ספגטי ברוטב פסטו עם קוביות סלמון צרובות בקראסט ירוק
- בת חן דיאמנט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1255.7 קק״ל 2511.4 קק״לפחמימות 61.1 גרם 122.2 גרםשומן 87.2 גרם 174.4 גרםנתרן 687.3 מ״ג 1374.7 מ״גחלבון 59.4 גרם 118.9 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 17.0 גרםשומן רווי 14.9 גרם 29.7 גרםכולסטרול 18.3 מ״ג 36.6 מ״גסידן 703.9 מ״ג 1407.8 מ״גברזל 8.8 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 866.9 מ״ג 1733.8 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות1256
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1255.7 קק״ל 2511.4 קק״לפחמימות 61.1 גרם 122.2 גרםשומן 87.2 גרם 174.4 גרםנתרן 687.3 מ״ג 1374.7 מ״גחלבון 59.4 גרם 118.9 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 17.0 גרםשומן רווי 14.9 גרם 29.7 גרםכולסטרול 18.3 מ״ג 36.6 מ״גסידן 703.9 מ״ג 1407.8 מ״גברזל 8.8 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 866.9 מ״ג 1733.8 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 1256 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטו שקדים ובזיליקום
-
2 צרורות בזיליקום
-
1/3 כוס שקדים מולבנים שלמים
-
40 גרם גבינת פרמזן
-
1/3 כוס שמן זית
קראסט ירוק
-
1 1/2 צרורות בזיליקום
-
20 גרם גבינת פרמזן
-
3 כפות פירורי לחם
פסטה
-
250 גרם פסטה ספגטימזרח מערב
-
1 כף שמן זית
סלמון
-
300 גרם פילה דג סלמון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף שמן זית
צריבת הדג
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים פסטו שקדים ובזיליקום: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, דואגים שהעלים יהיו טריים וירוקים (אם יש שחור על העלה לא משתמשים). מהגבעולים נפטרים.
- במעבד מזון עם להב פלדה חד שמים את השקדים וטוחנים כדקה.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום וגבינת הפרמזן וטוחנים מעט, מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי שהמעבד מזון עובד. הפסטו נשמר בצנצנת אטומה עד שבוע במקרר (ניתן להכין לפני).
- מכינים קראסט ירוק: במעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים כחצי דקה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. שומרים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה. מסננים, מערבבים עם 1-2 כפות שמן זית למניעת הידבקות ושומרים בצד.
- צורבים את הדג: חותכים את הדג לקוביות בגודל 3 ס”מ ומתבלים במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית.
- מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדג מכל צדדיו עד להשחמה כ-4 דקות, מעבירים לצלוחית עם נייר סופג.
- מצפים את הדג הצרוב: מכינים צלחת קטנה עם הקראסט הירוק ומצפים את הדג כשהוא חם בקראסט מכל צדדיו.
- מכינים את הפסטה: במחבת רחבה שמים 3 כפות גדושות של פסטו ו-3 כפות ממי בישול הפסטה, מערבבים ומבשלים עם אש קטנה עד שנוצר לנו רוטב (זה קורה מהר מאוד).
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד אשר הרוטב עוטף את כל הפסטה, מוסיפים את הקראסט הירוק שנותר לנו ואת קוביות הסלמון ומערבבים בעדינות. מגישים חם ונהנים!
המתכון הופק עבור חברת מזרח מערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
אופן הכנה
- מכינים פסטו שקדים ובזיליקום: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, דואגים שהעלים יהיו טריים וירוקים (אם יש שחור על העלה לא משתמשים). מהגבעולים נפטרים.
- במעבד מזון עם להב פלדה חד שמים את השקדים וטוחנים כדקה.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום וגבינת הפרמזן וטוחנים מעט, מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי שהמעבד מזון עובד. הפסטו נשמר בצנצנת אטומה עד שבוע במקרר (ניתן להכין לפני).
- מכינים קראסט ירוק: במעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים כחצי דקה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. שומרים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה. מסננים, מערבבים עם 1-2 כפות שמן זית למניעת הידבקות ושומרים בצד.
- צורבים את הדג: חותכים את הדג לקוביות בגודל 3 ס”מ ומתבלים במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית.
- מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדג מכל צדדיו עד להשחמה כ-4 דקות, מעבירים לצלוחית עם נייר סופג.
- מצפים את הדג הצרוב: מכינים צלחת קטנה עם הקראסט הירוק ומצפים את הדג כשהוא חם בקראסט מכל צדדיו.
- מכינים את הפסטה: במחבת רחבה שמים 3 כפות גדושות של פסטו ו-3 כפות ממי בישול הפסטה, מערבבים ומבשלים עם אש קטנה עד שנוצר לנו רוטב (זה קורה מהר מאוד).
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד אשר הרוטב עוטף את כל הפסטה, מוסיפים את הקראסט הירוק שנותר לנו ואת קוביות הסלמון ומערבבים בעדינות. מגישים חם ונהנים!
המתכון הופק עבור חברת מזרח מערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
הערות
- אפשר לרכוש את גבינת הפרמזן מגוררת מראש. אחרת, מגררים בפומפייה דקה
הערות
- אפשר לרכוש את גבינת הפרמזן מגוררת מראש. אחרת, מגררים בפומפייה דקה
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
תודה על התגובה המהירה. הבעיה מתעוררת כאשר משנים את כמות המנות והכל מוכפל בהתאם. רציתי להכין לחמישה אנשים ויצא המון. אם הכוונה היא לשמור חלק הכל ברור
היי, סליחה על אי הבהירות. את הפסטו הנותר אפשר לשמור בכלי אטום במקרר תקופה ממושכת ולהשתמש במגוון מתכונים כריכים וכדומה. שיהיה שבוע טוב(:
מה הכוונה כאן לצרור בזיליקום? זה נראה כמו כמות עצומה למנה. נא הבהרה. תודה
היי, להכנת הפסטו עצמו יש צורך ב-2 צרורות שלמים של עלי בזילירום שטוחנים במעבד המזון יחד עם שאר רכיבי הפסטו. לפסטה עצמה משתמשים רק ב-3 כפות מרוטב הפסטו. את רוטב הפסטו הנותר אפשר לאחסן בצנצנת אטומה במקרר ולהשתמש לרטבי דג, פסטה, כריכים וכל מה שאוהבים.