-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2441.9 קק״ל 2441.9 קק״לפחמימות 245.4 גרם 245.4 גרםשומן 142.1 גרם 142.1 גרםנתרן 659.2 מ״ג 659.2 מ״גחלבון 44.1 גרם 44.1 גרםסיבים תזונתיים 11.3 גרם 11.3 גרםשומן רווי 48.2 גרם 48.2 גרםכולסטרול 606.8 מ״ג 606.8 מ״גסידן 1058.1 מ״ג 1058.1 מ״גברזל 15.6 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 1575.7 מ״ג 1575.7 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות2442
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2441.9 קק״ל 2441.9 קק״לפחמימות 245.4 גרם 245.4 גרםשומן 142.1 גרם 142.1 גרםנתרן 659.2 מ״ג 659.2 מ״גחלבון 44.1 גרם 44.1 גרםסיבים תזונתיים 11.3 גרם 11.3 גרםשומן רווי 48.2 גרם 48.2 גרםכולסטרול 606.8 מ״ג 606.8 מ״גסידן 1058.1 מ״ג 1058.1 מ״גברזל 15.6 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 1575.7 מ״ג 1575.7 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״גסגור
לפני כמה שבועות העלנו מתכון לעוגת לוטוס מ-3 מרכיבים שהטריפה את הרשת, ובאחת התגובות שאלו אותנו אם אפשר להכין את אותה עוגה רק מממרח נוטלה. נענינו לאתגר והתחלנו בניסוי. הפעם היינו חייבים להוסיף מרכיב אחד, אבל התוצאה היא עוגת שוקולד נימוחה ומעט פאדג’ית או בקיצור – פצצת נוטלה ממכרת, כמו שאנחנו קוראים לה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 2442 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
400 גרם נוטלה(3 כפות מיועדות לציפוי)
-
2 ביצים L
-
1 כף קמח לבן
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
- מחממים את הנוטלה בעקרה במיקרוגל ומחכים מעט עד שתתקרר. מוציאים מהנוטלה המומסת 3 כפות ומניחים בצד. זה ישמש בהמשך לציפוי.
- מעבירים את הנוטלה המומסת לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד להטמעה מלאה.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר של 20 ס”מ ושופכים פנימה את התערובת.
- אופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
- מוציאים מהתנור ומורחים את 3 כפות הנוטלה שהשארנו בצד (אפשר לחמם עוד קצת אם הממרח התקשה).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
- מחממים את הנוטלה בעקרה במיקרוגל ומחכים מעט עד שתתקרר. מוציאים מהנוטלה המומסת 3 כפות ומניחים בצד. זה ישמש בהמשך לציפוי.
- מעבירים את הנוטלה המומסת לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד להטמעה מלאה.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר של 20 ס”מ ושופכים פנימה את התערובת.
- אופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
- מוציאים מהתנור ומורחים את 3 כפות הנוטלה שהשארנו בצד (אפשר לחמם עוד קצת אם הממרח התקשה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
כף קמח?
הי רוזנה. אכן כף קמח אחת
אפשר לחמם את הנוטלה באש? לא משתמשת במיקרוגל. לא בריא?
אפשר לחמם את הנוטלה בבן מארי (אמבט מים).