סלט פסטה עם צנוניות מוקפצות
פינקנו אתכם במתכון מושלם של סלט פסטה עם צנוניות מוקפצות שמגישים חם מהמחבת בקערות אישיות עם מעט צנוברים, גבינת פקורינו ובאגט קלוי
פינקנו אתכם במתכון מושלם של סלט פסטה עם צנוניות מוקפצות שמגישים חם מהמחבת בקערות אישיות עם מעט צנוברים, גבינת פקורינו ובאגט קלוי
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 666.4 קק״ל 2665.8 קק״לפחמימות 363.0 גרם 1452.1 גרםשומן 37.9 גרם 151.8 גרםנתרן 1314.8 מ״ג 5259.0 מ״גחלבון 20.5 גרם 82.1 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 46.8 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרםכולסטרול 9.9 מ״ג 39.5 מ״גסידן 118.8 מ״ג 475.3 מ״גברזל 5.5 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 649.4 מ״ג 2597.5 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 13.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות666
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 666.4 קק״ל 2665.8 קק״לפחמימות 363.0 גרם 1452.1 גרםשומן 37.9 גרם 151.8 גרםנתרן 1314.8 מ״ג 5259.0 מ״גחלבון 20.5 גרם 82.1 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 46.8 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרםכולסטרול 9.9 מ״ג 39.5 מ״גסידן 118.8 מ״ג 475.3 מ״גברזל 5.5 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 649.4 מ״ג 2597.5 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 13.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 666 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 כוסות צנוניותחצויות
-
1 כוס עגבניות שרי צהובותחצויות
-
1/2 כוס זיתי קלמטהמגולענים
-
250 גרם פסטה פנהאו פרפלה
-
1/3 כוס שמן זית
-
4 שיני שוםפרוסות דק לאורך
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 1/2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
2 כפות פטרוזיליהטרייה קצוצה
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כף דבש
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 לימון בינוניסחוט
-
1/4 כוס צנוברים קלויים
-
1/2 כוס גבינת פקורינו
הגשה
-
1 כף גבינת פקורינו
-
1 כף צנוברים קלויים
-
1 בגט לבן גדולקלוי
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
- שומרים ½ כוס ממי הפסטה.
- חותכים את הצנוניות לחצאים. במחבת גדולה מחממים ¼ כוס שמן זית, מוסיפים את חצאי הצנוניות ומערבבים מדי פעם עד שהן מתחילות להזהיב (בערך 5 דקות). מוסיפים את השום ואת הצ’ילי ומטגנים עד שעולה ריח נעים של שום מהמחבת.
- מוסיפים למחבת את החומוס, העגבניות והפסטה ומערבבים 2-3 דקות. מעבירים את הכל לקערת סלט עמוקה.
- מערבבים לתוך הקערה את שארית השמן, גרידת הלימון, הדבש, הזיתים, הפטרוזיליה, גבינת הפקורינו והצנוברים ואת 1/4 כוס מי הפסטה ששמרתם בצד.
- מוסיפים את גרגרי החומוס, הפטרוזיליה והפסטה. מערבבים מעט ומחממים. מסירים מהאש, ומוסיפים את מי הבישול השמורים מעט בכל פעם לשחרור הרוטב, אם תרצו. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מערבבים פנימה את גרידת הלימון והמיץ, הצנוברים ואת 1/4 כוס הגבינה.
- מגישים בקערות אישיות עם עוד גבינת פקורינו, מעט שמן זית, צנוברים מעל ובאגט קלוי.
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
- שומרים ½ כוס ממי הפסטה.
- חותכים את הצנוניות לחצאים. במחבת גדולה מחממים ¼ כוס שמן זית, מוסיפים את חצאי הצנוניות ומערבבים מדי פעם עד שהן מתחילות להזהיב (בערך 5 דקות). מוסיפים את השום ואת הצ’ילי ומטגנים עד שעולה ריח נעים של שום מהמחבת.
- מוסיפים למחבת את החומוס, העגבניות והפסטה ומערבבים 2-3 דקות. מעבירים את הכל לקערת סלט עמוקה.
- מערבבים לתוך הקערה את שארית השמן, גרידת הלימון, הדבש, הזיתים, הפטרוזיליה, גבינת הפקורינו והצנוברים ואת 1/4 כוס מי הפסטה ששמרתם בצד.
- מוסיפים את גרגרי החומוס, הפטרוזיליה והפסטה. מערבבים מעט ומחממים. מסירים מהאש, ומוסיפים את מי הבישול השמורים מעט בכל פעם לשחרור הרוטב, אם תרצו. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מערבבים פנימה את גרידת הלימון והמיץ, הצנוברים ואת 1/4 כוס הגבינה.
- מגישים בקערות אישיות עם עוד גבינת פקורינו, מעט שמן זית, צנוברים מעל ובאגט קלוי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן