עוגת קובה בשר וצנוברים

במקום להכין אחד אחד מכינים עוגת קובה משפחתית עם שכבות של בורגול ומילוי של בשר מתובל היטב וצנוברים. חצי שעה בתנור וזה מוכן להרשים את כולם. רק אל תגלו כמה קל להכין
במקום להכין אחד אחד מכינים עוגת קובה משפחתית עם שכבות של בורגול ומילוי של בשר מתובל היטב וצנוברים. חצי שעה בתנור וזה מוכן להרשים את כולם. רק אל תגלו כמה קל להכין
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    3258
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3258.2 קק״ל 3258.2 קק״ל
    פחמימות 107.3 גרם 107.3 גרם
    שומן 274.7 גרם 274.7 גרם
    נתרן 6760.1 מ״ג 6760.1 מ״ג
    חלבון 135.8 גרם 135.8 גרם
    סיבים תזונתיים 23.8 גרם 23.8 גרם
    שומן רווי 45.3 גרם 45.3 גרם
    כולסטרול 364.0 מ״ג 364.0 מ״ג
    סידן 286.2 מ״ג 286.2 מ״ג
    ברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״ג
    אשלגן 3724.8 מ״ג 3724.8 מ״ג
    אבץ 34.6 מ״ג 34.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    3258
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3258.2 קק״ל 3258.2 קק״ל
    פחמימות 107.3 גרם 107.3 גרם
    שומן 274.7 גרם 274.7 גרם
    נתרן 6760.1 מ״ג 6760.1 מ״ג
    חלבון 135.8 גרם 135.8 גרם
    סיבים תזונתיים 23.8 גרם 23.8 גרם
    שומן רווי 45.3 גרם 45.3 גרם
    כולסטרול 364.0 מ״ג 364.0 מ״ג
    סידן 286.2 מ״ג 286.2 מ״ג
    ברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״ג
    אשלגן 3724.8 מ״ג 3724.8 מ״ג
    אבץ 34.6 מ״ג 34.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


בשר


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים בורגול, רסק, אבקת מרק בצל, מלח ושמן זית ומערבבים. מוסיפים מים רותחים בגובה של 1 ס”מ מעל הבורגול. מערבבים היטב וסוגרים עם מכסה. הבורגול מוכן אחרי 10-15 דקות ובינתיים ממשיכים להכנת הבשר.
  2. קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן זית בנדיבות. כשהבצל זהוב מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים יחד עד שהבשר משנה את צבעו. ממשיכים לטגן עוד 10 דקות וטועמים אם חסר תיבול.
  3. מוסיפים צנוברים ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות. מורידים מהאש ומאפשרים למילוי להצטנן מעט.
  4. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ומעבירים פנימה 2/3 מהבורגול. משטחים לשכבה דקה בתחתית ומקפידים גם ליצור שכבה של בורגול גם בדפנות התבנית בערך עד לגובה של 3 ס”מ. מומלץ לעשות את השלב הזה עם ידיים רטובות או משומנות.
  5. מעבירים פנימה את תערובת הבשר ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.
  6. מניחים מעל את יתרת הבורגול ומשטחים לשכבה אחידה שסוגרת את החלק העליון. חשוב להדק היטב.
  7. חורצים את החלק העליון לקוביות ומזלפים שמן זית בנדיבות על הקוביות.
  8. אופים בתנור על תכנית תנור משולב מיקרו, בטמפרטורה של 180 מעלות, במשך 25-35 דקות או בתכנית חום עליון ותחתון במשך 55-60 דקות.
  9. קוצצים את הפיסטוקים גס ומניחים מעל כל קוביית קובה.
  10. מגישים עם צלחת טחינה בצד.
עוגת קובה בשר וצנוברים
עוגת קובה בשר וצנוברים. צילום: רחלי קרוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת קובה בשר וצנוברים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Rochale Levinstain Armoza

    קובה בתבנית, למה צריך לאפות בתוכנית תנור משולב מיקרו?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רוחלה, לא חובה. אפשר להשתמש בתכנית חום עליון ותחתון במשך 55-60 דקות

קטגוריות

אביזרים

טכניקות