מתכון צמחוני: בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.7 קק״ל 1685.7 קק״לפחמימות 44.8 גרם 358.3 גרםשומן 0.2 גרם 1.6 גרםנתרן 983.4 מ״ג 7867.6 מ״גחלבון 3.9 גרם 31.6 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 35.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 69.3 מ״ג 554.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 542.5 מ״ג 4339.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 50 דק׳כולל 3 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות211
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.7 קק״ל 1685.7 קק״לפחמימות 44.8 גרם 358.3 גרםשומן 0.2 גרם 1.6 גרםנתרן 983.4 מ״ג 7867.6 מ״גחלבון 3.9 גרם 31.6 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 35.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 69.3 מ״ג 554.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 542.5 מ״ג 4339.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״גסגור
מרכיבים 18 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 211 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצל
-
6 בצלים גדולים
אורז
-
2 כוסות אורז בסמטיאו אורז עגול
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה ביחד עם נענע, כוסברה ושמיר או לפי טעמכם
-
2 עגבניות בינוניותמגוררות בפומפייה
-
2 כפות קליפת לימוןמגוררת, מלימון שלם
-
1/4 כוס מיץ לימוןמלימון שלם
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1 כפית אבקת שוםאו 2 שיני שום כתושות
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית אורגנו יבשלא חובה
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
1 כף דבש
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
רוטב
-
500 מ"ל מיםשחלטנו בהם את הבצל
-
2 כפות סילאן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף חומץ בלסמי
שימון התבנית
אופן הכנה
- חולטים את הבצלים: מקלפים את הבצלים וחורצים אותם לאורכם עד למרכזם.
- מרתיחים אותם בסיר מים למשך 20 דקות, מסננים (שימו לב, יש לשמור את מי הבישול של הבצלים) ומצננים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, עדיף על טורבו.
- מכינים את תערובת האורז: מערבבים את מרכיבי האורז לתערובת אחידה.
- מקלפים בזהירות שכבת בצל דקיקה מהבצלים המבושלים וממלאים אותה בכף מתערובת האורז, חוזרים על הפעולה עד למילוי כל שכבות הבצל שקילפנו (את ליבת הבצלים שנותרה קוצצים ומוסיפים לתערובת האורז שנשארה לנו).
- בעזרת ספריי שמן מתיזים על התבנית ומניחים בתחתית שלה את תערובת האורז שנותרה.
- מעל מסדרים את הבצלים הממולאים שהכנו שימו לב להניח אותם שהפתח שלהם מופנה כלפי מטה, פזרו אותם בשכבה אחידה ואפשר לצופף אותם בתבנית.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה סילאן, חומץ בלסמי ומלח יחד עם המים בהם חלטנו את הבצל ושופכים אותם על התבנית עם הבצלים הממולאים, שימו לב למלא את התבנית עם מים עד שהם מכסים את כל הבצלים (אתם יכולים לטעום בשלב הזה את הרוטב ולהוסיף עוד זילוף קטן של סילאן במידת הצורך).
- מפזרים קצת צימוקים בין הבצלים ומכסים את התבנית היטב עם נייר אפיה ונייר כסף.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו למשך שעה או לתנור בחום של 160 מעלות טורבו למשך שלוש שעות.
*אני ממליצה על זמן האפייה הארוך, בסוף האפייה הוציאו מהתנור והסירו את הכיסוי זלפו עוד מעט סילאן מעל הבצלים והכניסו לתנור ל3-5 דקות ב 200 מעלות לקבלת צריבה יפה.
מעטרים במעט עשבי תבלין ומגישים לשולחן. בתאבון
אופן הכנה
- חולטים את הבצלים: מקלפים את הבצלים וחורצים אותם לאורכם עד למרכזם.
- מרתיחים אותם בסיר מים למשך 20 דקות, מסננים (שימו לב, יש לשמור את מי הבישול של הבצלים) ומצננים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, עדיף על טורבו.
- מכינים את תערובת האורז: מערבבים את מרכיבי האורז לתערובת אחידה.
- מקלפים בזהירות שכבת בצל דקיקה מהבצלים המבושלים וממלאים אותה בכף מתערובת האורז, חוזרים על הפעולה עד למילוי כל שכבות הבצל שקילפנו (את ליבת הבצלים שנותרה קוצצים ומוסיפים לתערובת האורז שנשארה לנו).
- בעזרת ספריי שמן מתיזים על התבנית ומניחים בתחתית שלה את תערובת האורז שנותרה.
- מעל מסדרים את הבצלים הממולאים שהכנו שימו לב להניח אותם שהפתח שלהם מופנה כלפי מטה, פזרו אותם בשכבה אחידה ואפשר לצופף אותם בתבנית.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה סילאן, חומץ בלסמי ומלח יחד עם המים בהם חלטנו את הבצל ושופכים אותם על התבנית עם הבצלים הממולאים, שימו לב למלא את התבנית עם מים עד שהם מכסים את כל הבצלים (אתם יכולים לטעום בשלב הזה את הרוטב ולהוסיף עוד זילוף קטן של סילאן במידת הצורך).
- מפזרים קצת צימוקים בין הבצלים ומכסים את התבנית היטב עם נייר אפיה ונייר כסף.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו למשך שעה או לתנור בחום של 160 מעלות טורבו למשך שלוש שעות.
*אני ממליצה על זמן האפייה הארוך, בסוף האפייה הוציאו מהתנור והסירו את הכיסוי זלפו עוד מעט סילאן מעל הבצלים והכניסו לתנור ל3-5 דקות ב 200 מעלות לקבלת צריבה יפה.
מעטרים במעט עשבי תבלין ומגישים לשולחן. בתאבון
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמי?
היי לין, ניתן להכין גם עם תבנית אלומיניום ולכסות עם רדיד אלומיניום
האם יש צורך לבשל את האורז לפני במילוי?
לא, אין צורך