סלט מלפפונים עם עשבי תיבול, בצל שרוף וטחינה

מכינים ארוחה כבדה ומחפשים תוספת קלילה לצד הבשר? משה שגב מכין סלט מלפפונים עם עשבי תיבול והמון לימון. מגישים עם בצל שרוף, פלפל חריף וטחינה
מכינים ארוחה כבדה ומחפשים תוספת קלילה לצד הבשר? משה שגב מכין סלט מלפפונים עם עשבי תיבול והמון לימון. מגישים עם בצל שרוף, פלפל חריף וטחינה
  • משה שגב
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    294
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 294.3 קק״ל 1177.2 קק״ל
    פחמימות 23.3 גרם 93.3 גרם
    שומן 20.1 גרם 80.3 גרם
    נתרן 798.0 מ״ג 3192.0 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 24.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.1 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 112.3 מ״ג 449.0 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״ג
    אשלגן 607.1 מ״ג 2428.5 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    294
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 294.3 קק״ל 1177.2 קק״ל
    פחמימות 23.3 גרם 93.3 גרם
    שומן 20.1 גרם 80.3 גרם
    נתרן 798.0 מ״ג 3192.0 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 24.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.1 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 112.3 מ״ג 449.0 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״ג
    אשלגן 607.1 מ״ג 2428.5 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
משה שגב
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פלפל חריף קלוי

סלט

בצל שרוף

טחינה


אופן הכנה

  1. שורפים את הפלפל החריף על אש גלויה עד שהוא משחיר. אחרי שהוא מתקרר, מקלפים קלות את הקליפה.
  2. מכינים את הסלט: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות באלכסון.
  3. קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה.
  4. כותשים את השום.
  5. מניחים בקערה גדולה את כל עשבי התיבול והמלפפונים, מוסיפים את שמן הזית, השום ומיץ הלימון ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  6. מכינים את הבצל השרוף: חותכים את הבצל לרצועות עבות.
  7. מחממים את השמן במחבת פסים וצולים ארוכות את הבצל עד להשחמה. מניחים בצד.
  8. מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, המים והמלח עד להגעה לסמיכות הרצויה.
  9. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה. מעליה מניחים את הבצל השרוף ואת הפלפל החריף הקלוי.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט מלפפונים עם עשבי תיבול, בצל שרוף וטחינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    Michal Shavit

    הי. כמה זמן מראש אפשר להכין את הסלט ו/או הרכיבים שלו?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות