סיר ציורי מהפנט וטבעוני של כרשה ממולאת
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 240.4 קק״ל 1202.2 קק״לפחמימות 51.3 גרם 256.6 גרםשומן 1.2 גרם 6.2 גרםנתרן 669.6 מ״ג 3347.9 מ״גחלבון 4.8 גרם 23.8 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 28.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 136.8 מ״ג 684.1 מ״גברזל 5.5 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 410.5 מ״ג 2052.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות240
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 240.4 קק״ל 1202.2 קק״לפחמימות 51.3 גרם 256.6 גרםשומן 1.2 גרם 6.2 גרםנתרן 669.6 מ״ג 3347.9 מ״גחלבון 4.8 גרם 23.8 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 28.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 136.8 מ״ג 684.1 מ״גברזל 5.5 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 410.5 מ״ג 2052.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״גסגור
את הסיר הזה ציירתי בראשי המון זמן. חיכיתי לרגע בו הכרישה תהיה בשיא עונתה, כדי שנוכל למלא אותה באושר צרוף.
טכניקת המילוי מאוד פשוטה והיא המנה הטבעונית החגיגית אצלי בשולחן.
אין חגיגה גדולה יותר מסיר מצוין ומצויר שמגיע אל השולחן.
ברגע שהמכסה נפתח ועננת אדים מכסה את האוכל, כולם בסקרנות עמוקה והציור נחשף. ציור מדויק ומהפנט. ציור מעורר תאווה ורצון לקפוץ אל תוך הסיר.
זו מנה של חגיגות, מנה של אהבות, מנה של ביחד ומנה שמפארת ירקות.
המנה הטבעונית והחגיגית שלי היא בול מה שאתם צריכים להשלמת שולחן החג.
אהבה, סבלנות וטעמים יהפכו לסיר ציורי ומהפנט.
והטעם, אוי כמה הוא חלומי.
ימי חג מאושרים
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 240 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- משרים את האורז במים (עד שמסיימים לפרק את הכרישות).
- מקלפים את הכרישות: חותכים חתיכות של 10 ס”מ לאורך הכרישה, כל חתיכה חותכים לרוחב עד אמצע העיגול הפנימי של הכרישה. מפרקים את הצינורות הקטנים שנוצרו לנו ומניחים בצד למילוי.
- טוחנים במעבד מזון/ בלנדר את הירוקים לעיסה דקה דקה. מסננים את האורז מהמים.
- מערבבים את האורז עם הירוקים, השום הכתוש, הצימוקים והמלח.
- קוצצים את שאריות הכרישה ומפזרים אותן בתחתית הסיר, מזלפים שמן זית ומפזרים את פרוסות השום וקורט מלח.
- ממלאים כל כרישה עם מעט מתערובת האורז ומניחים אותן כשצידן הפתוח מונח כלפי מטה. כך מסדרים את כל הסיר עם צינורות כרישה ממולאים.
- מערבבים בקערה את המים והתבלינים, שופכים בזהירות בין עלי הכרישה הממולאים.
- מפזרים מעל הכל פרוסות לימון ועלי נענע ומבשלים על אש קטנה עם מכסה למשך שעה ורבע או עד שהאורז רך ואין לנו הרבה נוזלים בסיר.
- מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח למשך רבע שעה לפחות לפני ההגשה (ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה).
אופן הכנה
- משרים את האורז במים (עד שמסיימים לפרק את הכרישות).
- מקלפים את הכרישות: חותכים חתיכות של 10 ס”מ לאורך הכרישה, כל חתיכה חותכים לרוחב עד אמצע העיגול הפנימי של הכרישה. מפרקים את הצינורות הקטנים שנוצרו לנו ומניחים בצד למילוי.
- טוחנים במעבד מזון/ בלנדר את הירוקים לעיסה דקה דקה. מסננים את האורז מהמים.
- מערבבים את האורז עם הירוקים, השום הכתוש, הצימוקים והמלח.
- קוצצים את שאריות הכרישה ומפזרים אותן בתחתית הסיר, מזלפים שמן זית ומפזרים את פרוסות השום וקורט מלח.
- ממלאים כל כרישה עם מעט מתערובת האורז ומניחים אותן כשצידן הפתוח מונח כלפי מטה. כך מסדרים את כל הסיר עם צינורות כרישה ממולאים.
- מערבבים בקערה את המים והתבלינים, שופכים בזהירות בין עלי הכרישה הממולאים.
- מפזרים מעל הכל פרוסות לימון ועלי נענע ומבשלים על אש קטנה עם מכסה למשך שעה ורבע או עד שהאורז רך ואין לנו הרבה נוזלים בסיר.
- מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח למשך רבע שעה לפחות לפני ההגשה (ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה).
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
טבעוני וטעים לכל סוגי האורחים
האם המתכון טעים גם כשהוא קר?
בעיקרון כן, עדיף (אם לא חם) אז בטמפרטורת החדר
מעניין אף פעם לא פגשתי קרישות צריך לנסות
אעביר את המתכון לחברה שאוהבת
קטגוריות
- אורז
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- תבשילים
- תוספות