סלמון בתנור, אפוי ומתובל: מירי כהן מכינה קלאסיקה פשוטה ומנצחת
יש דרכים רבות להכין את הדג הקלאסי הזה, אבל זו אחת הטעימות: דג סלמון בתנור, אפוי עם תערובת של עשבי תיבול רעננים ופיצוחים
יש דרכים רבות להכין את הדג הקלאסי הזה, אבל זו אחת הטעימות: דג סלמון בתנור, אפוי עם תערובת של עשבי תיבול רעננים ופיצוחים
- מירי כהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 570.6 קק״ל 3423.7 קק״לפחמימות 2.8 גרם 16.6 גרםשומן 43.4 גרם 260.2 גרםנתרן 8.1 מ״ג 48.8 מ״גחלבון 40.6 גרם 243.5 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.7 גרםשומן רווי 6.3 גרם 37.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.6 מ״ג 123.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 78.6 מ״ג 471.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות571
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 570.6 קק״ל 3423.7 קק״לפחמימות 2.8 גרם 16.6 גרםשומן 43.4 גרם 260.2 גרםנתרן 8.1 מ״ג 48.8 מ״גחלבון 40.6 גרם 243.5 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.7 גרםשומן רווי 6.3 גרם 37.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.6 מ״ג 123.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 78.6 מ״ג 471.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״גסגור
מנה שתמיד מתקבלת בברכה אצלנו בבית: סלמון בתנור, עם תערובת עשבי תיבול טריים ופיצוחים. זו הדרך האהובה עליי להכנת הדג הזה ולדעתי, מגיע כבוד למנה עיקרית כזו מושלמת- שגם כל כך קלה להכנה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 571 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
1 נתח פילה דג סלמון
-
2 כפות מיץ לימוןלסחוט מעל הסלמון
תערובת עשבי תיבול
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 פלפל יבש חריף קטן
-
5 שיני שום
-
3/4 כוס שמן זית
-
1 יחידה קליפת לימון
-
1/2 צרור נענע
פיצוחים
-
1/2 חופן גרעיני דלעת
-
1/2 חופן גרעיני חמנייה
-
1 חופן פיסטוקים טבעיים
אופן הכנה
- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבבים בפולסים קצרים, עד שנוצרת תערובת דקה.
- מורחים על נתח הסלמון השלם את כל תערובת עשבי התיבול, פלפל ומלח.
- מפזרים באמצע פס של פיצוחים.
- עוטפים בנייר אפייה, ולאחר מכן בנייר כסף.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, למשך 25-30 דקות.
אופן הכנה
- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבבים בפולסים קצרים, עד שנוצרת תערובת דקה.
- מורחים על נתח הסלמון השלם את כל תערובת עשבי התיבול, פלפל ומלח.
- מפזרים באמצע פס של פיצוחים.
- עוטפים בנייר אפייה, ולאחר מכן בנייר כסף.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, למשך 25-30 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מתכון מוצלח תודה
תודה אידה!