עוגת גבינה אפויה בציפוי תותים וקצפת
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4805.0 קק״ל 4805.0 קק״לפחמימות 286.0 גרם 286.0 גרםשומן 363.3 גרם 363.3 גרםנתרן 11594.9 מ״ג 11594.9 מ״גחלבון 104.7 גרם 104.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 219.0 גרם 219.0 גרםכולסטרול 1536.9 מ״ג 1536.9 מ״גסידן 1228.3 מ״ג 1228.3 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 1005.6 מ״ג 1005.6 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות4805
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4805.0 קק״ל 4805.0 קק״לפחמימות 286.0 גרם 286.0 גרםשומן 363.3 גרם 363.3 גרםנתרן 11594.9 מ״ג 11594.9 מ״גחלבון 104.7 גרם 104.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 219.0 גרם 219.0 גרםכולסטרול 1536.9 מ״ג 1536.9 מ״גסידן 1228.3 מ״ג 1228.3 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 1005.6 מ״ג 1005.6 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
כשדודי, הבן שלי, אומר “אמא, תכיני את עוגת הילדות עם הג’לי האדום והתותים”, מה אתם חושבים שאני עושה? נענית לבקשה שלו, כי כשהילדים שלי מבקשים עוגה או מאכל מסויים אני מיד נכנסת לכוננות על.
קודם כל אני בודקת מה יש לי במזווה. אם חסר משהו אני נוסעת מיד לסופר וקונה את מה שחסר. הפעם הייתי צריכה לקנות רק תותים טריים.
בשבת בבוקר לפני שכולם מגיעים אני נכנסת למטבח ומוודאה שכל מה שתכננתי להגיש כבר מוכן: הסלטים, התבשילים וכמובן העוגות.
דודי בני בכורי הוא מחובבי המתוקים, כשהוא נכנס אלי הביתה, דבר ראשון ניגש למקרר ופותח לבדוק מה התחדש כאן.
האמת היא שאני אוהבת להכין לו מה שהוא מבקש, כאשר הם לא מגיעים אלינו אני נוסעת אליהם לקרית מוצקין עם כל האוכל.
השבת עוגת הגבינה עברה שידרוג, בדרך כלל היא צחורה עם נגיעות של ציפוי שמנת, הפעם החלטתי לקלוע לטעם של דודי.
ציפיתי את העוגה בשכבת ג’לי עם תותים טריים ומעל זילופי קצפת. האמת היא שגם אני מאוד אוהבת את השילוב הזה.
_____________________________________
אני יהודית מ״קסם של עוגה״, אמא וסבתוש במשרה מלאה. האפייה היא האהבה הראשונה שלי עוד מגיל צעיר. בימי שישי לאחר הלימודים הייתי נכנסת למטבח ואופה לאמא שלי ולאחיי הקטנים, עוגות שמרים שושנים או עוגות קרם שכל שבוע הייתה מחליפה צבע וגם צורה.
אמא שלי הייתה גאה בי ותמיד כשהגיעו אורחים ביקשה שאגיש לשולחן את העוגות הטעימות שלי. אני כאן כדי להעשיר וללמד אתכם, צעד אחרי צעד להכין עוגה לשבת, כזו שתסחט קריאות התפעלות.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 4805 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
15 פתי בר וניל בינוניות
-
100 גרם חמאה
עוגה
-
2גביעי או 500 גרם גבינה לבנה 9%
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1גביע או 225 גרם גבינת שמנת
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
-
2 כפות קורנפלור
-
10גרם או 1 שקית סוכר וניל
ציפוי שמנת חמוצה
-
1מיכל או 200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2כפות או 20 גרם סוכר לבן
-
1שקית או 10 גרם סוכר וניל
קצפת
-
300מ"ל או 1 1/4 כוסות שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2כפות או 20 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כף סוכר לבן
-
4כפות או 60 מ"ל חלב 3%
אופן הכנה
- משמנים תבנית אפייה, מחממים תנור ל - 170 מעלות.
- מכינים את התחתית: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. (אפשר להכניס את הביסקוויטים לשקית ניילון עבה ולרסק עם פטיש שניצלים או מערוך).
- ממיסים במיקרוגל את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים. מערבבים היטב.
- מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומשטחים באופן שווה. מהדקים עם כף או עם תחתית של כוס. מעבירים את התבנית למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
- מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה בינונית את הגבינות ואת השמנת החמוצה. מוסיפים חצי כוס סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב.
- לקערת המיקסר שוברים את הביצים. מוסיפים רבע כוס סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, כ - 5-7 דקות.
- מוסיפים את קציפת הביצים לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את הקמח והקורנפלור אל תערובת הגבינות ומקפלים בעדינות לקבלת תערובת אחידה.
- מוציאים את התבנית עם תחתית הפירורים מהמקפיא, מוזגים לתבנית את תערובת הגבינות בעדינות ואופים בתנור כ-40 דקות או עד שהעוגה משחימה מעט בצדדים. כדאי לשים בתחתית התנור תבנית אינגליש קייק קטנה, או קערה עמידה לחום עם מים חמים, על מנת שהעוגה תאפה בסביבה לחה, (לא חובה). מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה מעט. לא מכבים את התנור.
- מכינים את הציפוי: בקערה בינונית שמים שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל. טורפים היטב לתערובת אחידה. מורחים את הציפוי בעדינות על העוגה, מכניסים לתנור ל-5 דקות ומוציאים. מצננים את העוגה לחלוטין.
- מכינים את הקצפת: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מורחים רבע מהקצפת על העוגה. את היתרה מכניסים לשק זילוף עם צנטר פרח או כוכב.
- מכינים את שכבת התותים: מכינים את הג’לי לפי ההוראות על גבי האריזה. חותכים את התותים לעיגולים או לרצועות ומוסיפים לתערובת הג’לי. משאירים כמה תותים שלמים לקישוט.
- לאחר שהג’לי התקרר מעט אבל לא לגמרי, מוזגים אותו על העוגה, מעבירים למקרר להתייצבות.
- מקשטים את העוגה המוכנה עם יתרת הקצפת. חותכים את התותים שנותרו ומקשטים מסביב.
אופן הכנה
- משמנים תבנית אפייה, מחממים תנור ל - 170 מעלות.
- מכינים את התחתית: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. (אפשר להכניס את הביסקוויטים לשקית ניילון עבה ולרסק עם פטיש שניצלים או מערוך).
- ממיסים במיקרוגל את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים. מערבבים היטב.
- מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומשטחים באופן שווה. מהדקים עם כף או עם תחתית של כוס. מעבירים את התבנית למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
- מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה בינונית את הגבינות ואת השמנת החמוצה. מוסיפים חצי כוס סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב.
- לקערת המיקסר שוברים את הביצים. מוסיפים רבע כוס סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, כ - 5-7 דקות.
- מוסיפים את קציפת הביצים לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את הקמח והקורנפלור אל תערובת הגבינות ומקפלים בעדינות לקבלת תערובת אחידה.
- מוציאים את התבנית עם תחתית הפירורים מהמקפיא, מוזגים לתבנית את תערובת הגבינות בעדינות ואופים בתנור כ-40 דקות או עד שהעוגה משחימה מעט בצדדים. כדאי לשים בתחתית התנור תבנית אינגליש קייק קטנה, או קערה עמידה לחום עם מים חמים, על מנת שהעוגה תאפה בסביבה לחה, (לא חובה). מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה מעט. לא מכבים את התנור.
- מכינים את הציפוי: בקערה בינונית שמים שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל. טורפים היטב לתערובת אחידה. מורחים את הציפוי בעדינות על העוגה, מכניסים לתנור ל-5 דקות ומוציאים. מצננים את העוגה לחלוטין.
- מכינים את הקצפת: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מורחים רבע מהקצפת על העוגה. את היתרה מכניסים לשק זילוף עם צנטר פרח או כוכב.
- מכינים את שכבת התותים: מכינים את הג’לי לפי ההוראות על גבי האריזה. חותכים את התותים לעיגולים או לרצועות ומוסיפים לתערובת הג’לי. משאירים כמה תותים שלמים לקישוט.
- לאחר שהג’לי התקרר מעט אבל לא לגמרי, מוזגים אותו על העוגה, מעבירים למקרר להתייצבות.
- מקשטים את העוגה המוכנה עם יתרת הקצפת. חותכים את התותים שנותרו ומקשטים מסביב.