עוגת שכבות פקאן וקפוצ’ינו: עוגת רושם מהממת לאירוע מיוחד!
- תומר אומנסקי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 15439.9 קק״ל 15439.9 קק״לפחמימות 863.5 גרם 863.5 גרםשומן 1272.0 גרם 1272.0 גרםנתרן 2099.2 מ״ג 2099.2 מ״גחלבון 163.8 גרם 163.8 גרםסיבים תזונתיים 39.6 גרם 39.6 גרםשומן רווי 595.3 גרם 595.3 גרםכולסטרול 3167.6 מ״ג 3167.6 מ״גסידן 2660.3 מ״ג 2660.3 מ״גברזל 23.3 מ״ג 23.3 מ״גאשלגן 5093.7 מ״ג 5093.7 מ״גאבץ 26.7 מ״ג 26.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל 17 שעות
-
קלוריות15440
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 15439.9 קק״ל 15439.9 קק״לפחמימות 863.5 גרם 863.5 גרםשומן 1272.0 גרם 1272.0 גרםנתרן 2099.2 מ״ג 2099.2 מ״גחלבון 163.8 גרם 163.8 גרםסיבים תזונתיים 39.6 גרם 39.6 גרםשומן רווי 595.3 גרם 595.3 גרםכולסטרול 3167.6 מ״ג 3167.6 מ״גסידן 2660.3 מ״ג 2660.3 מ״גברזל 23.3 מ״ג 23.3 מ״גאשלגן 5093.7 מ״ג 5093.7 מ״גאבץ 26.7 מ״ג 26.7 מ״גסגור
עוגת קרם חגיגית ועשירה שכזו היא בהחלט לא עניין ליום יום, אבל אם מדובר באירוע מיוחד, שאתם רוצים לפאר עם מאסטר פיס שכולם ידברו עליו – זו בהחלט העוגה שלכם! עוגה מרהיבה בטעמים בוגרים ומשלימים של קפה ופקאן, מעוטרת בגנאש שוקולד מריר ובפקאנים מוזהבים, פשוט עוצרת נשימה. אם אתם מגיעים איתה, אתם אפילו לא צריכים להביא מתנה.
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל 17 שעות | קלוריות 15440 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
200 גרם סוכר לבן
-
200 מ"ל שמן סויה
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
10 גרם אבקת אפייה
-
280 גרם קמח לבן
-
200 גרם אגוזי פקאןקלויים וטחונים, לא מומלחים
-
200 גרם שמנת חמוצה 27%
-
125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
קרם קפוצ'ינו
-
1500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
400 גרם שוקולד לבן
-
160 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כף גדושה קפה נמס
גנאש שוקולד מריר
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
קישוט
-
חופן אגוזי פקאן
-
1 כפית אבקת זהבאם רוצים, להברשת הפקאנים לקישוט
-
1 קורט אבקת קקאואם רוצים
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: מרתיחים בסיר 500 מ”ל שמנת מתוקה עם אבקת נס קפה.
- בקערה גדולה או בקנקן מדידה עמיד לחום, מניחים 400 גרם שוקולד לבן.
- מוזגים מעל לשוקולד את השמנת הרותחת, ממתינים כשתי דקות ומערבבים. מומלץ לטחון את השמנת עם השוקולד בבלנדר מוט על מנת לאחד אותם היטב.
- מוסיפים את ליטר השמנת שלא חיממנו, ושוב מערבבים בבלנדר מוט.
- מקררים את הקרם במקרר למשך 12 שעות לכל הפחות.
- לאחר שהקרם התקרר מעבירים אותו לקערת הקצפה, מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב וחלק. ניתן גם להקציף את הקרם עד לקבלת נפח מסוים, להוסיף את הפודינג ולהמשיך להקציף עד להתייצבות מלאה.
- מכינים את העוגה: ראשית, מחממים תנור לחום של 160 מעלות, מפעילים על תוכנית טורבו.
- בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
- מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ושמן ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את יתרת החומרים של העוגה ומערבבים.
- יוצקים את תערובת העוגה לשלושה רינגים/תבניות בקוטר 22 ס”מ, או לשני רינגים בקוטר 24 ס”מ.
- אופים את העוגות במשך 20-25 דקות.
- מצננים היטב את העוגות.
- מרכיבים את העוגה: ממלאים את שכבות העוגה עם הקרם.
- מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף כדי לצפות את העוגה מבחוץ.
- מזלפים מעין רצועות של קרם סביב הדפנות ובאמצעות קלף פלסטיק או פלטה מדורגת, מחליקים את דפנות העוגה, כאשר מדי פעם טובלים את כלי העבודה במים רותחים ומנגבים במגבת.
- מקררים את העוגה במשך חצי שעה במקרר או במקפיא לפני מזיגת גאנש השוקולד.
- מכינים את הגנאש: ממיסים שוקולד ושמנת יחד ומערבבים עד לאיחוד.
- מקררים במשך עשר דקות.
- מעבירים את הגנאש לשק זילוף ועושים בו חור קטן.
- מזלפים “טפטופים” על העוגה, כמו בתמונה, מוזגים את שארית הגאנש במרכז העוגה ומורחים עם פלטה.
- מקשטים את העוגה: מצמידים לצדי העוגה פקאנים.
- מסדרים מעל העוגה פקאנים, מזלפים את שאריות הקרם במרכז העוגה.
- ניתן לפזר מעט קקאו מעל ו/או להוסיף כמה עלי זהב לקישוט.
- מעבירים את העוגה להתייצבות של מספר שעות במקרר לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: מרתיחים בסיר 500 מ”ל שמנת מתוקה עם אבקת נס קפה.
- בקערה גדולה או בקנקן מדידה עמיד לחום, מניחים 400 גרם שוקולד לבן.
- מוזגים מעל לשוקולד את השמנת הרותחת, ממתינים כשתי דקות ומערבבים. מומלץ לטחון את השמנת עם השוקולד בבלנדר מוט על מנת לאחד אותם היטב.
- מוסיפים את ליטר השמנת שלא חיממנו, ושוב מערבבים בבלנדר מוט.
- מקררים את הקרם במקרר למשך 12 שעות לכל הפחות.
- לאחר שהקרם התקרר מעבירים אותו לקערת הקצפה, מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב וחלק. ניתן גם להקציף את הקרם עד לקבלת נפח מסוים, להוסיף את הפודינג ולהמשיך להקציף עד להתייצבות מלאה.
- מכינים את העוגה: ראשית, מחממים תנור לחום של 160 מעלות, מפעילים על תוכנית טורבו.
- בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
- מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ושמן ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את יתרת החומרים של העוגה ומערבבים.
- יוצקים את תערובת העוגה לשלושה רינגים/תבניות בקוטר 22 ס”מ, או לשני רינגים בקוטר 24 ס”מ.
- אופים את העוגות במשך 20-25 דקות.
- מצננים היטב את העוגות.
- מרכיבים את העוגה: ממלאים את שכבות העוגה עם הקרם.
- מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף כדי לצפות את העוגה מבחוץ.
- מזלפים מעין רצועות של קרם סביב הדפנות ובאמצעות קלף פלסטיק או פלטה מדורגת, מחליקים את דפנות העוגה, כאשר מדי פעם טובלים את כלי העבודה במים רותחים ומנגבים במגבת.
- מקררים את העוגה במשך חצי שעה במקרר או במקפיא לפני מזיגת גאנש השוקולד.
- מכינים את הגנאש: ממיסים שוקולד ושמנת יחד ומערבבים עד לאיחוד.
- מקררים במשך עשר דקות.
- מעבירים את הגנאש לשק זילוף ועושים בו חור קטן.
- מזלפים “טפטופים” על העוגה, כמו בתמונה, מוזגים את שארית הגאנש במרכז העוגה ומורחים עם פלטה.
- מקשטים את העוגה: מצמידים לצדי העוגה פקאנים.
- מסדרים מעל העוגה פקאנים, מזלפים את שאריות הקרם במרכז העוגה.
- ניתן לפזר מעט קקאו מעל ו/או להוסיף כמה עלי זהב לקישוט.
- מעבירים את העוגה להתייצבות של מספר שעות במקרר לפני ההגשה.
הערות
- יש לאכול את העוגה לאחר התייצבות של מספר שעות במקרר.
- ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
- אפשר לאפות את העוגות בתבניות אלומיניום חד פעמיות בגדלים תואמים לאלו שבמתכון.
- ניתן להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד חלב.
- אפשר לוותר על הקפה.
- ניתן להמיר את הפקאנים באגוזי מלך.
- אם רוצים להבריש את הפקאנים לקישוט באבקת זהב, אפשר לשים כמות יפה של אגוזים בשקית יחד עם כפית אבקת זהב ולנער קלות.
הערות
- יש לאכול את העוגה לאחר התייצבות של מספר שעות במקרר.
- ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
- אפשר לאפות את העוגות בתבניות אלומיניום חד פעמיות בגדלים תואמים לאלו שבמתכון.
- ניתן להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד חלב.
- אפשר לוותר על הקפה.
- ניתן להמיר את הפקאנים באגוזי מלך.
- אם רוצים להבריש את הפקאנים לקישוט באבקת זהב, אפשר לשים כמות יפה של אגוזים בשקית יחד עם כפית אבקת זהב ולנער קלות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
היי באיזה גובה הרינג? האם אפשר לעשות את העוגה בשני רינגים בגובה 22?
הקוטר הוא 22, הכמות מתאימה ל-3 רינגים בקוטר 22. אפשר להכין 2 עוגות, להפריד מהרינג ולהכין את העוגה השלישית
התחלתי להכין ורק אז הבנתי איזו כמות מטורפת של שמנת מתוקה . לא יכולתי לעשות משהו אחר . אבל יצא ממש טעים
היי לילך, שמחים שבסוף יצא טעים
כמה מל של שמנת מתוקה 500 או1500
1,500, ליטר וחצי לכל העוגה 🙂