פונצ’יקי – סופגניות קרם חלב גאורגיות
לכבוד חנוכה סידרנו לכם פינוק אמיתי, או כמו שעדן טל קוראת להן - פונציקי! סופגניות מהמטבח הגיאורגי ממולאות בקרם חלב מבושל ומתוק
לכבוד חנוכה סידרנו לכם פינוק אמיתי, או כמו שעדן טל קוראת להן - פונציקי! סופגניות מהמטבח הגיאורגי ממולאות בקרם חלב מבושל ומתוק
- עדן טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 272.7 קק״ל 4091.2 קק״לפחמימות 40.7 גרם 610.9 גרםשומן 7.6 גרם 114.7 גרםנתרן 133.6 מ״ג 2004.7 מ״גחלבון 7.1 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.2 גרםשומן רווי 2.4 גרם 36.2 גרםכולסטרול 55.3 מ״ג 829.6 מ״גסידן 39.7 מ״ג 595.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 91.7 מ״ג 1375.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 9.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות273
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 272.7 קק״ל 4091.2 קק״לפחמימות 40.7 גרם 610.9 גרםשומן 7.6 גרם 114.7 גרםנתרן 133.6 מ״ג 2004.7 מ״גחלבון 7.1 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.2 גרםשומן רווי 2.4 גרם 36.2 גרםכולסטרול 55.3 מ״ג 829.6 מ״גסידן 39.7 מ״ג 595.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 91.7 מ״ג 1375.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 9.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 273 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 1/4 כוסות קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
3 כפות סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
4 כפות שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כף וודקה
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 1/4 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- במיקסר מערבלים תחילה אל כל חומרי הבצק מלבד המים, גרידת הלימון והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול, ואת גרידת הלימון והמלח מוסיפים לקראת הסוף. מערבלים הכל עד קבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- מכסים בקערה ומתפיחים כשעה. מוציאים מהקערה ולשים קצת להוצאת האוויר, ומכסים שוב בקערה להתפחה של עוד חצי שעה.
- בינתיים בזמן שהבצק תופח מכינים את קרם החלב: מערבבים בקערה חלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח. על הכיריים, בקלחת מחממים את החלב וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים. מערבבים היטב ומחזירים הכל לקלחת החלב. מערבבים על הגז על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה, מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד הטמעה וקבלת קרם אחיד ועשיר. מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.
- לאחר שתפח, מורידים את האוויר מהבצק ומרדדים אותו על משטח מעט מקומח לעובי של כ-2 ס”מ. קורצים עיגולים בגודל שווה (להשתמש ברינג או כוס מתאימה), מכסים אותם ונותנים להם לנוח כ-10-15 דקות. בזמן הזה, על הכיריים מחממים שמן עמוק על הגז, בו יטוגנו הסופגניות.
- טריק חשוב של סבתי נטלה ז”ל - בשמן החם שמים גזר מקולף ומטגנים אותו כ-2 דק’ לפני הכנסת הסופגניות על מנת שיספח את החום הראשוני של השמן, כך הגזר ימנע מהסופגניות להישרף וגם ייתן מעט גוון בטיגון.
- מכניסים את עיגולי הסופגניות לטיגון עד הזהבה יפה מכל צד ומוציאים לתבנית עם נייר סופג.
- יוצרים חורים קטנים באמצע כל סופגנייה, מזריקים לחורים את קרם החלב באמצעות שקית זילוף/מזרק.
- בוזקים אבקת סוכר וזוללים! חג חנוכה שמח ?
אופן הכנה
- במיקסר מערבלים תחילה אל כל חומרי הבצק מלבד המים, גרידת הלימון והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול, ואת גרידת הלימון והמלח מוסיפים לקראת הסוף. מערבלים הכל עד קבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- מכסים בקערה ומתפיחים כשעה. מוציאים מהקערה ולשים קצת להוצאת האוויר, ומכסים שוב בקערה להתפחה של עוד חצי שעה.
- בינתיים בזמן שהבצק תופח מכינים את קרם החלב: מערבבים בקערה חלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח. על הכיריים, בקלחת מחממים את החלב וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים. מערבבים היטב ומחזירים הכל לקלחת החלב. מערבבים על הגז על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה, מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד הטמעה וקבלת קרם אחיד ועשיר. מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.
- לאחר שתפח, מורידים את האוויר מהבצק ומרדדים אותו על משטח מעט מקומח לעובי של כ-2 ס”מ. קורצים עיגולים בגודל שווה (להשתמש ברינג או כוס מתאימה), מכסים אותם ונותנים להם לנוח כ-10-15 דקות. בזמן הזה, על הכיריים מחממים שמן עמוק על הגז, בו יטוגנו הסופגניות.
- טריק חשוב של סבתי נטלה ז”ל - בשמן החם שמים גזר מקולף ומטגנים אותו כ-2 דק’ לפני הכנסת הסופגניות על מנת שיספח את החום הראשוני של השמן, כך הגזר ימנע מהסופגניות להישרף וגם ייתן מעט גוון בטיגון.
- מכניסים את עיגולי הסופגניות לטיגון עד הזהבה יפה מכל צד ומוציאים לתבנית עם נייר סופג.
- יוצרים חורים קטנים באמצע כל סופגנייה, מזריקים לחורים את קרם החלב באמצעות שקית זילוף/מזרק.
- בוזקים אבקת סוכר וזוללים! חג חנוכה שמח ?
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן