סלט פטוש עם ירקות וקרעי פיתה קלויה
רוצים לשדרג את סלט הירקות הקבוע שלכם? איילת הירשמן מכינה סלט פטוש עם שפע ירקות וקרעי פיתה קלויה שמוסיפים מלא קראנצ'יות למנה
רוצים לשדרג את סלט הירקות הקבוע שלכם? איילת הירשמן מכינה סלט פטוש עם שפע ירקות וקרעי פיתה קלויה שמוסיפים מלא קראנצ'יות למנה
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 263.5 קק״ל 1581.0 קק״לפחמימות 35.9 גרם 215.2 גרםשומן 10.5 גרם 63.2 גרםנתרן 585.4 מ״ג 3512.6 מ״גחלבון 6.8 גרם 40.6 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.8 גרםשומן רווי 1.5 גרם 9.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 63.3 מ״ג 379.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 621.0 מ״ג 3726.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות264
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 263.5 קק״ל 1581.0 קק״לפחמימות 35.9 גרם 215.2 גרםשומן 10.5 גרם 63.2 גרםנתרן 585.4 מ״ג 3512.6 מ״גחלבון 6.8 גרם 40.6 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.8 גרםשומן רווי 1.5 גרם 9.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 63.3 מ״ג 379.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 621.0 מ״ג 3726.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 264 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חוצים את הפיתות לרוחבן כך שיתקבלו שני עיגולים. חותכים את עיגולי הפיתות למשולשים (כמו שפורסים עוגה), מסדרים בתבנית ומושחים בשמן הזית. מפזרים סומאק וקולים כ-5 דקות בתנור, עד שהמשולשים זהובים. מוציאים ומצננים מעט.
- חותכים את העגבניות לשמיניות, פורסים את הבצל לרצועות דקות, חותכים את המלפפונים לקוביות גדולות וקוצצים דק את הכוסברה.
- מסדרים את כל הירקות בכלי הגשה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מסדרים מלמעלה את משולשי הפיתה הקלויים, מערבבים קלות כדי שיספגו את כל מיצי הסלט, מתבלים בעוד סומאק אם רוצים ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חוצים את הפיתות לרוחבן כך שיתקבלו שני עיגולים. חותכים את עיגולי הפיתות למשולשים (כמו שפורסים עוגה), מסדרים בתבנית ומושחים בשמן הזית. מפזרים סומאק וקולים כ-5 דקות בתנור, עד שהמשולשים זהובים. מוציאים ומצננים מעט.
- חותכים את העגבניות לשמיניות, פורסים את הבצל לרצועות דקות, חותכים את המלפפונים לקוביות גדולות וקוצצים דק את הכוסברה.
- מסדרים את כל הירקות בכלי הגשה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מסדרים מלמעלה את משולשי הפיתה הקלויים, מערבבים קלות כדי שיספגו את כל מיצי הסלט, מתבלים בעוד סומאק אם רוצים ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
סלט פטוש אינו יווני אלא מקורו בלבנון