נמסיס – עוגת השוקולד המושלמת לשנה מושלמת!
מכורים לשוקולד? מצאנו את העוגה מושלמת עבורכם. אלון שבו מכין גרסה מושחתת וטעימה במיוחד לקינוח נמסיס שוקולד והיא פצצת שוקולד מושלמת לוורידים.הכי נמסיס שוקולד!
מכורים לשוקולד? מצאנו את העוגה מושלמת עבורכם. אלון שבו מכין גרסה מושחתת וטעימה במיוחד לקינוח נמסיס שוקולד והיא פצצת שוקולד מושלמת לוורידים.הכי נמסיס שוקולד!
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 368.5 קק״ל 2210.9 קק״לפחמימות 38.7 גרם 231.9 גרםשומן 22.3 גרם 134.1 גרםנתרן 63.2 מ״ג 379.0 מ״גחלבון 4.6 גרם 27.7 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.8 גרםשומן רווי 13.5 גרם 81.2 גרםכולסטרול 124.3 מ״ג 745.7 מ״גסידן 33.0 מ״ג 197.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 197.1 מ״ג 1182.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה
-
קלוריות369
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 368.5 קק״ל 2210.9 קק״לפחמימות 38.7 גרם 231.9 גרםשומן 22.3 גרם 134.1 גרםנתרן 63.2 מ״ג 379.0 מ״גחלבון 4.6 גרם 27.7 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.8 גרםשומן רווי 13.5 גרם 81.2 גרםכולסטרול 124.3 מ״ג 745.7 מ״גסידן 33.0 מ״ג 197.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 197.1 מ״ג 1182.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 369 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
125 גרם ביצים
-
75 גרם סוכר לבן
-
160 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם חמאה
אופן הכנה
- אוטמים רינגים בקוטר 10 ס”מ בעזרת נייר אפייה ושכבה נוספת של רדיד אלומיניום ומסדרים אותם על מגש אפייה. בנוסף מחממים תנור ל-125 מעלות בתכנית טורבו.
- בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה תפוחה ובהירה (כ-5 דקות).
- במקביל- ממיסים בקערה בינונית שוקולד מריר וחמאה על בן מארי או בפולסים במיקרוגל.
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר.
- מוסיפים את סירופ הסוכר הרותח לתערובת השוקולד והחמאה המומסים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מקפלים עם לקקן בעדינות את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת הומוגנית ואוורירית.
- יוצקים את הבלילה ל-6 הרינגים ואופים במשך 15-20 דקות ועד להתייצבות הבלילה (על מנת לוודא שהבלילה אכן נאפתה יש להרעיד את המגש ולראות שהבלילה נותרת יציבה). מצננים בטמפרטורת החדר.
- מומלץ לאכול את העוגה כשהיא בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה.
אופן הכנה
- אוטמים רינגים בקוטר 10 ס”מ בעזרת נייר אפייה ושכבה נוספת של רדיד אלומיניום ומסדרים אותם על מגש אפייה. בנוסף מחממים תנור ל-125 מעלות בתכנית טורבו.
- בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה תפוחה ובהירה (כ-5 דקות).
- במקביל- ממיסים בקערה בינונית שוקולד מריר וחמאה על בן מארי או בפולסים במיקרוגל.
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר.
- מוסיפים את סירופ הסוכר הרותח לתערובת השוקולד והחמאה המומסים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מקפלים עם לקקן בעדינות את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת הומוגנית ואוורירית.
- יוצקים את הבלילה ל-6 הרינגים ואופים במשך 15-20 דקות ועד להתייצבות הבלילה (על מנת לוודא שהבלילה אכן נאפתה יש להרעיד את המגש ולראות שהבלילה נותרת יציבה). מצננים בטמפרטורת החדר.
- מומלץ לאכול את העוגה כשהיא בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (36)
שלום, אשמח לשמוע האם חייבים פה את הסיפור של סירופ השוקולד, ומה יקרה אם אוריד את הסירופ? אני מאלו שבכל מתכון מפחיתה מכמות הסוכר, וזה ממש לא נצרך לי, אשמח לשמוע איך אפשר להוריד סוכר בלי לפגוע בעוגה לפחות לא באופן משמעותי, תודה רבה!
אפשר בהחלט להפחית מכמות הסוכר בתוך הסירופ אבל לא לוותר עליו, כי תפקידו גם להעניק עסיסיות לעוגה. בהצלחה!