עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בתנור בסמארט ליד
עוף שלם במרכז השולחן תמיד נותן הרגשה חגיגית ומשפחתית! תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
עוף שלם במרכז השולחן תמיד נותן הרגשה חגיגית ומשפחתית! תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.8 קק״ל 1387.1 קק״לפחמימות 7.6 גרם 30.6 גרםשומן 29.1 גרם 116.6 גרםנתרן 1217.1 מ״ג 4868.6 מ״גחלבון 18.1 גרם 72.2 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.7 גרםשומן רווי 6.8 גרם 27.4 גרםכולסטרול 64.9 מ״ג 259.4 מ״גסידן 26.4 מ״ג 105.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 226.8 מ״ג 907.4 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות347
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.8 קק״ל 1387.1 קק״לפחמימות 7.6 גרם 30.6 גרםשומן 29.1 גרם 116.6 גרםנתרן 1217.1 מ״ג 4868.6 מ״גחלבון 18.1 גרם 72.2 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.7 גרםשומן רווי 6.8 גרם 27.4 גרםכולסטרול 64.9 מ״ג 259.4 מ״גסידן 26.4 מ״ג 105.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 226.8 מ״ג 907.4 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 347 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מנקים את העוף מחלקי הפנים (אפשר לבקש מהקצב).
- חוצים את תפוחי האדמה הקטנטנים (מבלי לקלוף או לחילופין קולפים את תפוחי האדמה הבינוניים וחותכים לרבעים או לפרוסות בעובי של חצי ס”מ).
- קוצצים את עשבי התיבול, כותשים את השום, סוחטים לימון אחד.
- בקערה מערבבים שמן עם מחצית מעשבי התיבול והשום, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את התערובת היטב על העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכניסים לתוך העוף לימון שלם.
- שמים את תפוחי האדמה בתוך סיר הנינג’ה ומוסיפים חצי כוס מים. סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור. ומפעילים במצב HIGH למשך 2 דקות. נותנים לאדים להשתחרר ופותחים בזהירות את המכסה.
- מוסיפים חצי כוס מים לסיר (על תפוחי האדמה) מפזרים על תפוחי האדמה שבסיר את המחצית השנייה של עשבי התיבול והשום, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
- מניחים את העוף בסלסילת ה- COOK&CRISP ומכניסים את הסלסילה לתוך הסיר מעל תפוחי האדמה.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור. מכוונים את העוצמה לHIGH, בטמפ’ גבוהה למשך 22 דקות ומפעילים.
- בסיום הבישול (הניחו לאדים להשתחרר כ-5 דקות) פותחים בזהירות את המכסה, משאירים את תפוחי האדמה בסיר, מברישים את העוף במעט שמן (או תרסיס שמן) ומעט מלח ופלפל, סוגרים את המכסה ובוחרים בתכנית “טיגון באויר חם” בטמפ’ של 200 מעלות (או צלייה) למשך 10 דקות והמנה מוכנה.
אופן הכנה
- מנקים את העוף מחלקי הפנים (אפשר לבקש מהקצב).
- חוצים את תפוחי האדמה הקטנטנים (מבלי לקלוף או לחילופין קולפים את תפוחי האדמה הבינוניים וחותכים לרבעים או לפרוסות בעובי של חצי ס”מ).
- קוצצים את עשבי התיבול, כותשים את השום, סוחטים לימון אחד.
- בקערה מערבבים שמן עם מחצית מעשבי התיבול והשום, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את התערובת היטב על העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכניסים לתוך העוף לימון שלם.
- שמים את תפוחי האדמה בתוך סיר הנינג’ה ומוסיפים חצי כוס מים. סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור. ומפעילים במצב HIGH למשך 2 דקות. נותנים לאדים להשתחרר ופותחים בזהירות את המכסה.
- מוסיפים חצי כוס מים לסיר (על תפוחי האדמה) מפזרים על תפוחי האדמה שבסיר את המחצית השנייה של עשבי התיבול והשום, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
- מניחים את העוף בסלסילת ה- COOK&CRISP ומכניסים את הסלסילה לתוך הסיר מעל תפוחי האדמה.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור. מכוונים את העוצמה לHIGH, בטמפ’ גבוהה למשך 22 דקות ומפעילים.
- בסיום הבישול (הניחו לאדים להשתחרר כ-5 דקות) פותחים בזהירות את המכסה, משאירים את תפוחי האדמה בסיר, מברישים את העוף במעט שמן (או תרסיס שמן) ומעט מלח ופלפל, סוגרים את המכסה ובוחרים בתכנית “טיגון באויר חם” בטמפ’ של 200 מעלות (או צלייה) למשך 10 דקות והמנה מוכנה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן