קאמבק השנה – הסברינה המושלמת של יהודית מורחיים

יהודית מורחיים נזכרת בילדותה ובחלון הראווה בו הוצגו עוגות סברינה יפייפיות ששבו את ליבה. מתכון מעולה לסברינות אישיות בטעם של פעם עם קצפת, דובדבן וסירופ רום
יהודית מורחיים נזכרת בילדותה ובחלון הראווה בו הוצגו עוגות סברינה יפייפיות ששבו את ליבה. מתכון מעולה לסברינות אישיות בטעם של פעם עם קצפת, דובדבן וסירופ רום
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 422.5 קק״ל 5070.4 קק״ל
    פחמימות 50.2 גרם 602.7 גרם
    שומן 19.8 גרם 237.9 גרם
    נתרן 474.4 מ״ג 5692.6 מ״ג
    חלבון 8.4 גרם 101.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 129.7 גרם
    כולסטרול 124.6 מ״ג 1494.7 מ״ג
    סידן 50.2 מ״ג 602.8 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 90.1 מ״ג 1081.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 422.5 קק״ל 5070.4 קק״ל
    פחמימות 50.2 גרם 602.7 גרם
    שומן 19.8 גרם 237.9 גרם
    נתרן 474.4 מ״ג 5692.6 מ״ג
    חלבון 8.4 גרם 101.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 129.7 גרם
    כולסטרול 124.6 מ״ג 1494.7 מ״ג
    סידן 50.2 מ״ג 602.8 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 90.1 מ״ג 1081.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור

סברינה מזכירה לי ילדות נשכחת. בימי חמישי נהגנו כל הילדים ללכת לקולנוע “עטרת” לראות סרטים של השמן והרזה, טרזן, צ’ארלי צ’אפלין, חוזוליטו, קאובויים נגד אינדיאנים ועוד ועוד. עד כאן לגבי הסרטים.
אבל הדבר החשוב ביותר שהיה בקולנוע הייתה הקונדיטוריה הקטנה שבתוך בית הקולנוע, שבעליה היה אדון “מרקוס”.

אני זוכרת את עצמי עומדת ומסתכלת בחלון הראווה ומתפעלת מעוגות הסברינה הנוטפות סירופ מתקתק ואת הדובדבן שהיה גולת הכותרת בהחלט! ובוויטרינה הצבעונית היו עוד מלא פטיפורים קטנים כמו: קרמשניט, עוגת ביבסקו ועוגות קרם למיניהן. כנראה שכבר אז גיליתי אהבה לאפייה ולכל העוגות האירופאיות היפות.

 

כשבגרתי והפכתי לנערה, התחלתי להכין בעצמי את עוגת הסברינה עם הדובדבן שבקצפת שנשארה לי בזיכרון. זה מתכון שאני מכינה כבר מעל ל 30 שנה ותמיד גורם לכולם לקריאות התפעלות.

כאשר אני מוזמנת למפגשים עם חברי הילדות שלי, חובה עלי להביא תבנית שלמה של סברינות אישיות שנוטפות מסירופ וריח של רום משכר.

 

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
יהודית מורחיים
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סברינה

סירופ

  • 2 כוסות מים
    אם מכינים סברינות אישיות יש להוסיף עוד 2 כוסות מים לקלחת
  • אפשר להפחית מהסוכר אם רוצים
  • 1/2 בקבוק תמצית רום
    בקבוק קטן

אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף יציב.
  2. מקפלים את החלמונים אחד אחרי השני לתוך קצף החלבונים.

    מקפלים את החלמונים לתוך קצף החלבונים. צילום: יהודית מורחיים
    מקפלים את החלמונים לתוך קצף החלבונים  (צילום: יהודית מורחיים)

  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתערובת הביצים.
  4. מוסיפים בתנועות קיפול את האשל, והרום עד איחוד.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
  6. מוזגים מהתערובת לשקעים עד מחצית הגובה בלבד (התערובת תופחת מאד).
  7. מכניסים לתנור ואופים 35 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
  8. מקררים את הסברינות לחלוטין ורק אז מחלצים מהתבנית.

    מקררים את הסברינות ומחלצים מהתבנית. צילום: יהודית מורחיים
    מקררים את הסברינות ומחלצים מהתבנית (צילום: יהודית מורחיים)

  9. מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר, המים והרום. כשהתערובת רותחת מסירים מהאש.
  10. טובלים את הסברינות בסירופ הסוכר החם לכמה שניות משני הצדדים ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים על מגש (אם מכינים בתבנית גדולה, יש להרטיב את העוגה מיד בעודה חמה ב-2 כוסות מים רגילים מהברז ולצנן. כן, זו לא טעות).
  11. מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם החלב, אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג לקרם יציב.
  12. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים במרכז הסברינה (אם הכנתם סברינה בתבנית מלבנית, מורחים את הקצפת על העוגה ואפשר להעביר מעט ממנה לשקית זילוף ולזלף תלוליות).
  13. מעל כל תלולית קצפת מניחים דובדבן אדום וניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.
    סברינה מפנקת מתאימה לכל שלב של היום. צילום: יהודית מורחיים
    סברינה מפנקת מתאימה לכל שלב של היום (צילום: יהודית מורחיים)

    הדובדבן הוא הסמל המסחרי של הסברינה. צילום: יהודית מורחיים
    הדובדבן הוא הסמל המסחרי של הסברינה (צילום: יהודית מורחיים)

הערות

  • אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית במקום עוגות אישיות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קאמבק השנה – הסברינה המושלמת של יהודית מורחיים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות