קבלו אותה במחיאות כפיים – עוגת לימון ופירות אדומים
שרית נובק מכינה עוגת לימון ופירות אדומים יפהפייה וחגיגית בשתי שכבות. שילוב מושלם של חמצמצות לימונית, קצפת קלילה ומתוקה ועיטור של פירות אדומים
שרית נובק מכינה עוגת לימון ופירות אדומים יפהפייה וחגיגית בשתי שכבות. שילוב מושלם של חמצמצות לימונית, קצפת קלילה ומתוקה ועיטור של פירות אדומים
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5610.1 קק״ל 5610.1 קק״לפחמימות 864.9 גרם 864.9 גרםשומן 253.0 גרם 253.0 גרםנתרן 764.6 מ״ג 764.6 מ״גחלבון 66.5 גרם 66.5 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 11.5 גרםשומן רווי 141.7 גרם 141.7 גרםכולסטרול 1386.4 מ״ג 1386.4 מ״גסידן 607.1 מ״ג 607.1 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1083.8 מ״ג 1083.8 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות5610
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5610.1 קק״ל 5610.1 קק״לפחמימות 864.9 גרם 864.9 גרםשומן 253.0 גרם 253.0 גרםנתרן 764.6 מ״ג 764.6 מ״גחלבון 66.5 גרם 66.5 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 11.5 גרםשומן רווי 141.7 גרם 141.7 גרםכולסטרול 1386.4 מ״ג 1386.4 מ״גסידן 607.1 מ״ג 607.1 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1083.8 מ״ג 1083.8 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 5610 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
150 גרם חמאה רכה
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
2 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
2 חלמונים L
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כף קליפת לימון
-
10 גרם אבקת אפייה
-
1 3/4 כוסות קמח לבן
-
2/3 כוס חלב 3%
קרם לימון
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 כפית קליפת לימון
מילוי ועיטור
-
1/2 צנצנת ריבת תותאו ריבת פטל או כל ריבה אדומה אחרת
-
1 אריזה פירות יער טריים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבלים במיקסר חמאה וסוכר כ-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים ביצים, אחת אחת, ואז חלמונים. מערבלים לאיחוד.
- מוסיפים מיץ וגרידת לימון.
- מערבבים קמח ואבקת אפיה.
- מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבבים קלות.
- מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים מעט.
- מוסיפים עוד 1/3 מקמח ולאחר מכן את שאר החלב, ולבסוף את הקמח שנותר. מערבבים בקצרה רק עד לאיחוד.
- מכניסים לתנור בשתי משומנות ואופים כ-30 דקות (לעוגה אחת גדולה זמן האפיה יתארך ב-5-10 דקות).
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הקרם: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
- מוסיפים גרידת לימון לקצפת ומערבבים בעדינות.
- מרכיבים את העוגה: מברישים שכבה דקיקה של ריבה מעל חלק אחד של העוגה.
- מורחים (או מזלפים תלוליות) מהקרם מעל, ומפזרים פירות.
- מניחים מעל את שכבת העוגה השניה וחוזרים על הפעולה - מברישים בריבה ושוב מורחים קרם ומפזרים פירות מלמעלה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבלים במיקסר חמאה וסוכר כ-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים ביצים, אחת אחת, ואז חלמונים. מערבלים לאיחוד.
- מוסיפים מיץ וגרידת לימון.
- מערבבים קמח ואבקת אפיה.
- מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבבים קלות.
- מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים מעט.
- מוסיפים עוד 1/3 מקמח ולאחר מכן את שאר החלב, ולבסוף את הקמח שנותר. מערבבים בקצרה רק עד לאיחוד.
- מכניסים לתנור בשתי משומנות ואופים כ-30 דקות (לעוגה אחת גדולה זמן האפיה יתארך ב-5-10 דקות).
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הקרם: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
- מוסיפים גרידת לימון לקצפת ומערבבים בעדינות.
- מרכיבים את העוגה: מברישים שכבה דקיקה של ריבה מעל חלק אחד של העוגה.
- מורחים (או מזלפים תלוליות) מהקרם מעל, ומפזרים פירות.
- מניחים מעל את שכבת העוגה השניה וחוזרים על הפעולה - מברישים בריבה ושוב מורחים קרם ומפזרים פירות מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן