מה נמלא היום? עגבניות ממולאות גריסים ועשבי תיבול
עגבניות ממולאות כאלו עוד לא טעמתם. עגבניות עסיסיות ממולאות בגריסים מתובלות בשמן זית והמון עשבי תיבול. מתכון נפלא שמתאים גם לצמחונים.
עגבניות ממולאות כאלו עוד לא טעמתם. עגבניות עסיסיות ממולאות בגריסים מתובלות בשמן זית והמון עשבי תיבול. מתכון נפלא שמתאים גם לצמחונים.
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 155.0 קק״ל 1550.4 קק״לפחמימות 24.3 גרם 243.2 גרםשומן 3.5 גרם 35.2 גרםנתרן 331.1 מ״ג 3310.7 מ״גחלבון 5.4 גרם 53.6 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 67.6 גרםשומן רווי 0.4 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.9 מ״ג 749.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 679.4 מ״ג 6794.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות155
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 155.0 קק״ל 1550.4 קק״לפחמימות 24.3 גרם 243.2 גרםשומן 3.5 גרם 35.2 גרםנתרן 331.1 מ״ג 3310.7 מ״גחלבון 5.4 גרם 53.6 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 67.6 גרםשומן רווי 0.4 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.9 מ״ג 749.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 679.4 מ״ג 6794.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 155 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס גריסי פנינה
-
10 עגבניות גדולים
-
1 בצל בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור בזיליקום
-
1 צרור עירית
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים גריסים בסיר עם הרבה מים רותחים 20-30 דקות עד דרגת אל-דנטה. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסירים את ראשי העגבניות ומרוקנים אותן מתוכן. קוצצים גס את תוכן העגבניות ומעבירים מחצית לקערה עם הגריסים. מוסיפים בצל קצוץ דק, עשבי תיבול קצוצים ושתי כפות שמן זית, מתבלים ומערבבים.
- ממלאים כל עגבנייה בתערובת הגריסים ומניחים מעל את ראש העגבנייה כמכסה.
- מרפדים תבנית משומנת ביתרת העגבניות הקצוצות, מוסיפים כף שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים מעל את העגבניות הממולאות.
- אופים 25-20 דקות, עד הזהבה.
אופן הכנה
- מבשלים גריסים בסיר עם הרבה מים רותחים 20-30 דקות עד דרגת אל-דנטה. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסירים את ראשי העגבניות ומרוקנים אותן מתוכן. קוצצים גס את תוכן העגבניות ומעבירים מחצית לקערה עם הגריסים. מוסיפים בצל קצוץ דק, עשבי תיבול קצוצים ושתי כפות שמן זית, מתבלים ומערבבים.
- ממלאים כל עגבנייה בתערובת הגריסים ומניחים מעל את ראש העגבנייה כמכסה.
- מרפדים תבנית משומנת ביתרת העגבניות הקצוצות, מוסיפים כף שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים מעל את העגבניות הממולאות.
- אופים 25-20 דקות, עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נתתם לי רעיון לארוחת צהריים