סנדוויץ’ דג במילוי פלפלים ופסטו
ישראל ותמרה אהרוני מכינים סנדוויץ' דג במילוי פלפלים ופסטו שמוגש על מצע אורז לימוני עם מנגולד ובצל. מנה פשוטה להכנה, מיוחדת, טעימה ומרשימה
ישראל ותמרה אהרוני מכינים סנדוויץ' דג במילוי פלפלים ופסטו שמוגש על מצע אורז לימוני עם מנגולד ובצל. מנה פשוטה להכנה, מיוחדת, טעימה ומרשימה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1188.8 קק״ל 4755.1 קק״לפחמימות 113.5 גרם 453.9 גרםשומן 31.6 גרם 126.3 גרםנתרן 2626.4 מ״ג 10505.8 מ״גחלבון 119.2 גרם 477.0 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.6 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרםכולסטרול 309.5 מ״ג 1238.0 מ״גסידן 283.8 מ״ג 1135.1 מ״גברזל 7.8 מ״ג 31.0 מ״גאשלגן 3283.0 מ״ג 13132.2 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 23.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות1189
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1188.8 קק״ל 4755.1 קק״לפחמימות 113.5 גרם 453.9 גרםשומן 31.6 גרם 126.3 גרםנתרן 2626.4 מ״ג 10505.8 מ״גחלבון 119.2 גרם 477.0 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.6 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרםכולסטרול 309.5 מ״ג 1238.0 מ״גסידן 283.8 מ״ג 1135.1 מ״גברזל 7.8 מ״ג 31.0 מ״גאשלגן 3283.0 מ״ג 13132.2 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 23.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 1189 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דגים
-
8 פילה דג לבן
-
1 צנצנת פלפלים קלויים
-
1 ביצה M
-
1 כוס פירורי פנקו
פסטו
אורז
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
1 חבילה עלי מנגולד
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 לימון בינוני
-
2 כוסות אורז לבן
-
4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים את השום. חותכים את המנגולד.
- מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. טורפים בקערית את הביצה.
- מסירים את העור מפילה הדג.
- מכינים את הפסטו: שמים בבלנדר כוס את הבזיליקום, השום, מלח, פלפל, הצנוברים ושמן הזית וטוחנים למחית אחידה.
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסוטאז’ ומוסיפים את השום, הבצל, החלק הלבן של המנגולד, מלח, פלפל ומיץ הלימון. מערבבים ומבשלים עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים, והאורז מוכן.
- מכינים את הדגים: מסדרים 4 חצאי פילה על גבי התבנית, ממליחים, מפלפלים ומורחים בממרח פסטו. מניחים מעל כל פילה פלפל קלוי וסוגרים עם פילה תואם מרוח בפסטו - כמו סנדוויץ’. מברישים כל סנדוויץ’ בביצה, מפזרים מעל את הפנקו ומתיזים את תרסיס השמן.
- אופים 12-15 דקות, או עד שהדגים משחימים.
- מגישים את הדגים עם האורז.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים את השום. חותכים את המנגולד.
- מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. טורפים בקערית את הביצה.
- מסירים את העור מפילה הדג.
- מכינים את הפסטו: שמים בבלנדר כוס את הבזיליקום, השום, מלח, פלפל, הצנוברים ושמן הזית וטוחנים למחית אחידה.
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסוטאז’ ומוסיפים את השום, הבצל, החלק הלבן של המנגולד, מלח, פלפל ומיץ הלימון. מערבבים ומבשלים עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים, והאורז מוכן.
- מכינים את הדגים: מסדרים 4 חצאי פילה על גבי התבנית, ממליחים, מפלפלים ומורחים בממרח פסטו. מניחים מעל כל פילה פלפל קלוי וסוגרים עם פילה תואם מרוח בפסטו - כמו סנדוויץ’. מברישים כל סנדוויץ’ בביצה, מפזרים מעל את הפנקו ומתיזים את תרסיס השמן.
- אופים 12-15 דקות, או עד שהדגים משחימים.
- מגישים את הדגים עם האורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
מנה מצויינת. אהובה אצלי בבית
הבת שלי חזרה מהצבא והכינה, אהבה מאוד
איזה כיף לשמוע!
מכורה לדגים