עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני
עכשיו כבר לא צריך לקנות, אפשר להכין בבית לגמרי לבד - שי-לי ליפא עם מתכון טעים במיוחד של עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני בניחוח לימוני
עכשיו כבר לא צריך לקנות, אפשר להכין בבית לגמרי לבד - שי-לי ליפא עם מתכון טעים במיוחד של עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני בניחוח לימוני
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 38.8 קק״ל 1551.3 קק״לפחמימות 2.2 גרם 86.4 גרםשומן 2.7 גרם 108.1 גרםנתרן 81.0 מ״ג 3238.2 מ״גחלבון 1.3 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 10.0 גרםשומן רווי 0.2 גרם 9.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.0 מ״ג 239.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 60.5 מ״ג 2418.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות39
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 38.8 קק״ל 1551.3 קק״לפחמימות 2.2 גרם 86.4 גרםשומן 2.7 גרם 108.1 גרםנתרן 81.0 מ״ג 3238.2 מ״גחלבון 1.3 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 10.0 גרםשומן רווי 0.2 גרם 9.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.0 מ״ג 239.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 60.5 מ״ג 2418.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 39 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 צנצנת עלי גפן
מלית
-
1 כוס אורז עגול
-
1 זוקיני ירוק גדול
-
1קופסה או 100 גרם רסק עגבניות
-
1/3 כוס צנוברים
-
1/3 צרור פטרוזיליה
-
1/3 צרור כוסברה
-
1/3 צרור שמיר
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
בישול
-
2 כוסות מים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את העלים למילוי: שוטפים את עלי הגפן היטב תחת מים זורמים.
- מכינים את המלית, ממלאים ומבשלים: מגררים את הזוקיני בפומפייה.
- קוצצים דק את עשבי התיבול.
- קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
- מניחים את עלי הגפן על משטח עבודה כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה).
- מניחים כפית גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר.
- מרפדים סיר רחב בעלי גפן לא ממולאים ומניחים עליהם את הממולאים בשכבה אחת צפופה, כשהתפר כלפי מטה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הממולאים. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מניחים צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-50 דקות עד שהממולאים מוכנים.
אופן הכנה
- מכינים את העלים למילוי: שוטפים את עלי הגפן היטב תחת מים זורמים.
- מכינים את המלית, ממלאים ומבשלים: מגררים את הזוקיני בפומפייה.
- קוצצים דק את עשבי התיבול.
- קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
- מניחים את עלי הגפן על משטח עבודה כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה).
- מניחים כפית גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר.
- מרפדים סיר רחב בעלי גפן לא ממולאים ומניחים עליהם את הממולאים בשכבה אחת צפופה, כשהתפר כלפי מטה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הממולאים. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מניחים צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-50 דקות עד שהממולאים מוכנים.
הערות
- במתכון זה משתמשים בעלי קפן משומרים בצנצנת
הערות
- במתכון זה משתמשים בעלי קפן משומרים בצנצנת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אחרי 50 דקות האורז עדיין קשה. האם הבישול צריך להיות על רתיחה קבועה לאורך כל הזמן?
רצוי שהבישול יהיה על רתיחה עדינה כדי שהמים לא יתאדו מהר מדי ואז האורז לא יספיק להתבשל.
במקום כוסברה הוספתי נענע קצוצה . ובמקום צנוברים הוספתי חבילת נבטוטים ,( וקצת יותר מיץ לימון עניין של טעם אישי )…. ובמקום רסק עגבניות פשוט שידרגתי לקופסת 400 גרם Mutti . יצא מדהים