סטייק אנטריקוט צלוי במחבת עם תפוחי אדמה ופטריות
קרניבורים התפקדו! סטייק אנטריקוט עבה ועסיסי צלוי במחבת, בתוספת תפוחי אדמה ושני סוגי פטריות מוגש עם רוטב משגע של אנשובי, צלפים, קוביות עגבנייה ופטרוזיליה
קרניבורים התפקדו! סטייק אנטריקוט עבה ועסיסי צלוי במחבת, בתוספת תפוחי אדמה ושני סוגי פטריות מוגש עם רוטב משגע של אנשובי, צלפים, קוביות עגבנייה ופטרוזיליה
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 645.4 קק״ל 1290.8 קק״לפחמימות 88.3 גרם 176.7 גרםשומן 26.1 גרם 52.2 גרםנתרן 1051.9 מ״ג 2103.8 מ״גחלבון 12.2 גרם 24.5 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 11.6 גרםשומן רווי 3.5 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.7 מ״ג 27.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 741.5 מ״ג 1482.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות645
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 645.4 קק״ל 1290.8 קק״לפחמימות 88.3 גרם 176.7 גרםשומן 26.1 גרם 52.2 גרםנתרן 1051.9 מ״ג 2103.8 מ״גחלבון 12.2 גרם 24.5 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 11.6 גרםשומן רווי 3.5 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.7 מ״ג 27.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 741.5 מ״ג 1482.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 645 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סטייק אנטריקוט
-
1 ק"ג סטייק אנטריקוט
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף שמן זיתכרם אחינועם
תפוחי אדמה ופטריות
-
4 כפות שמן זית
-
4 תפוחי אדמה בינונייםחתוכים לקוביות
-
250 גרם פטריות שימג’י
-
100 גרם פטריות שיטאקה טריות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 שן שום
-
1 כף פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הסטייק: מתבלים את הסטייק במלח ובפלפל משני הצדדים.
- במחבת מחממים 2 כפות שמן זית על אש נמוכה במשך כמה דקות. כשהשמן חם, מניחים את הסטייק וצולים אותו כ-7 דקות.
- הופכים וצולים כ-7 דקות נוספות על הצד השני.
- מכינים את הפטריות: חותכים את הפטריות גס, מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית.
- כשהמחבת חמה מכניסים את הפטריות אחרי כמה דקות מוסיפים מלח ואת השאלוט הקצוץ, מטגנים מעט ומעבירים לצלחת.
- במחבת נפרדת, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים בה את קוביות תפוחי האדמה במשך כ-10 דקות.
- מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הפטריות המטוגנות אל מחבת תפוחי האדמה.
- מוסיפים שום ופטרוזיליה למחבת עם הפטריות ותפוחי האדמה ומערבבים מעט.
- כשהסטייק מגיע למידת העשייה הרצויה, מוציאים אותו מהמחבת ומעבירים אותו למנוחה על גבי רשת צינון לכמה דקות.
- מכינים את הרוטב: שופכים את שאריות השמן מהמחבת ומחזירים אותה לאש.
- מוסיפים חצי כוס מים ומגרדים באמצעות כף את שאריות המשקעים מהמחבת.
- מצמצמים מעט את הנוזלים ומוסיפים את האנשובי כשהוא טחון יחד עם יתר המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- פורסים את הסטייק ומגישים לצד תפוחי האדמה והרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הסטייק: מתבלים את הסטייק במלח ובפלפל משני הצדדים.
- במחבת מחממים 2 כפות שמן זית על אש נמוכה במשך כמה דקות. כשהשמן חם, מניחים את הסטייק וצולים אותו כ-7 דקות.
- הופכים וצולים כ-7 דקות נוספות על הצד השני.
- מכינים את הפטריות: חותכים את הפטריות גס, מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית.
- כשהמחבת חמה מכניסים את הפטריות אחרי כמה דקות מוסיפים מלח ואת השאלוט הקצוץ, מטגנים מעט ומעבירים לצלחת.
- במחבת נפרדת, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים בה את קוביות תפוחי האדמה במשך כ-10 דקות.
- מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הפטריות המטוגנות אל מחבת תפוחי האדמה.
- מוסיפים שום ופטרוזיליה למחבת עם הפטריות ותפוחי האדמה ומערבבים מעט.
- כשהסטייק מגיע למידת העשייה הרצויה, מוציאים אותו מהמחבת ומעבירים אותו למנוחה על גבי רשת צינון לכמה דקות.
- מכינים את הרוטב: שופכים את שאריות השמן מהמחבת ומחזירים אותה לאש.
- מוסיפים חצי כוס מים ומגרדים באמצעות כף את שאריות המשקעים מהמחבת.
- מצמצמים מעט את הנוזלים ומוסיפים את האנשובי כשהוא טחון יחד עם יתר המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- פורסים את הסטייק ומגישים לצד תפוחי האדמה והרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
יוצא כמו בשר מבושל, וזה לא טוב
הסטייק נצרב 7 דקות מכל צד, לפי מידת העשייה הרצויה. לא ממשיכים לבשלו ולכן טעמו הוא לא כמו של בשר מבושל.