סלט כרובית קריספית שחייב להדליק משואה
אופירה מור מכינה סלט כרובית עם טוויסט! סלט של פרחי כרובית טריים בתוספת אטריות ביצים וצנוברים מקורמלים וקראנצ'יים במיוחד, ברוטב חרדל, מיונז ושום מרענן
אופירה מור מכינה סלט כרובית עם טוויסט! סלט של פרחי כרובית טריים בתוספת אטריות ביצים וצנוברים מקורמלים וקראנצ'יים במיוחד, ברוטב חרדל, מיונז ושום מרענן
- אופירה מור
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 915.6 קק״ל 1831.2 קק״לפחמימות 98.3 גרם 196.7 גרםשומן 55.0 גרם 110.0 גרםנתרן 2239.4 מ״ג 4478.7 מ״גחלבון 26.2 גרם 52.3 גרםסיבים תזונתיים 15.6 גרם 31.2 גרםשומן רווי 4.2 גרם 8.4 גרםכולסטרול 64.9 מ״ג 129.8 מ״גסידן 172.4 מ״ג 344.9 מ״גברזל 7.5 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 2028.0 מ״ג 4056.1 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות916
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 915.6 קק״ל 1831.2 קק״לפחמימות 98.3 גרם 196.7 גרםשומן 55.0 גרם 110.0 גרםנתרן 2239.4 מ״ג 4478.7 מ״גחלבון 26.2 גרם 52.3 גרםסיבים תזונתיים 15.6 גרם 31.2 גרםשומן רווי 4.2 גרם 8.4 גרםכולסטרול 64.9 מ״ג 129.8 מ״גסידן 172.4 מ״ג 344.9 מ״גברזל 7.5 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 2028.0 מ״ג 4056.1 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 11.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 916 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 כרובית בינונית
-
1 חבילה אטריות ביציםחבילה קטנה
-
3 כפות סוכר חום
-
1/2 כוס צנוברים
רוטב
-
1 שן שום
-
2 כפות מיונז
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפיות שמן קנולה
אופן הכנה:
- חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בקערה בצד.
- שוברים את האטריות לחתיכות קטנות.
- במחבת מקרמלים את הסוכר החום עם האטריות ששברנו והצנוברים, כשכל הסוכר התקרמל שופכים את תכולת המחבת על נייר אפייה, משטחים ומצננים היטב.
- מכינים את הרוטב: בצנצנת קטנה (שאפשר לנער), כותשים 2 שיני שום, מוסיפים את המיונז, החרדל ומיץ הלימון, מוסיפים את שמן הקנולה, מלח, פלפל שחור, סוגרים את הצנצנת ומנעים היטב עד לקבל רוטב אחיד.
- לקערת הכרובית שופכים את הרוטב ומערבבים מעט.
- שוברים לחתיכות קטנות את האטריות המקורמלות שהספיקו להתקרר, מפזרים מעל הסלט, ומגישים.
אופן הכנה:
- חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בקערה בצד.
- שוברים את האטריות לחתיכות קטנות.
- במחבת מקרמלים את הסוכר החום עם האטריות ששברנו והצנוברים, כשכל הסוכר התקרמל שופכים את תכולת המחבת על נייר אפייה, משטחים ומצננים היטב.
- מכינים את הרוטב: בצנצנת קטנה (שאפשר לנער), כותשים 2 שיני שום, מוסיפים את המיונז, החרדל ומיץ הלימון, מוסיפים את שמן הקנולה, מלח, פלפל שחור, סוגרים את הצנצנת ומנעים היטב עד לקבל רוטב אחיד.
- לקערת הכרובית שופכים את הרוטב ומערבבים מעט.
- שוברים לחתיכות קטנות את האטריות המקורמלות שהספיקו להתקרר, מפזרים מעל הסלט, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (21)
המתכון לא מדוייק וחבל. שמתי רק 100 גרם אטריות ביצים, היה צריך לפחות 5 כפות סוכר חום לקרמול. לא פרקטי בסלט זה קשיח מדי גם לאחר קיצוץ, האורחים לא אהבו. למחרת הסלט היה הרבה יותר טעים כי האטריות התרככו אבל במקום אטריות עדיף לשים גפרורי שקדים, גם בריא יותר ואז הסלט הופך להיות גאוני
תודה! אפשר בהחלט לרכך יותר את האטריות
מה זה אומר חבילה קטנה של אטריות?
200 גרם.