עוגיות חמאה עדינות בצורות שונות – מושלמות לצד התה
עוגיות חמאה הן עוגיות שחובה שיהיו בצנצנת על השיש לכל אורח שקופץ בהפתעה! מתכון נפלא להכנת עוגיות חמאה מתוקות בשלל צורות
עוגיות חמאה הן עוגיות שחובה שיהיו בצנצנת על השיש לכל אורח שקופץ בהפתעה! מתכון נפלא להכנת עוגיות חמאה מתוקות בשלל צורות
- דודו אוטמזגין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 85.3 קק״ל 2559.5 קק״לפחמימות 5.7 גרם 169.5 גרםשומן 5.5 גרם 166.3 גרםנתרן 27.0 מ״ג 808.8 מ״גחלבון 0.9 גרם 26.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.1 גרםשומן רווי 3.4 גרם 102.0 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 430.0 מ״גסידן 2.8 מ״ג 83.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 10.1 מ״ג 303.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות85
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 85.3 קק״ל 2559.5 קק״לפחמימות 5.7 גרם 169.5 גרםשומן 5.5 גרם 166.3 גרםנתרן 27.0 מ״ג 808.8 מ״גחלבון 0.9 גרם 26.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.1 גרםשומן רווי 3.4 גרם 102.0 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 430.0 מ״גסידן 2.8 מ״ג 83.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 10.1 מ״ג 303.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״גסגור
עוגיות חמאה תופסות מקום מכובד בתחום העוגיות הרחב. הן רכות ונימוחות, ויש להן טעם עדין ומתקתק של ילדות. שף קונדיטור דודו אוטמזגין משתף את המתכון שלו של עוגיות חמאה ממכרות שאפשר להכין בשלל צורות וגדלים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 85 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל כ-10 דקות לתערובת בהירה ותפוחה. מקלפים את התערובת מהצדדים עם לקקן. מנמיכים את המהירות לבינונית, מוסיפים את החלבון וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע, והתערובת אחידה.
- מעלים שוב למהירות גבוהה וממשיכים להקציף 10 דקות נוספות לתערובת במרקם יוגורט.
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים במהירות נמוכה להתגבשות לבצק.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים עוגיות בצורה רצויה.
- אופים 13 דקות להזהבה קלה.
אופן הכנה
- מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל כ-10 דקות לתערובת בהירה ותפוחה. מקלפים את התערובת מהצדדים עם לקקן. מנמיכים את המהירות לבינונית, מוסיפים את החלבון וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע, והתערובת אחידה.
- מעלים שוב למהירות גבוהה וממשיכים להקציף 10 דקות נוספות לתערובת במרקם יוגורט.
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים במהירות נמוכה להתגבשות לבצק.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים עוגיות בצורה רצויה.
- אופים 13 דקות להזהבה קלה.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן