מתכון לקובה סלק עם טריק מושלם שמקל על העבודה
יש לנו מקום חם בלב למרק קובה סלק שתמיד מזכיר לנו את סבתא! קבלו מתכון עם טריק מושלם שמקל על העבודה ומקצר את הזמנים למנה הקלאסית והטעימה שתמיד באה בטוב
יש לנו מקום חם בלב למרק קובה סלק שתמיד מזכיר לנו את סבתא! קבלו מתכון עם טריק מושלם שמקל על העבודה ומקצר את הזמנים למנה הקלאסית והטעימה שתמיד באה בטוב
- עדן טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 851.8 קק״ל 3407.2 קק״לפחמימות 83.5 גרם 333.9 גרםשומן 36.5 גרם 145.9 גרםנתרן 1781.1 מ״ג 7124.2 מ״גחלבון 44.8 גרם 179.1 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.8 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרםכולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״גסידן 95.9 מ״ג 383.6 מ״גברזל 6.3 מ״ג 25.0 מ״גאשלגן 939.9 מ״ג 3759.7 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 36.5 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות852
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 851.8 קק״ל 3407.2 קק״לפחמימות 83.5 גרם 333.9 גרםשומן 36.5 גרם 145.9 גרםנתרן 1781.1 מ״ג 7124.2 מ״גחלבון 44.8 גרם 179.1 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.8 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרםכולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״גסידן 95.9 מ״ג 383.6 מ״גברזל 6.3 מ״ג 25.0 מ״גאשלגן 939.9 מ״ג 3759.7 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 36.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 29 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 852 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית בהרט
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 כפות שמן זית
מעטפת
-
1 ביצה L
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כוס סולת
מרק
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 כפית שוםכתוש
-
1 גבעול שורש סלרי
-
2 תפוחי אדמה בינונייםחתוכים
-
2 קופסאות קוביות סלק יכין
-
1/2 כוס מיץ לימוןטרי
-
1 קורט מלח דק
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית בהרט
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
5 כוסות מים
אופן הכנה
- בקערה שמים כל מרכיבי הבשר, לשים היטב לעיסה אחידה.
- בצד מכינים קערה קטנה עם ביצה טרופה מתובלת במלח ופלפל שחור, וקערה קטנה עם קמח סולת.
- בידיים משומנות יוצרים כדורים וטובלים תחילה בביצה ואז בסולת לציפוי אחיד. את כל הכדורים מכניסים למקרר לשעה.
- בינתיים מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים 4 כפות שמן זית, מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את השום, שורש הסלרי, תפו”א ו-2 קופסאות קוביות סלק “יכין” (כולל הנוזל). מערבבים היטב ומבשלים לריכוך התפו”א כ-5 דק’.
- מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר, המלח, שאר התבלינים ורסק העגבניות ומערבים היטב. מוסיפים 5 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את כדורי הקובה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דק’.
אופן הכנה
- בקערה שמים כל מרכיבי הבשר, לשים היטב לעיסה אחידה.
- בצד מכינים קערה קטנה עם ביצה טרופה מתובלת במלח ופלפל שחור, וקערה קטנה עם קמח סולת.
- בידיים משומנות יוצרים כדורים וטובלים תחילה בביצה ואז בסולת לציפוי אחיד. את כל הכדורים מכניסים למקרר לשעה.
- בינתיים מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים 4 כפות שמן זית, מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את השום, שורש הסלרי, תפו”א ו-2 קופסאות קוביות סלק “יכין” (כולל הנוזל). מערבבים היטב ומבשלים לריכוך התפו”א כ-5 דק’.
- מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר, המלח, שאר התבלינים ורסק העגבניות ומערבים היטב. מוסיפים 5 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את כדורי הקובה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דק’.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
יצא מעולה, הכנתי 6 פעמים וזוכה להמון מחמאות!! השתמשתי בסלקים אמיתיים והוספתי גם גזרים פשוט נהדר!! תודה
תודה רבה קרן
יצא טעים מממש! אבל יצאו מכוערות ומכווצצות למרות ששמתי שעה במקרר.
היי ירדן, משמח לקרוא שיצא טעים, קשה לדעת למה הצורה לא יצאה טוב, תוכלי לראות בסרטון את אופן הביצוע – זה אולי עניין של מיומנות אבל אחרי שתרכשי אותה, גם תעבדי פחות זמן בגלל הטריק וגם יצאו לך קובות מהממות
האם טובלים את הקציצות בקמח סולת יבש כפי שהוא מהאריזה פשוט?
קודם בתערובת הביצה ואז בסולת, כן