עוגת שכבות פקאן וקפוצ’ינו: עוגת רושם מהממת לאירוע מיוחד!

יש חגיגה? יש לכם עוגה! עוגת שכבות פקאן וקפוצ'ינו עוצרת נשימה, בטעמים מדהימים שאין מי שיצליח להתאפק מולה. מוכנים לאתגר הקונדיטוריה הבא שלכם?
יש חגיגה? יש לכם עוגה! עוגת שכבות פקאן וקפוצ'ינו עוצרת נשימה, בטעמים מדהימים שאין מי שיצליח להתאפק מולה. מוכנים לאתגר הקונדיטוריה הבא שלכם?
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 17 שעות
  • קלוריות
    15440
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 15439.9 קק״ל 15439.9 קק״ל
    פחמימות 863.5 גרם 863.5 גרם
    שומן 1272.0 גרם 1272.0 גרם
    נתרן 2099.2 מ״ג 2099.2 מ״ג
    חלבון 163.8 גרם 163.8 גרם
    סיבים תזונתיים 39.6 גרם 39.6 גרם
    שומן רווי 595.3 גרם 595.3 גרם
    כולסטרול 3167.6 מ״ג 3167.6 מ״ג
    סידן 2660.3 מ״ג 2660.3 מ״ג
    ברזל 23.3 מ״ג 23.3 מ״ג
    אשלגן 5093.7 מ״ג 5093.7 מ״ג
    אבץ 26.7 מ״ג 26.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 17 שעות
  • קלוריות
    15440
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 15439.9 קק״ל 15439.9 קק״ל
    פחמימות 863.5 גרם 863.5 גרם
    שומן 1272.0 גרם 1272.0 גרם
    נתרן 2099.2 מ״ג 2099.2 מ״ג
    חלבון 163.8 גרם 163.8 גרם
    סיבים תזונתיים 39.6 גרם 39.6 גרם
    שומן רווי 595.3 גרם 595.3 גרם
    כולסטרול 3167.6 מ״ג 3167.6 מ״ג
    סידן 2660.3 מ״ג 2660.3 מ״ג
    ברזל 23.3 מ״ג 23.3 מ״ג
    אשלגן 5093.7 מ״ג 5093.7 מ״ג
    אבץ 26.7 מ״ג 26.7 מ״ג
    סגור

עוגת קרם חגיגית ועשירה שכזו היא בהחלט לא עניין ליום יום, אבל אם מדובר באירוע מיוחד, שאתם רוצים לפאר עם מאסטר פיס שכולם ידברו עליו – זו בהחלט העוגה שלכם! עוגה מרהיבה בטעמים בוגרים ומשלימים של קפה ופקאן, מעוטרת בגנאש שוקולד מריר ובפקאנים מוזהבים, פשוט עוצרת נשימה. אם אתם מגיעים איתה, אתם אפילו לא צריכים להביא מתנה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות
תומר אומנסקי
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

גנאש שוקולד מריר

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם: מרתיחים בסיר 500 מ”ל שמנת מתוקה עם אבקת נס קפה.
  2. בקערה גדולה או בקנקן מדידה עמיד לחום, מניחים 400 גרם שוקולד לבן.
  3. מוזגים מעל לשוקולד את השמנת הרותחת, ממתינים כשתי דקות ומערבבים. מומלץ לטחון את השמנת עם השוקולד בבלנדר מוט על מנת לאחד אותם היטב.
  4. מוסיפים את ליטר השמנת שלא חיממנו, ושוב מערבבים בבלנדר מוט.
  5. מקררים את הקרם במקרר למשך 12 שעות לכל הפחות.
  6. לאחר שהקרם התקרר מעבירים אותו לקערת הקצפה, מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב וחלק. ניתן גם להקציף את הקרם עד לקבלת נפח מסוים, להוסיף את הפודינג ולהמשיך להקציף עד להתייצבות מלאה.
  7. מכינים את העוגה: ראשית, מחממים תנור לחום של 160 מעלות, מפעילים על תוכנית טורבו.
  8. בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
  9. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ושמן ומערבבים לאיחוד.
  10. מוסיפים את יתרת החומרים של העוגה ומערבבים.
  11. יוצקים את תערובת העוגה לשלושה רינגים/תבניות בקוטר 22 ס”מ, או לשני רינגים בקוטר 24 ס”מ.
  12. אופים את העוגות במשך 20-25 דקות.
  13. מצננים היטב את העוגות.
  14. מרכיבים את העוגה: ממלאים את שכבות העוגה עם הקרם.
  15. מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף כדי לצפות את העוגה מבחוץ.
  16. מזלפים מעין רצועות של קרם סביב הדפנות ובאמצעות קלף פלסטיק או פלטה מדורגת, מחליקים את דפנות העוגה, כאשר מדי פעם טובלים את כלי העבודה במים רותחים ומנגבים במגבת.
  17. מקררים את העוגה במשך חצי שעה במקרר או במקפיא לפני מזיגת גאנש השוקולד.
  18. מכינים את הגנאש: ממיסים שוקולד ושמנת יחד ומערבבים עד לאיחוד.
  19. מקררים במשך עשר דקות.
  20. מעבירים את הגנאש לשק זילוף ועושים בו חור קטן.
  21. מזלפים “טפטופים” על העוגה, כמו בתמונה, מוזגים את שארית הגאנש במרכז העוגה ומורחים עם פלטה.
  22. מקשטים את העוגה: מצמידים לצדי העוגה פקאנים.
  23. מסדרים מעל העוגה פקאנים, מזלפים את שאריות הקרם במרכז העוגה.
  24. ניתן לפזר מעט קקאו מעל ו/או להוסיף כמה עלי זהב לקישוט.
  25. מעבירים את העוגה להתייצבות של מספר שעות במקרר לפני ההגשה.

הערות

  • יש לאכול את העוגה לאחר התייצבות של מספר שעות במקרר.
  • ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
  • אפשר לאפות את העוגות בתבניות אלומיניום חד פעמיות בגדלים תואמים לאלו שבמתכון.
  • ניתן להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד חלב.
  • אפשר לוותר על הקפה.
  • ניתן להמיר את הפקאנים באגוזי מלך.
  • אם רוצים להבריש את הפקאנים לקישוט באבקת זהב, אפשר לשים כמות יפה של אגוזים בשקית יחד עם כפית אבקת זהב ולנער קלות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שכבות פקאן וקפוצ’ינו: עוגת רושם מהממת לאירוע מיוחד!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    VARDIT KEREN

    היי באיזה גובה הרינג? האם אפשר לעשות את העוגה בשני רינגים בגובה 22?

      Avatar
      מערכת Foody

      הקוטר הוא 22, הכמות מתאימה ל-3 רינגים בקוטר 22. אפשר להכין 2 עוגות, להפריד מהרינג ולהכין את העוגה השלישית

    Avatar
    Lilach Freadi

    התחלתי להכין ורק אז הבנתי איזו כמות מטורפת של שמנת מתוקה . לא יכולתי לעשות משהו אחר . אבל יצא ממש טעים

      Avatar
      מערכת Foody

      היי לילך, שמחים שבסוף יצא טעים

    Avatar
    Liliya Kastner Gohshtein

    כמה מל של שמנת מתוקה 500 או1500

      Avatar
      מערכת Foody

      1,500, ליטר וחצי לכל העוגה 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות