עוגיות חמאה עדינות בצורות שונות – מושלמות לצד התה

עוגיות חמאה הן עוגיות שחובה שיהיו בצנצנת על השיש לכל אורח שקופץ בהפתעה! מתכון נפלא להכנת עוגיות חמאה מתוקות בשלל צורות
עוגיות חמאה הן עוגיות שחובה שיהיו בצנצנת על השיש לכל אורח שקופץ בהפתעה! מתכון נפלא להכנת עוגיות חמאה מתוקות בשלל צורות
  • דודו אוטמזגין
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    85
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 85.3 קק״ל 2559.5 קק״ל
    פחמימות 5.7 גרם 169.5 גרם
    שומן 5.5 גרם 166.3 גרם
    נתרן 27.0 מ״ג 808.8 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 26.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.1 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 102.0 גרם
    כולסטרול 14.3 מ״ג 430.0 מ״ג
    סידן 2.8 מ״ג 83.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 2.7 מ״ג
    אשלגן 10.1 מ״ג 303.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    85
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 85.3 קק״ל 2559.5 קק״ל
    פחמימות 5.7 גרם 169.5 גרם
    שומן 5.5 גרם 166.3 גרם
    נתרן 27.0 מ״ג 808.8 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 26.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.1 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 102.0 גרם
    כולסטרול 14.3 מ״ג 430.0 מ״ג
    סידן 2.8 מ״ג 83.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 2.7 מ״ג
    אשלגן 10.1 מ״ג 303.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור

עוגיות חמאה תופסות מקום מכובד בתחום העוגיות הרחב. הן רכות ונימוחות, ויש להן טעם עדין ומתקתק של ילדות. שף קונדיטור דודו אוטמזגין משתף את המתכון שלו של עוגיות חמאה ממכרות שאפשר להכין בשלל צורות וגדלים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
דודו אוטמזגין
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל כ-10 דקות לתערובת בהירה ותפוחה. מקלפים את התערובת מהצדדים עם לקקן. מנמיכים את המהירות לבינונית, מוסיפים את החלבון וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע, והתערובת אחידה.
  2. מעלים שוב למהירות גבוהה וממשיכים להקציף 10 דקות נוספות לתערובת במרקם יוגורט.
  3. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים במהירות נמוכה להתגבשות לבצק.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים עוגיות בצורה רצויה.
  6. אופים 13 דקות להזהבה קלה.
עוגיות חמאה
עוגיות חמאה עדינות בשלל צורות. צילום: יריב אלדד

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות