עונת המנגו בשיאה! סלט מנגו קיצי, מתוק חריף וחמוץ
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 687.8 קק״ל 687.8 קק״לפחמימות 845.7 גרם 845.7 גרםשומן 55.1 גרם 55.1 גרםנתרן 1345.3 מ״ג 1345.3 מ״גחלבון 4.1 גרם 4.1 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 6.2 גרםשומן רווי 5.9 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 45.7 מ״ג 45.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 591.5 מ״ג 591.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות688
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 687.8 קק״ל 687.8 קק״לפחמימות 845.7 גרם 845.7 גרםשומן 55.1 גרם 55.1 גרםנתרן 1345.3 מ״ג 1345.3 מ״גחלבון 4.1 גרם 4.1 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 6.2 גרםשומן רווי 5.9 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 45.7 מ״ג 45.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 591.5 מ״ג 591.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.3 מ״גסגור
עונת המנגו זורקת אותי לסוף שנות ה-80 תחילת ה-90 בתור נער צעיר בקיבוץ שנדרש לעשות גיוסים.
גיוס, זו עבודה מעבר לשעות הלימודים או העבודה הרגילות (בדר”כ אחה”צ) כדי לממן רישיון רכב/טיול או סתם עזרה לקיבוץ, כי צריך.
בזמנו נטעו עצי מנגו בחוקוק, המנגו עדיין היה פרי נדיר בארץ שמעטי מעט זכו לטעום ממנו. ובגלל זה הגיוסים במנגו היו מבוקשים במיוחד, רצית לזכות לעבוד במנגו בתקווה לזכות לטעום מהפרי האקזוטי.
אממה, קטיף המנגו זה סיוט בלתי רגיל. המנגו בזמן קטיפתו, מוציא שרף מהחיבור לעץ, השרף נוטף עלייך וגורם לכוויות של ממש. כך שהתקוות נזרקו להם לפח, לטעום לא זכינו, כוויות לרוב קיבלנו, ולקלל קיללנו, או הו! כמה קיללנו.
אבל מה לא עושים בשביל הקיבוץ הא? היו את אלו שתמיד דאגו להתחמק ולברוח מהגיוסים. אבל בסוף ובהסתכלות לאחור, תמיד נהננו והרגשנו תחושת שליחות מדהימה.
את ההשראה לסלט הזה קיבלתי מהסלט פפאיה המוכר מהמטבח האסיאתי.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 688 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 מנגו בינוניקשה וירוק (כמעט בוסר)
-
1 חופן כוסברהמופרדת לעלים
-
1 חופן זיתי קלמטהללא גלעין
-
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
-
1/2 לימון בינוני
-
4 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’רחתוך לקוביות
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבשאו פלפל סודני, לפי מידת החריפות הרצויה
אופן הכנה
- מקלפים את המנגו בעזרת סכין וחותכים אותו בצדדיו. כפי שעושים עם מנגו בשל.
- בעזרת ״מנדולינה״ חותכים את המנגו לגפרורים דקים ( אפשר גם בעזרת סכין).
- מעבירים את המנגו לקערה. מוסיפים את הכוסברה, לא קצוצה אלה את העלים העליונים. מוסיפים זיתי קלמטה , מעט ג’ינג’ר חתוך לקוביות קטנטנות.
- מתבלים בכפית חומץ בלסמי מצומצם, מלח, שמן זית ומיץ מחצי לימון טרי.
- מערבבים הכל יחד, מוסיפים מעט פלפל סודני גרוס, ומגישים. מומלץ לפזר עוד כמה עלי כוסברה מלמעלה לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מקלפים את המנגו בעזרת סכין וחותכים אותו בצדדיו. כפי שעושים עם מנגו בשל.
- בעזרת ״מנדולינה״ חותכים את המנגו לגפרורים דקים ( אפשר גם בעזרת סכין).
- מעבירים את המנגו לקערה. מוסיפים את הכוסברה, לא קצוצה אלה את העלים העליונים. מוסיפים זיתי קלמטה , מעט ג’ינג’ר חתוך לקוביות קטנטנות.
- מתבלים בכפית חומץ בלסמי מצומצם, מלח, שמן זית ומיץ מחצי לימון טרי.
- מערבבים הכל יחד, מוסיפים מעט פלפל סודני גרוס, ומגישים. מומלץ לפזר עוד כמה עלי כוסברה מלמעלה לפני ההגשה.