עוף בתנור עם תפוחי אדמה שתמיד גונב את ההצגה
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 513.1 קק״ל 2052.2 קק״לפחמימות 43.7 גרם 174.7 גרםסוכר 5.7 גרם 22.9 גרםשומן 10.0 גרם 40.1 גרםנתרן 808.6 מ״ג 3234.6 מ״גחלבון 57.2 גרם 228.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.4 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 44.6 מ״ג 178.3 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 576.6 מ״ג 2306.4 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 22.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות513
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 513.1 קק״ל 2052.2 קק״לפחמימות 43.7 גרם 174.7 גרםסוכר 5.7 גרם 22.9 גרםשומן 10.0 גרם 40.1 גרםנתרן 808.6 מ״ג 3234.6 מ״גחלבון 57.2 גרם 228.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.4 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 44.6 מ״ג 178.3 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 576.6 מ״ג 2306.4 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 22.3 מ״גסגור
יש שילובים שתמיד עובדים: עוגת תפוחים וגלידת וניל, סלמון ורוזמרין, אורז וסויה ועוף ותפוחי אדמה. לא משנה אם זה שניצל ופירה, נגיסי עוף וצ’יפס או כרעיים ותפודים – אף פעם לא נמאס מהצימוד הזה.
לקראת אחת מארוחות השישי האחרונות שלנו, סידרתי יפה יפה את העוף בתבנית ומשחתי אותו ברוטב סויה-דבש-צ’ילי מתוק. רגע לפני ששיגרתי אותה אל התנור, הסתכלתי על התבנית שנראתה לי פתאום ריקה. אז פרסתי תפוחי אדמה, משחתי גם אותם ברוטב והתוצאה הייתה כ”כ מוצלחת, שאפילו הבן שלי שהכריז שהוא לא אוהב תפוחי אדמה בתנור (מה? מי? למה?) אכל הכול הכול.
אני בדרך כלל אוהבת לעשות לתפוחי אדמה אפויים בישול מקדים לפני שאני צולה אותם בחום התנור, אבל בגלל שפרסתי אותם דק, הם הספיקו להתרכך ולהשחים בצורה מושלמת. קחו בחשבון שהתוצאה קצת דביקה ושחומה מהרגיל בגלל רמת הסוכר ה(יחסית) גבוהה שיש במתכון, אל תתרגשו מזה.
כשחושבים על זה, אז עוף בתנור הוא ככל הנראה אחד המתכונים הכי ביתיים שיכולים להיות. הוא גם אחד המתכונים הכי פופולאריים שיש, כי הוא מתאים לארוחת שישי, ארוחת צהריים, ארוחת חג, לאירועים מיוחדים ועוד. עוף בתנור הוא גם אחד המתכונים הכי קלים שיש, למרות שתמיד בתמונות הוא נראה מסובך. בסופו של דבר וזה לא משנה באיזה מתכון מדובר – הסוד טמון במרינדה (ברוטב של העוף) ובזמן האפייה בתנור.
במתכון שלפניכם, מחכה לכם עוף בתנור עם תפוחי אדמה (עיקרית ותוספת ביחד, שזה תמיד תענוג). הרוטב של העוף הזה קל להכנה ומנצח. מדובר בדבש, סויה, צ’ילי מתוק, שמן ומלח. לכך מוסיפים גם שום ועשבי תיבול, המפוזרים בתבנית – וללא ספק מדובר במתכון עוף בתנור מושלם.
אם יש לכם זמן להשרות אותו לפני האפייה זה יכול להיות נהדר, אבל הוא ייצא לכם נהדר גם ללא השרייה.
10 דקות הכנה ויש לכם מנה עיקרית נהדרת.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 513 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כרעי עוף בינוניות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
6 שיני שום
-
2 גבעולי מרווה
רוטב
-
1 כפית גדושה דבש
-
2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות בתכנית אפייה טורבו.
- מכינים את הרוטב: טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, טועמים ומתקנים תיבול (עוד מתוק או מלוח, לפי הטעם). מניחים בצד.
- חוצים כל כרע עוף לחצי כך שמתקבלים ירך ושוק.
- מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. מסדרים בצורה מרווחת את חלקי העוף בתבנית.
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לשניים לאורך וחותכים לחצאי עיגולים בעובי של כס”מ אחד.
- מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בין חלקי העוף בשכבה אחת. מפזרים גם את שיני השום בקליפתן ועשבי התיבול.
- מושחים עם מברשת בצורה נדיבה את חלקי העוף, את תפוחי האדמה, השום ועשבי התיבול.
- אופים 50-60 דקות עד שהעוף מוכן מבפנים. לאחר כחצי שעה מומלץ להפוך את התבנית ולמשוח שוב את העוף והתפודים ברוטב שנשאר או במיצים שניגרו בתבנית.
מנה מנצחת אצלכם בצלחת: עוף עם זיתים, לימון כבוש וסלט גזר מרוקאי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות בתכנית אפייה טורבו.
- מכינים את הרוטב: טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, טועמים ומתקנים תיבול (עוד מתוק או מלוח, לפי הטעם). מניחים בצד.
- חוצים כל כרע עוף לחצי כך שמתקבלים ירך ושוק.
- מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. מסדרים בצורה מרווחת את חלקי העוף בתבנית.
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לשניים לאורך וחותכים לחצאי עיגולים בעובי של כס”מ אחד.
- מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בין חלקי העוף בשכבה אחת. מפזרים גם את שיני השום בקליפתן ועשבי התיבול.
- מושחים עם מברשת בצורה נדיבה את חלקי העוף, את תפוחי האדמה, השום ועשבי התיבול.
- אופים 50-60 דקות עד שהעוף מוכן מבפנים. לאחר כחצי שעה מומלץ להפוך את התבנית ולמשוח שוב את העוף והתפודים ברוטב שנשאר או במיצים שניגרו בתבנית.
מנה מנצחת אצלכם בצלחת: עוף עם זיתים, לימון כבוש וסלט גזר מרוקאי
הערות
- אפשר להשתמש בכרעי עוף, שוקי עוף או ירכי עוף - מה שאוהבים
- במקום מרווה אפשר להשתמש בכל עשב תיבול שאוהבים: תימין, רוזמרין וכו'
- כדי להכשיר את המתכון לפסח יש להשתמש בסויה כשרה לפסח, שכן בסויה רגילה יש גלוטן
- שימו לב שסויה רגילה, סויה דלת נתרן וסויה כשרה לפסח - לכולן יש טעם שונה ורמת מליחות שונה. חשוב לטעום את הרוטב לפני שמשתמשים בו ולאזן את הטעמים ע"י הוספת עוד מליחות (מהסויה או מהמלח) או מתיקות (מהדבש או מהצ'ילי)
- אם העוף והתפודים משחימים מדי, אך העוף עדיין לא מוכן עד הסוף, אפשר לכסות בנייר אלומיניום את התבנית עד גמר האפייה
הערות
- אפשר להשתמש בכרעי עוף, שוקי עוף או ירכי עוף - מה שאוהבים
- במקום מרווה אפשר להשתמש בכל עשב תיבול שאוהבים: תימין, רוזמרין וכו'
- כדי להכשיר את המתכון לפסח יש להשתמש בסויה כשרה לפסח, שכן בסויה רגילה יש גלוטן
- שימו לב שסויה רגילה, סויה דלת נתרן וסויה כשרה לפסח - לכולן יש טעם שונה ורמת מליחות שונה. חשוב לטעום את הרוטב לפני שמשתמשים בו ולאזן את הטעמים ע"י הוספת עוד מליחות (מהסויה או מהמלח) או מתיקות (מהדבש או מהצ'ילי)
- אם העוף והתפודים משחימים מדי, אך העוף עדיין לא מוכן עד הסוף, אפשר לכסות בנייר אלומיניום את התבנית עד גמר האפייה
הכנתם את המתכון?
תגובות (26)
האם חייבים לשים מרוה?
אפשר לוותר
יצא טעים!!
כיף לשמוע! שלחי לנו צילום פעם הבאה, נשמח מאוד 🙂
הכנתי עם עוף שלם יצא מושלם!! רק צריך לאפות יותר זמן.