סלט ירוק עם רוטב ויניגרט קלאסי
כל אחד צריך שיהיה לו בקופסת המתכונים מתכון אחד מצוין לסלט עלים קלאסי. איילת הירשמן מכינה סלט ירוק עם רוטב ויניגרט שכיף לצרף לכל ארוחה
כל אחד צריך שיהיה לו בקופסת המתכונים מתכון אחד מצוין לסלט עלים קלאסי. איילת הירשמן מכינה סלט ירוק עם רוטב ויניגרט שכיף לצרף לכל ארוחה
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 438.2 קק״ל 1752.6 קק״לפחמימות 12.1 גרם 48.5 גרםשומן 40.4 גרם 161.4 גרםנתרן 485.7 מ״ג 1942.7 מ״גחלבון 4.1 גרם 16.5 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 30.4 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 152.6 מ״ג 610.5 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 722.7 מ״ג 2890.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות438
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 438.2 קק״ל 1752.6 קק״לפחמימות 12.1 גרם 48.5 גרםשומן 40.4 גרם 161.4 גרםנתרן 485.7 מ״ג 1942.7 מ״גחלבון 4.1 גרם 16.5 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 30.4 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 152.6 מ״ג 610.5 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 722.7 מ״ג 2890.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 438 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ראשי חסה סלנובה
-
1 ראש חסה ערבית
-
1/2 ראש חסה אייסברג
-
1/2 חבילה עלי בייבי
רוטב ויניגרט
-
1 שן שום
-
1/3 כוס חומץ בלסמי
-
1 כפית דבש
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: מכינים קערת מי קרח. שוטפים את העלים היטב, מעבירים לקערת מי הקרח ומשהים 10 דקות, מה שהופך אותם לזקופים ופריכים.
- ממי הקרח מעבירים אותם למגבת מטבח, עוטפים היטב ושומרים במקרר עד להגשה.
- מכינים את הוויניגרט: שמים בקערת מעבד מזון או בכד של בלנדר את השום, החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל השחור ומקציפים במהירות איטית.
- מטפטפים פנימה באיטיות, ממש טיפה אחר טיפה, את השמן ומקציפים עוד קצת.
- ממש לפני ההגשה, שמים בקערת הסלט את העלים ומוסיפים את הוויניגרט. מערבבים בעדינות כך שהוויניגרט יעטוף את העלים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: מכינים קערת מי קרח. שוטפים את העלים היטב, מעבירים לקערת מי הקרח ומשהים 10 דקות, מה שהופך אותם לזקופים ופריכים.
- ממי הקרח מעבירים אותם למגבת מטבח, עוטפים היטב ושומרים במקרר עד להגשה.
- מכינים את הוויניגרט: שמים בקערת מעבד מזון או בכד של בלנדר את השום, החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל השחור ומקציפים במהירות איטית.
- מטפטפים פנימה באיטיות, ממש טיפה אחר טיפה, את השמן ומקציפים עוד קצת.
- ממש לפני ההגשה, שמים בקערת הסלט את העלים ומוסיפים את הוויניגרט. מערבבים בעדינות כך שהוויניגרט יעטוף את העלים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
קניתם אותי בזכות פעולת האמולוסיה שבמתכון.
שמחים לשמוע!
סלט נהדר