עוגת מצות מטורפת
מכורים למצות ושוקולד? עוגת מצות שכבות אלגנטית, טעימה וכשרה לפסח. המצות שנטבלות בקפה מהוות את הבסיס וביניהן קרם גנאש שוקולד עשיר וטעים. תהנו
מכורים למצות ושוקולד? עוגת מצות שכבות אלגנטית, טעימה וכשרה לפסח. המצות שנטבלות בקפה מהוות את הבסיס וביניהן קרם גנאש שוקולד עשיר וטעים. תהנו
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 810.9 קק״ל 6487.2 קק״לפחמימות 77.3 גרם 618.5 גרםשומן 49.5 גרם 396.0 גרםנתרן 50.6 מ״ג 404.5 מ״גחלבון 7.6 גרם 61.2 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 56.0 גרםשומן רווי 28.2 גרם 225.4 גרםכולסטרול 90.8 מ״ג 726.6 מ״גסידן 340.2 מ״ג 2721.2 מ״גברזל 9.7 מ״ג 77.2 מ״גאשלגן 397.7 מ״ג 3181.6 מ״גאבץ 20.4 מ״ג 163.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות811
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 810.9 קק״ל 6487.2 קק״לפחמימות 77.3 גרם 618.5 גרםשומן 49.5 גרם 396.0 גרםנתרן 50.6 מ״ג 404.5 מ״גחלבון 7.6 גרם 61.2 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 56.0 גרםשומן רווי 28.2 גרם 225.4 גרםכולסטרול 90.8 מ״ג 726.6 מ״גסידן 340.2 מ״ג 2721.2 מ״גברזל 9.7 מ״ג 77.2 מ״גאשלגן 397.7 מ״ג 3181.6 מ״גאבץ 20.4 מ״ג 163.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 811 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם שוקולד
-
300 גרם שוקולד מרירקצוץ או שבור לקוביות
-
4 כפות שמן קנולה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
קצפת
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
120מ"ל או 1/2 כוס חלב 3%
-
40גרם או 1/2 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
-
250 גרם תותיםפרוסים
אופן הכנה
- מכינים את קרם השוקולד: ממיסים שוקולד ושמן בפולסים במיקרוגל ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
- במקביל מקציפים במיקסר קנווד Kmix מתכת שמפיין שמנת מתוקה וסוכר במשך 3-4 דקות לקבלת קצפת יציבה. מאטים את קצב ההקצפה, מוסיפים את השוקולד המומס למיקסר ומקציפים עוד דקה או עד לאיחוד.
- מכינים את המצות: יוצקים את הקפה החם לתבנית שתוכל להכיל את המצה. טובלים כל מצה בקפה החם במשך דקה - להתרככות חלקית. שימו לב, במהלך תהליך הטבילה הקפה עשוי להתקרר - אז כדאי לחמם במיקרוגל, אחרת ייקח למצות הרבה יותר זמן להתרכך.
- מרכיבים את העוגה: על צלחת הגשה מניחים מצה רטובה ומורחים שכבה נדיבה של שוקולד. מכסים במצה נוספת וממשיכים לבניית כל השכבות. מורחים את שאריות הקרם מסביב ומלמעלה. מכסים ומקררים למשך שעתיים-שלוש לפחות (עדיף לילה).
- מקשטים את העוגה: מקציפים שמנת, חלב ופודינג במיקסר קנווד Kmix מתכת שמפיין 3 דקות או עד לקבלת קרם רך. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצפת על העוגה ומקשטים בתותים.
אופן הכנה
- מכינים את קרם השוקולד: ממיסים שוקולד ושמן בפולסים במיקרוגל ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
- במקביל מקציפים במיקסר קנווד Kmix מתכת שמפיין שמנת מתוקה וסוכר במשך 3-4 דקות לקבלת קצפת יציבה. מאטים את קצב ההקצפה, מוסיפים את השוקולד המומס למיקסר ומקציפים עוד דקה או עד לאיחוד.
- מכינים את המצות: יוצקים את הקפה החם לתבנית שתוכל להכיל את המצה. טובלים כל מצה בקפה החם במשך דקה - להתרככות חלקית. שימו לב, במהלך תהליך הטבילה הקפה עשוי להתקרר - אז כדאי לחמם במיקרוגל, אחרת ייקח למצות הרבה יותר זמן להתרכך.
- מרכיבים את העוגה: על צלחת הגשה מניחים מצה רטובה ומורחים שכבה נדיבה של שוקולד. מכסים במצה נוספת וממשיכים לבניית כל השכבות. מורחים את שאריות הקרם מסביב ומלמעלה. מכסים ומקררים למשך שעתיים-שלוש לפחות (עדיף לילה).
- מקשטים את העוגה: מקציפים שמנת, חלב ופודינג במיקסר קנווד Kmix מתכת שמפיין 3 דקות או עד לקבלת קרם רך. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצפת על העוגה ומקשטים בתותים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן