ארוחת ערב נהדרת! סירות בטטה במילוי סלט קינואה
מארחים ומתלבטים מה להכין? יש לנו מנה שתקצור את כל המחמאות בשולחן - סירות בטטה במילוי סלט קינואה מתקתק. הפתעה צמחונית וצבעונית
מארחים ומתלבטים מה להכין? יש לנו מנה שתקצור את כל המחמאות בשולחן - סירות בטטה במילוי סלט קינואה מתקתק. הפתעה צמחונית וצבעונית
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 415.7 קק״ל 2078.3 קק״לפחמימות 70.0 גרם 350.0 גרםשומן 8.6 גרם 42.9 גרםנתרן 1429.8 מ״ג 7148.8 מ״גחלבון 7.7 גרם 38.4 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 45.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 90.8 מ״ג 454.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 757.8 מ״ג 3788.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות416
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 415.7 קק״ל 2078.3 קק״לפחמימות 70.0 גרם 350.0 גרםשומן 8.6 גרם 42.9 גרםנתרן 1429.8 מ״ג 7148.8 מ״גחלבון 7.7 גרם 38.4 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 45.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 90.8 מ״ג 454.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 757.8 מ״ג 3788.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 416 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 בטטות גדולות
-
1 כוס קינואה
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/3 כוס שקדים פרוסים
-
1/2 כוס חמוציות מיובשות
-
1/2 צרור עירית
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
2 כפות דבש
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- שמים את הבטטות (לא מקלפים) על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות עד לריכוך הבטטות. זה לוקח בערך 45 דקות. מצננים.
- בסיר בינוני שמים קינואה, מים רותחים ומלח ומבשלים עם מכסה סגור, על האש הכי נמוכה, במשך 20 דקות. מצננים.
- קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד הזהבה קלה.
- קוצצים דק את העירית והצ’ילי.
- מרכיבים: מערבבים בקערה קינואה מבושלת, שקדים קלויים, חמוציות, עירית, צ’ילי, דבש, מיץ לימון, שמן ומלח.
- חוצים את הבטטות ל-2 ומרוקנים מעט את פנים הבטטה (אפשר לערבב אותה עם הקינואה או לשמור לפירה בטטה).
- ממלאים בסלט קינואה ומגישים בטמפרטורת החדר.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- שמים את הבטטות (לא מקלפים) על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות עד לריכוך הבטטות. זה לוקח בערך 45 דקות. מצננים.
- בסיר בינוני שמים קינואה, מים רותחים ומלח ומבשלים עם מכסה סגור, על האש הכי נמוכה, במשך 20 דקות. מצננים.
- קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד הזהבה קלה.
- קוצצים דק את העירית והצ’ילי.
- מרכיבים: מערבבים בקערה קינואה מבושלת, שקדים קלויים, חמוציות, עירית, צ’ילי, דבש, מיץ לימון, שמן ומלח.
- חוצים את הבטטות ל-2 ומרוקנים מעט את פנים הבטטה (אפשר לערבב אותה עם הקינואה או לשמור לפירה בטטה).
- ממלאים בסלט קינואה ומגישים בטמפרטורת החדר.
צילום: שני הלוי
הערות
- אפשר להחליף את העירית בכוסברה או להוסיף עשבי תיבול נוספים לסלט
- אפשר להחליף את החמוציות באוכמניות מיובשות
הערות
- אפשר להחליף את העירית בכוסברה או להוסיף עשבי תיבול נוספים לסלט
- אפשר להחליף את החמוציות באוכמניות מיובשות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן