קאמבק השנה – הסברינה המושלמת של יהודית מורחיים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 422.5 קק״ל 5070.4 קק״לפחמימות 50.2 גרם 602.7 גרםשומן 19.8 גרם 237.9 גרםנתרן 474.4 מ״ג 5692.6 מ״גחלבון 8.4 גרם 101.3 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרםשומן רווי 10.8 גרם 129.7 גרםכולסטרול 124.6 מ״ג 1494.7 מ״גסידן 50.2 מ״ג 602.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 90.1 מ״ג 1081.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות423
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 422.5 קק״ל 5070.4 קק״לפחמימות 50.2 גרם 602.7 גרםשומן 19.8 גרם 237.9 גרםנתרן 474.4 מ״ג 5692.6 מ״גחלבון 8.4 גרם 101.3 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרםשומן רווי 10.8 גרם 129.7 גרםכולסטרול 124.6 מ״ג 1494.7 מ״גסידן 50.2 מ״ג 602.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 90.1 מ״ג 1081.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.7 מ״גסגור
סברינה מזכירה לי ילדות נשכחת. בימי חמישי נהגנו כל הילדים ללכת לקולנוע “עטרת” לראות סרטים של השמן והרזה, טרזן, צ’ארלי צ’אפלין, חוזוליטו, קאובויים נגד אינדיאנים ועוד ועוד. עד כאן לגבי הסרטים.
אבל הדבר החשוב ביותר שהיה בקולנוע הייתה הקונדיטוריה הקטנה שבתוך בית הקולנוע, שבעליה היה אדון “מרקוס”.
אני זוכרת את עצמי עומדת ומסתכלת בחלון הראווה ומתפעלת מעוגות הסברינה הנוטפות סירופ מתקתק ואת הדובדבן שהיה גולת הכותרת בהחלט! ובוויטרינה הצבעונית היו עוד מלא פטיפורים קטנים כמו: קרמשניט, עוגת ביבסקו ועוגות קרם למיניהן. כנראה שכבר אז גיליתי אהבה לאפייה ולכל העוגות האירופאיות היפות.
כשבגרתי והפכתי לנערה, התחלתי להכין בעצמי את עוגת הסברינה עם הדובדבן שבקצפת שנשארה לי בזיכרון. זה מתכון שאני מכינה כבר מעל ל 30 שנה ותמיד גורם לכולם לקריאות התפעלות.
כאשר אני מוזמנת למפגשים עם חברי הילדות שלי, חובה עלי להביא תבנית שלמה של סברינות אישיות שנוטפות מסירופ וריח של רום משכר.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 423 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
סברינה
סירופ
קצפת
-
2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
3/4 כוס חלב 3%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף יציב.
- מקפלים את החלמונים אחד אחרי השני לתוך קצף החלבונים.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתערובת הביצים.
- מוסיפים בתנועות קיפול את האשל, והרום עד איחוד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- מוזגים מהתערובת לשקעים עד מחצית הגובה בלבד (התערובת תופחת מאד).
- מכניסים לתנור ואופים 35 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
- מקררים את הסברינות לחלוטין ורק אז מחלצים מהתבנית.
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר, המים והרום. כשהתערובת רותחת מסירים מהאש.
- טובלים את הסברינות בסירופ הסוכר החם לכמה שניות משני הצדדים ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים על מגש (אם מכינים בתבנית גדולה, יש להרטיב את העוגה מיד בעודה חמה ב-2 כוסות מים רגילים מהברז ולצנן. כן, זו לא טעות).
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם החלב, אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג לקרם יציב.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים במרכז הסברינה (אם הכנתם סברינה בתבנית מלבנית, מורחים את הקצפת על העוגה ואפשר להעביר מעט ממנה לשקית זילוף ולזלף תלוליות).
- מעל כל תלולית קצפת מניחים דובדבן אדום וניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף יציב.
- מקפלים את החלמונים אחד אחרי השני לתוך קצף החלבונים.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתערובת הביצים.
- מוסיפים בתנועות קיפול את האשל, והרום עד איחוד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- מוזגים מהתערובת לשקעים עד מחצית הגובה בלבד (התערובת תופחת מאד).
- מכניסים לתנור ואופים 35 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
- מקררים את הסברינות לחלוטין ורק אז מחלצים מהתבנית.
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר, המים והרום. כשהתערובת רותחת מסירים מהאש.
- טובלים את הסברינות בסירופ הסוכר החם לכמה שניות משני הצדדים ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים על מגש (אם מכינים בתבנית גדולה, יש להרטיב את העוגה מיד בעודה חמה ב-2 כוסות מים רגילים מהברז ולצנן. כן, זו לא טעות).
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם החלב, אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג לקרם יציב.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים במרכז הסברינה (אם הכנתם סברינה בתבנית מלבנית, מורחים את הקצפת על העוגה ואפשר להעביר מעט ממנה לשקית זילוף ולזלף תלוליות).
- מעל כל תלולית קצפת מניחים דובדבן אדום וניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.
הערות
- אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית במקום עוגות אישיות
הערות
- אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית במקום עוגות אישיות