עוגת שוקולית בציפוי שוקולד: לא רק ליום הולדת!
עוגת שוקולית - המצאה גאונית לעוגה סופר עסיסית ואקסטרה שוקולדית שמכינים בקלי קלות! השימוש בשמנת מתוקה בבלילה מעניק לעוגה טעם עשיר והציפוי מעניק את החגיגיות המתבקשת
עוגת שוקולית - המצאה גאונית לעוגה סופר עסיסית ואקסטרה שוקולדית שמכינים בקלי קלות! השימוש בשמנת מתוקה בבלילה מעניק לעוגה טעם עשיר והציפוי מעניק את החגיגיות המתבקשת
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5786.6 קק״ל 5786.6 קק״לפחמימות 414.5 גרם 414.5 גרםשומן 427.1 גרם 427.1 גרםנתרן 3167.9 מ״ג 3167.9 מ״גחלבון 79.5 גרם 79.5 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 5.4 גרםשומן רווי 138.8 גרם 138.8 גרםכולסטרול 1939.0 מ״ג 1939.0 מ״גסידן 727.7 מ״ג 727.7 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 1455.2 מ״ג 1455.2 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות5787
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5786.6 קק״ל 5786.6 קק״לפחמימות 414.5 גרם 414.5 גרםשומן 427.1 גרם 427.1 גרםנתרן 3167.9 מ״ג 3167.9 מ״גחלבון 79.5 גרם 79.5 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 5.4 גרםשומן רווי 138.8 גרם 138.8 גרםכולסטרול 1939.0 מ״ג 1939.0 מ״גסידן 727.7 מ״ג 727.7 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 1455.2 מ״ג 1455.2 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 5787 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1 כוס שוקולית
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 1/4 כוסות קמח תופח
ציפוי
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד חלבאו שוקולד מריר, שבור לקוביות
-
חופן סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, השמן, הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את הקמח, השוקולית והסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי גם אם יש קצת גושים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה. כדי להיות בטוחים מחדירים קיסם לאמצע העוגה וכשהוא יוצא עם טיפה פירורים העוגה מוכנה.
- מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן.
- כשהשמנת חמה מאוד, על סף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד תוך כדי ערבוב, עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
- מצפים את העוגה בשוקולד המומס.
- מחכים שהשוקולד יצטנן מעט ומפזרים סוכריות מעל.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, השמן, הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את הקמח, השוקולית והסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי גם אם יש קצת גושים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה. כדי להיות בטוחים מחדירים קיסם לאמצע העוגה וכשהוא יוצא עם טיפה פירורים העוגה מוכנה.
- מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן.
- כשהשמנת חמה מאוד, על סף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד תוך כדי ערבוב, עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
- מצפים את העוגה בשוקולד המומס.
- מחכים שהשוקולד יצטנן מעט ומפזרים סוכריות מעל.
הערות
- רוצים להכין את העוגה בגרסת פרווה? החליפו את השמנת המתוקה בקצפת צמחית פרווה. לא תבחינו בהבדל!
הערות
- רוצים להכין את העוגה בגרסת פרווה? החליפו את השמנת המתוקה בקצפת צמחית פרווה. לא תבחינו בהבדל!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
העוגה ממש טעימה וטובה האם אפשר עם מתקשר יד?
היי אילנה, לא הבנתי את כוונתך, מה הכוונה מתקשר יד? משמח לקרוא שהעוגה טעימה וטובה!
העוגה ממש טובה
באיזה תבנית?
תבנית עגולה 24 ס”מ – ראי מעל רשימת המצרכים