סלט “כלמיני” – סלט שהוא ארוחה שלמה ומפתיעה מכל מה שיש בבית
אם בא לכם לגוון בסלטים שאתם מכירים, הנה רעיון לסלט משביע וצבעוני, קצת פיקנטי ומלא בטעם שאפשר גם לארוז מראש ולקחת לעבודה. אז בלי תירוצים, רבע שעה ויש לכם יופי של סלט!
אם בא לכם לגוון בסלטים שאתם מכירים, הנה רעיון לסלט משביע וצבעוני, קצת פיקנטי ומלא בטעם שאפשר גם לארוז מראש ולקחת לעבודה. אז בלי תירוצים, רבע שעה ויש לכם יופי של סלט!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.1 קק״ל 1284.2 קק״לפחמימות 66.8 גרם 133.5 גרםשומן 28.8 גרם 57.6 גרםנתרן 1041.8 מ״ג 2083.6 מ״גחלבון 20.0 גרם 40.0 גרםסיבים תזונתיים 23.8 גרם 47.7 גרםשומן רווי 3.9 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.3 מ״ג 218.5 מ״גברזל 3.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 1532.7 מ״ג 3065.4 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות642
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.1 קק״ל 1284.2 קק״לפחמימות 66.8 גרם 133.5 גרםשומן 28.8 גרם 57.6 גרםנתרן 1041.8 מ״ג 2083.6 מ״גחלבון 20.0 גרם 40.0 גרםסיבים תזונתיים 23.8 גרם 47.7 גרםשומן רווי 3.9 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.3 מ״ג 218.5 מ״גברזל 3.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 1532.7 מ״ג 3065.4 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 642 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
300 גרם שעועית שחורהאו גרגירי חומוס (אפשר גם קפואים ומופשרים)
-
300 גרם גרגירי תירסמתוקים (אפשר משימורים או מופשרים)
-
20 עגבניות שרי בינוניותחצויות
-
1/4 בצל סגול בינוניקצוץ
-
1/4 כוס כוסברהאו פטרוזיליה, קצוצה
-
2 כפות עיריתקצוצה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניללא גרעינים, חצוי לאורכו ופרוס דק
רוטב
הגשה
-
1 אבוקדו גדולחתוך לקוביות קטנות
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: מסננים מנוזלים את השעועית או החומוס וגרעיני התירס ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את העגבנייה, הבצל, הכוסברה (או הפטרוזיליה), העירית והפלפל החריף.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את מיץ הלימון, השום, שמן הזית, הכמון הפלפל והמלח.
- מגישים את הסלט: מוזגים על הסלט את הרוטב, מוסיפים את קוביות האבוקדו (לפני ההגשה בכדי שלא ישחיר) מערבבים ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: מסננים מנוזלים את השעועית או החומוס וגרעיני התירס ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את העגבנייה, הבצל, הכוסברה (או הפטרוזיליה), העירית והפלפל החריף.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את מיץ הלימון, השום, שמן הזית, הכמון הפלפל והמלח.
- מגישים את הסלט: מוזגים על הסלט את הרוטב, מוסיפים את קוביות האבוקדו (לפני ההגשה בכדי שלא ישחיר) מערבבים ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן