ארוחת 3 כוכבים: פאי רועים שלוש שכבות
פאי רועים קצת אחר עם שלוש שכבות של בשר טחון, תפוחי אדמה וגזר. מנה משגעת שתמיד מצליחה, אהובה גם על ילדים וכוללת את כל אבות המזון בתבנית אחת
פאי רועים קצת אחר עם שלוש שכבות של בשר טחון, תפוחי אדמה וגזר. מנה משגעת שתמיד מצליחה, אהובה גם על ילדים וכוללת את כל אבות המזון בתבנית אחת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 770.7 קק״ל 4624.3 קק״לפחמימות 48.7 גרם 292.3 גרםשומן 36.3 גרם 217.8 גרםנתרן 3198.2 מ״ג 19189.3 מ״גחלבון 46.6 גרם 279.9 גרםסיבים תזונתיים 30.6 גרם 183.8 גרםשומן רווי 12.6 גרם 75.5 גרםכולסטרול 116.9 מ״ג 701.3 מ״גסידן 609.6 מ״ג 3657.9 מ״גברזל 10.6 מ״ג 63.7 מ״גאשלגן 4598.1 מ״ג 27588.3 מ״גאבץ 12.9 מ״ג 77.3 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות771
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 770.7 קק״ל 4624.3 קק״לפחמימות 48.7 גרם 292.3 גרםשומן 36.3 גרם 217.8 גרםנתרן 3198.2 מ״ג 19189.3 מ״גחלבון 46.6 גרם 279.9 גרםסיבים תזונתיים 30.6 גרם 183.8 גרםשומן רווי 12.6 גרם 75.5 גרםכולסטרול 116.9 מ״ג 701.3 מ״גסידן 609.6 מ״ג 3657.9 מ״גברזל 10.6 מ״ג 63.7 מ״גאשלגן 4598.1 מ״ג 27588.3 מ״גאבץ 12.9 מ״ג 77.3 מ״גסגור
פאי רועים הוא דרך מצוינת לשדך בין בשר טחון ותפוחי אדמה, אבל אם תוסיפו לו גם שכבת גזר, תקבלו פאי רועים קצת אחר, בעל שלוש שכבות, עסיסי ומפואר וגם עשיר בויטמינים ונוגדי חמצון. אז קבלו בתבנית אחת, ארוחה שיש בה הכל: חלבון, פחמימה, ירק והרבה פאר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 771 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית בשר
-
3 כפות שמן זית
-
1 גזר בינוני
-
1 בצל גדול
-
4 שיני שום
-
4 גבעולי סלרי
-
750 גרם בשר בקר טחון
-
100 גרם רסק עגבניות
-
1/2 כוס יין אדום יבש
-
2 עלי דפנה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית שטוחה סוכר לבן
פירה גזר
-
1 ליטר מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
-
6 גזרים גדולים
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
פירה תפו"א
-
2 ליטר מים רותחים
-
1 כף מלח דק
-
6 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינונייםלבנים
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- שמים מים עם מלח ב-2 סירים ומביאים לרתיחה. בינתיים מקלפים את הגזר ואת תפוחי האדמה. את תפוחי האדמה חותכים ל-4 חתיכות ואת הגזרים חותכים ל-6 חתיכות. בסיר אחד מבשלים את תפוחי האדמה ובסיר השני את הגזרים. אחרי כ-30 דקות בודקים עם סכין שהירקות רכים דיים ומסננים אותם מהמים.
- מכינים את תערובת הבשר: קולפים את הבצל והגזר וקוצצים לקוביות קטנות. קוצצים גם את הסלרי לקוביות זהות. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים על אש בינונית את הירקות. כשהבצל נעשה שקוף, כותשים את השום ומוסיפים לעוד דקה של טיגון. מעבירים את הירקות לקערה.
- לאותה המחבת מעבירים את הבשר הטחון ובעזרת מזלג מפוררים אותו לפירורים. אחרי כ-7 דקות, מחזירים את הירקות אל המחבת ומוסיפים את רסק העגבניות, היין, עלי הדפנה והתבלינים. מערבבים ומניחים לתערובת להתבשל על אש בינונית כ-10 דקות עד שהאלכוהול יתנדף. בתום הבישול מוציאים את עלי הדפנה.
- מועכים את תפוחי האדמה, שמן הזית והמלח לפירה בעזרת מועך ידני. אותו דבר עושים בקערה נפרדת עם הגזר.
- מרכיבים את הפאי: בתבנית חסינת חום מניחים את שכבת הבשר, מעליה מניחים את שכבת פירה הגזר ומעל הכל את שכבת תפוחי האדמה. בין שכבה לשכבה מיישרים את התערובת בעזרת מרית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהפירה שמעל מזהיב ומקבל קצת קראנץ’.
אופן הכנה
- שמים מים עם מלח ב-2 סירים ומביאים לרתיחה. בינתיים מקלפים את הגזר ואת תפוחי האדמה. את תפוחי האדמה חותכים ל-4 חתיכות ואת הגזרים חותכים ל-6 חתיכות. בסיר אחד מבשלים את תפוחי האדמה ובסיר השני את הגזרים. אחרי כ-30 דקות בודקים עם סכין שהירקות רכים דיים ומסננים אותם מהמים.
- מכינים את תערובת הבשר: קולפים את הבצל והגזר וקוצצים לקוביות קטנות. קוצצים גם את הסלרי לקוביות זהות. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים על אש בינונית את הירקות. כשהבצל נעשה שקוף, כותשים את השום ומוסיפים לעוד דקה של טיגון. מעבירים את הירקות לקערה.
- לאותה המחבת מעבירים את הבשר הטחון ובעזרת מזלג מפוררים אותו לפירורים. אחרי כ-7 דקות, מחזירים את הירקות אל המחבת ומוסיפים את רסק העגבניות, היין, עלי הדפנה והתבלינים. מערבבים ומניחים לתערובת להתבשל על אש בינונית כ-10 דקות עד שהאלכוהול יתנדף. בתום הבישול מוציאים את עלי הדפנה.
- מועכים את תפוחי האדמה, שמן הזית והמלח לפירה בעזרת מועך ידני. אותו דבר עושים בקערה נפרדת עם הגזר.
- מרכיבים את הפאי: בתבנית חסינת חום מניחים את שכבת הבשר, מעליה מניחים את שכבת פירה הגזר ומעל הכל את שכבת תפוחי האדמה. בין שכבה לשכבה מיישרים את התערובת בעזרת מרית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהפירה שמעל מזהיב ומקבל קצת קראנץ’.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
האם שכבת תפוחי אדמה מתחת לשכבת הבשר לא עוזרת לבשר לא להתפזר בהגשה?
היי לילי, אין במתכון שכבת תפוחי אדמה
פשוט פאי מושלםם!!!
תודה רבה, כיף לשמוע!
נראה נהדר ומתאים לפסח