-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2593.7 קק״ל 2593.7 קק״לפחמימות 380.5 גרם 380.5 גרםשומן 87.2 גרם 87.2 גרםנתרן 4107.9 מ״ג 4107.9 מ״גחלבון 63.2 גרם 63.2 גרםסיבים תזונתיים 16.5 גרם 16.5 גרםשומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 112.9 מ״ג 112.9 מ״גברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 613.4 מ״ג 613.4 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות2594
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2593.7 קק״ל 2593.7 קק״לפחמימות 380.5 גרם 380.5 גרםשומן 87.2 גרם 87.2 גרםנתרן 4107.9 מ״ג 4107.9 מ״גחלבון 63.2 גרם 63.2 גרםסיבים תזונתיים 16.5 גרם 16.5 גרםשומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 112.9 מ״ג 112.9 מ״גברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 613.4 מ״ג 613.4 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
קבלו עוגת קרואסונים מפתיעה, והפעם בגרסה המלוחה. מאפה שמרים ריחני ומעולה, בזכות גבינת סימפוניה זיתים שמסתתרת גם בבצק. מאפה קלאסי לארוחת בוקר מאוחרת. נשאר רק לחתוך קצת ירקות בצד ויש לכם ארוחה מלאה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 2594 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבןועוד כף
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/4כוס או 50 גרם שמן זית
-
1 קופסה גבינת סימפוניה בטעם זיתים ירוקים
-
1כפית או 6 גרם מלח דק
-
1כף או 12 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 190 גרם מיםועוד כף
מלית
-
1 קופסה גבינת סימפוניה בטעם זיתים ירוקים
-
1 חופן טימין טריעלים בלבד
הגשה
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר ומערבבים קלות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים. לשים במשך 5 דקות. עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מכינים את המאפה: מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים את מחצית כמות הבצק לעיגול, מורחים מחצית מהגבינה ומפזרים מעט עלי טימין.
- חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.
- חותכים כל עיגול ל-12 משולשים ומגלגלים כל משולש בצק לקרואסון, מבחוץ כלפי פנים.
- מסדרים את הקרואסונים בתבנית אחד על השני בצורה חופשית. חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.
- מתפיחים כשעה בתוך תנור כבוי.
- מוציאים מהתנור ומברישים בביצה. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- לאחר שהתנור חם, אופים את המאפה במשך 30 דקות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר ומערבבים קלות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים. לשים במשך 5 דקות. עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מכינים את המאפה: מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים את מחצית כמות הבצק לעיגול, מורחים מחצית מהגבינה ומפזרים מעט עלי טימין.
- חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.
- חותכים כל עיגול ל-12 משולשים ומגלגלים כל משולש בצק לקרואסון, מבחוץ כלפי פנים.
- מסדרים את הקרואסונים בתבנית אחד על השני בצורה חופשית. חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.
- מתפיחים כשעה בתוך תנור כבוי.
- מוציאים מהתנור ומברישים בביצה. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- לאחר שהתנור חם, אופים את המאפה במשך 30 דקות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית.
הערות
- אפשר לוותר על הכנת הבצק, ולהשתמש בבצק שמרים מוכן ומצונן במשקל 1 ק"ג.
הערות
- אפשר לוותר על הכנת הבצק, ולהשתמש בבצק שמרים מוכן ומצונן במשקל 1 ק"ג.
בשיתוף עם סימפוניה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
גביע גבינה אחד לבצק ועוד אחד למילוי?
היי עינת, כן, זו לא טעות 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא ?
מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח שבמתכון לקמח אחר, כדי שהבצק לא יצא דחוס.