סטייק אנטריקוט צלוי במחבת עם תפוחי אדמה ופטריות

קרניבורים התפקדו! סטייק אנטריקוט עבה ועסיסי צלוי במחבת, בתוספת תפוחי אדמה ושני סוגי פטריות מוגש עם רוטב משגע של אנשובי, צלפים, קוביות עגבנייה ופטרוזיליה
קרניבורים התפקדו! סטייק אנטריקוט עבה ועסיסי צלוי במחבת, בתוספת תפוחי אדמה ושני סוגי פטריות מוגש עם רוטב משגע של אנשובי, צלפים, קוביות עגבנייה ופטרוזיליה
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    645
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 645.4 קק״ל 1290.8 קק״ל
    פחמימות 88.3 גרם 176.7 גרם
    שומן 26.1 גרם 52.2 גרם
    נתרן 1051.9 מ״ג 2103.8 מ״ג
    חלבון 12.2 גרם 24.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.8 גרם 11.6 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.7 מ״ג 27.4 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 741.5 מ״ג 1482.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    645
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 645.4 קק״ל 1290.8 קק״ל
    פחמימות 88.3 גרם 176.7 גרם
    שומן 26.1 גרם 52.2 גרם
    נתרן 1051.9 מ״ג 2103.8 מ״ג
    חלבון 12.2 גרם 24.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.8 גרם 11.6 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.7 מ״ג 27.4 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 741.5 מ״ג 1482.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
מאיר דנון
X

10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סטייק אנטריקוט

תפוחי אדמה ופטריות

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הסטייק: מתבלים את הסטייק במלח ובפלפל משני הצדדים.
  2. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית על אש נמוכה במשך כמה דקות. כשהשמן חם, מניחים את הסטייק וצולים אותו כ-7 דקות.
  3. הופכים וצולים כ-7 דקות נוספות על הצד השני.
  4. מכינים את הפטריות: חותכים את הפטריות גס, מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית.
  5. כשהמחבת חמה מכניסים את הפטריות אחרי כמה דקות מוסיפים מלח ואת השאלוט הקצוץ, מטגנים מעט ומעבירים לצלחת.
  6. במחבת נפרדת, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים בה את קוביות תפוחי האדמה במשך כ-10 דקות.
  7. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הפטריות המטוגנות אל מחבת תפוחי האדמה.
  8. מוסיפים שום ופטרוזיליה למחבת עם הפטריות ותפוחי האדמה ומערבבים מעט.
  9. כשהסטייק מגיע למידת העשייה הרצויה, מוציאים אותו מהמחבת ומעבירים אותו למנוחה על גבי רשת צינון לכמה דקות.
  10. מכינים את הרוטב: שופכים את שאריות השמן מהמחבת ומחזירים אותה לאש.
  11. מוסיפים חצי כוס מים ומגרדים באמצעות כף את שאריות המשקעים מהמחבת.
  12. מצמצמים מעט את הנוזלים ומוסיפים את האנשובי כשהוא טחון יחד עם יתר המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  13. פורסים את הסטייק ומגישים לצד תפוחי האדמה והרוטב.
  1. סטייק אנטריקוט צלוי במחבת עם תפוחי אדמה ופטריות (צילום: שניר גוואטה)
    סטייק אנטריקוט צלוי במחבת עם תפוחי אדמה ופטריות (צילום: שניר גוואטה)


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סטייק אנטריקוט צלוי במחבת עם תפוחי אדמה ופטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    לא מוצלח

    יוצא כמו בשר מבושל, וזה לא טוב

      Avatar
      מערכת Foody

      הסטייק נצרב 7 דקות מכל צד, לפי מידת העשייה הרצויה. לא ממשיכים לבשלו ולכן טעמו הוא לא כמו של בשר מבושל.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות