סלמון בתנור בציפוי ירוק ופריך של עשבי תיבול ופירורי פנקו
- נעמה רן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 117.3 קק״ל 586.3 קק״לפחמימות 16.3 גרם 81.7 גרםשומן 4.8 גרם 24.1 גרםנתרן 735.0 מ״ג 3675.1 מ״גחלבון 3.1 גרם 15.5 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.8 מ״ג 78.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 62.8 מ״ג 314.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות117
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 117.3 קק״ל 586.3 קק״לפחמימות 16.3 גרם 81.7 גרםשומן 4.8 גרם 24.1 גרםנתרן 735.0 מ״ג 3675.1 מ״גחלבון 3.1 גרם 15.5 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.8 מ״ג 78.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 62.8 מ״ג 314.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
המנה הזו כל כך טובה וקלה שיש סיכוי טוב שהיא תיכנס אצלכם קבוע לתפריט ארוחת ערב שישי! קבלו מתכון טעים בטירוף של סלמון בתנור שמשרים ברוטב לסלט (כן כן, אתם עוד תודו לנו על הטיפ המדליק הזה) ומצפים בתערובת ירוקה של עשבי תיבול ופירורי פנקו פריכים שהופכים כל ביס לוואו!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 117 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג סלמון
-
1 ק"ג פילה דג סלמוןטרי או מופשר
-
1/4 כוס רוטב לסלט עם למון גראסמזרח מערבאו רוטב לסלט בסגנון תאילנדי או אסייתי
ציפוי
-
1 כוס פטרוזיליהעלים, קצוצים
-
1/4 כוס אורגנו טריעלים, קצוצים
-
1/4 כוס בצל ירוקקצוץ
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כוס פירורי פנקומזרח מערב
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מניחים את הדג על צד העור בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בנדיבות ברוטב לסלט. אם יש זמן, מניחים לשעה במקרר לספיגת טעמים (לא חובה).
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערה ומהדקים על פני הסלמון לכל אורכו.
- אופים 15-17 דקות עד שהסלמון מגיע לדרגת העשייה הרצויה (בודקים בעזרת סכין חדה בחלק העבה שלו) ומגישים.
אופן הכנה
- מניחים את הדג על צד העור בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בנדיבות ברוטב לסלט. אם יש זמן, מניחים לשעה במקרר לספיגת טעמים (לא חובה).
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערה ומהדקים על פני הסלמון לכל אורכו.
- אופים 15-17 דקות עד שהסלמון מגיע לדרגת העשייה הרצויה (בודקים בעזרת סכין חדה בחלק העבה שלו) ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
היי רציתי לדעת במה עוד אפשר לצפות את הדג חוץ מהרוטב הזה, אני לא מוצא אותו בסופר. אשמח לדעת אם יש מרכיבים פשוטים שיכולים להוות תחליף?
היי יצחק, אפשר להחליף ברוטב לסלט בסגנון תאילנדי או אסייתי.
הי אפשר מתכון לרוטב סלט?? מאוד רוצה להכין אבל לא יכולה לצאת לקנות
היי איילת, מדובר ברטבים מוכנים שכוללים הרבה מרכיבים. יכולה לנסות להשתמש בתרכובת הסלט מהמתכון הזה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a1%d7%9c%d7%98-%d7%90%d7%a1%d7%99%d7%90%d7%aa%d7%99-%d7%9e%d7%a9%d7%92%d7%a2-%d7%a2%d7%9d-%d7%90%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%96-%d7%95%d7%91%d7%95%d7%98%d7%a0%d7%99%d7%9d/?auto=1