכבים את הלהבה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מניחים את קוביות העוף בקערה.
- מוסיפים את כל חומרי המרינדה. מערבבים מכסים ומשהים במקרר במשך חצי שעה.
- מכינים את הטמפורה: שמים את אבקת הטמפורה בקערה ומוסיפים מי קרח תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם הרצוי שהוא לא סמיך מידי ולא דליל (מרקם שמזכיר שמנת).
- מחממים שמן עמוק בווק (לא יותר מידי חם, מומלץ לבדוק עם מעט טמפורה אם השמן חם. הטמפורה תצוף אך לא תזהיב מיד, וגם אין צורך שתקבל צבע כהה)
- טובלים את הנתחים בטמפורה ומעבירים לשמן החם בכל פעם כמות לא גדולה, כדי שלא ידבקו.
- מוציאים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הג’ינג’ר, המלח, הפלפל, הדבש, רוטב הצ’ילי והסויה.
- יוצקים מעל רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ- 5 דקות שמתחיל להסמיך ומתבלים במלח ופלפל.
- מחזירים את נתחי העוף המטוגנים למחבת, מקפיצים ומבשלים במשך כ- 3 דקות.
- מכבים את הלהבה ומגישים מיד.
תגובות (8)
מה אפשר לשים במקום קורנפלור
היי יעל, אפשר להמיר לכף קמח תפו”א
6 לימונים או 6 פרוסות? לא ברור
6 פרוסות של לימון (לא שישה לימון), כפי שכתוב במצרכים
איך מונעים המטמפורה להידבק למחבת?
היי דפנה, מכינים לפי ההנחיות, הטיגון הוא בשמן עמוק, כך שאין סיבה שיידבק למחבת
מה אפשר לשים במקום קמח טמפורה?
קמח הטמפורה נדרש לצורך התוצאה הרצויה במתכון