סנו רקע

סופגניות קרם ברולה

מחברים את הקינוח הצרפתי המפורסם עם סופגניה ומקבלים סופגניות ממולא קרם ברולה עם ציפוי קרמל - שדרוג מעולה לסופגניה הקלאסית
מחברים את הקינוח הצרפתי המפורסם עם סופגניה ומקבלים סופגניות ממולא קרם ברולה עם ציפוי קרמל - שדרוג מעולה לסופגניה הקלאסית
  • ליאור קליין
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1075
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1074.5 קק״ל 12894.0 קק״ל
    פחמימות 59.0 גרם 707.5 גרם
    שומן 91.4 גרם 1096.3 גרם
    נתרן 237.7 מ״ג 2852.9 מ״ג
    חלבון 8.0 גרם 96.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 9.9 גרם 118.3 גרם
    כולסטרול 86.8 מ״ג 1041.9 מ״ג
    סידן 64.1 מ״ג 769.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 116.9 מ״ג 1402.8 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1075
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1074.5 קק״ל 12894.0 קק״ל
    פחמימות 59.0 גרם 707.5 גרם
    שומן 91.4 גרם 1096.3 גרם
    נתרן 237.7 מ״ג 2852.9 מ״ג
    חלבון 8.0 גרם 96.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.5 גרם
    שומן רווי 9.9 גרם 118.3 גרם
    כולסטרול 86.8 מ״ג 1041.9 מ״ג
    סידן 64.1 מ״ג 769.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 116.9 מ״ג 1402.8 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סופגניות
ליאור קליין
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סופגניות

טיגון

ציפוי קרמל


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם ברולה: מערבבים בקערה קורנפלור, סוכר ומלח.
  2. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת צבע בהיר יותר.
  3. מחממים בסיר את החלב והוניל עד סף רתיחה וסוגרים את האש.
  4. השוואת טמפרטורות: מעבירים מעט מהחלב החם מהסיר לקערת החלמונים ומיד מערבבים כדי שהחלמונים לא יתקרשו. מוסיפים כל פעם קצת ומיד מערבבים עד עירבוב מלא.
  5. מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים תוך כדי עירבוב עד להסמכה של הקרם.
  6. מעבירים את הקרם לקערה וכשהוא מתקרר מעט מערבבים את החמאה עד לקרם אחיד. מצמידים לקרם ניילון נצמד כדי שלא יווצר לו קרום.
  7. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את החלב החם עם השמרים ומחכים כ-5 דקות.
  8. מוסיפים את כל רכיבי הבצק ומערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, כ-8-10 דקות.
  9. סוגרים את קערת המיקסר עם ניילון נצמד ומעבירים את הבצק להתפחה במקום חמים כשעה.
  10. לאחר שעה מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לגובה 2 ס”מ, קורצים עם כוס עיגולים בבצק.
  11. מסירים את שאריות הבצק ומכסים להתפחה שנייה את הסופגניות.
  12. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים בסיר עם שמן עמוק עד לקבלת צבע חום זהוב. מוציאים לצלחת עם רב מגבת ג’מבו.
  13. בעזרת שקית זילוף עם צנתר ממלאים את הסופגניה בקרם.
  14. מכינים את הקרמל: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים בחום בינוני-גבוה, לא מערבבים (כדי שהסוכר לא יתקרסטל) עד לקבלת צבע ענברי.
  15. טובלים את קצה הסופגניות הממולאות בקרמל ומעבירים לצלחת הגשה.
סופגניות קרם ברולה
סופגניות קרם ברולה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: שירה יפרח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות