פוקצ’ה – כמה פשוט, ככה טעים!
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2343.5 קק״ל 2343.5 קק״לפחמימות 392.6 גרם 392.6 גרםשומן 59.3 גרם 59.3 גרםנתרן 15957.8 מ״ג 15957.8 מ״גחלבון 54.3 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 15.2 גרםשומן רווי 7.0 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 83.6 מ״ג 83.6 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 547.7 מ״ג 547.7 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות2344
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2343.5 קק״ל 2343.5 קק״לפחמימות 392.6 גרם 392.6 גרםשומן 59.3 גרם 59.3 גרםנתרן 15957.8 מ״ג 15957.8 מ״גחלבון 54.3 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 15.2 גרםשומן רווי 7.0 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 83.6 מ״ג 83.6 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 547.7 מ״ג 547.7 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
פוקאצ’ה בעיני היא הלחם המושלם. למה מושלם? כי הוא משמש לכל כך הרבה מטרות. הכינו פוקאצ’ה פשוטה עם עשבי תיבול כתוספת לארוחה איטלקית עם שמן זית וחומץ בלסמי לטבילה. הוסיפו מעל ירקות כמו פטריות, עגבניות שרי, זוקיני וגבינות ותקבלו ארוחה שלמה. שימוש נוסף שלא הרבה מכירים הוא- כריכים! פוקאצ’ה נהדרת למילוי ולהכנת כריכים. פשוט חצו אותה באמצע ותקבלו כריך חלומי.
אני הכי אוהבת להכין את הפוקאצ’ה בתבנית אחת גדולה ולא ביחידות קטנות. הכנת הפוקאצ’ה בתבנית אחת הופכת את העניין לכל כך פשוט- מעבירים את הבצק לתבנית לאחר התפחה, משטחים בעזרת ידיים משומנות בצורה אחידה בתבנית ויוצרים גומות חינניות באמצעות האצבעות. ה”גומות” ישמרו בתוכן את כל שמן הזית הנפלא שמזלפים מעל הפוקאצ’ה. הבצק של הפוקאצ’ה פשוט וקל להכנה ממרכיבים בסיסיים שתמיד יש בבית, עם טוויסט של דבש שמוסיף מתיקות עדינה וגם צבע. אם בא לכם ממש להשקיע אתם יכולים להשתמש בקמח “00” איטלקי ייעודי לפיצה ופוקאצ’ה, אבל גם בשימוש בקמח לבן רגיל הפוקאצ’ה יוצאת נפלא.
אם יש לכם בבית אבן שמוט זה הזמן לשלוף אותה מהארון. אם לא, יש טריק ביתי מוצלח ביותר שאני מאוד אוהבת להשתמש בו – מכניסים לתנור תבנית תנור הפוכה (עם הצד השטוח כלפי מעלה) ומחממים אותה ביחד עם התנור. כשהפוקאצ’ה מוכנה לאפייה, מכניסים את התבנית ומניחים אותה על תבנית התנור ההפוכה. הפעולה הזאת נותנת את האפקט של אבן שמוט ועוזרת לחום להגיע לתחתית של הפוקאצ’ה ולהפוך אותה לזהובה ומעט קריספית.
המתכון הבא הוא מתכון בסיסי עם מעט עשבי תיבול ומלח גס מעל, אך תרגישו חופשי להתייחס לפוקאצ’ה כמו קנבס ציור חלק והוסיפו מעל מה שיש בבית ומה שאתם אוהבים: עגבניות שרי, בצל, פטריות, זוקיני, פלפלים, שיני שום, גבינות ועוד ועוד. עוד אופציה נחמדה היא למרוח רוטב עגבניות על הבצק ולפזר מעל גבינת מוצרלה וקיבלתם פוקאצ’ה פיצה! ארוחת ערב מושלמת.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 2344 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבןאו קמח 00 לפיצה ופוקצ׳ה
-
5גרם או 1 1/2 כפיות שמרים יבשים
-
20גרם או 1 כף דבש
-
350מ"ל או 1 1/2 כוסות מים פושרים
-
20גרם או 2 כפות שמן זית
-
20גרם או 3 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- בקערת המיקסר שמים את הקמח, שמרים ודבש ומערבבים בעזרת וו לישה על מהירות נמוכה. מוסיפים תוך כדי לישה את המים ולשים עד שנוצר בצק. הבצק צריך להיות רך ומעט להדבק לתחתית הקערה. אל תתפתו להוסיף קמח - ככה הוא צריך להיות. לשים במשך 5 דקות על מהירות בינונית.
- מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עוד 3 דקות עד ששמן הזית נטמע בבצק והוא חלק ואחיד.
- מכסים את קערת המיקסר ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה בקיץ ועד שעה וחצי במזג אוויר קריר.
- בעזרת ידיים משומנות היטב בשמן זית, מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
- משטחים את הבצק עם הידיים עד שהוא מכסה את כל תחתית התבנית. בעזרת קצות האצבעות יוצרים גומות בבצק. מפזרים מעל עלי טימין או רוזמרין ומלח גס.
- מכסים את התבנית במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים עוד 20-30 דקות נוספות.
- בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. (אם יש לכן אבן שמוט השתמשו בה. אם לא - הניחו בתוך התנור תבנית תנור הפוכה, עם הצד השטוח כלפי מעלה ותנו לה להתחמם ביחד עם התנור. כשתניחו את הפוקאצ’ה על תבנית התנור הלוהטת זה יעזור ליצור קראסט בתחתית).
- מניחים את הפוקאצ’ה על תבנית התנור ההפוכה ואופים במשך 18-20 דקות, עד שהפוקאצ’ה מזהיבה.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר שמים את הקמח, שמרים ודבש ומערבבים בעזרת וו לישה על מהירות נמוכה. מוסיפים תוך כדי לישה את המים ולשים עד שנוצר בצק. הבצק צריך להיות רך ומעט להדבק לתחתית הקערה. אל תתפתו להוסיף קמח - ככה הוא צריך להיות. לשים במשך 5 דקות על מהירות בינונית.
- מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עוד 3 דקות עד ששמן הזית נטמע בבצק והוא חלק ואחיד.
- מכסים את קערת המיקסר ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה בקיץ ועד שעה וחצי במזג אוויר קריר.
- בעזרת ידיים משומנות היטב בשמן זית, מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
- משטחים את הבצק עם הידיים עד שהוא מכסה את כל תחתית התבנית. בעזרת קצות האצבעות יוצרים גומות בבצק. מפזרים מעל עלי טימין או רוזמרין ומלח גס.
- מכסים את התבנית במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים עוד 20-30 דקות נוספות.
- בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. (אם יש לכן אבן שמוט השתמשו בה. אם לא - הניחו בתוך התנור תבנית תנור הפוכה, עם הצד השטוח כלפי מעלה ותנו לה להתחמם ביחד עם התנור. כשתניחו את הפוקאצ’ה על תבנית התנור הלוהטת זה יעזור ליצור קראסט בתחתית).
- מניחים את הפוקאצ’ה על תבנית התנור ההפוכה ואופים במשך 18-20 דקות, עד שהפוקאצ’ה מזהיבה.
תגובות (5)
האם מזליפים שמן זית על המפה אחרי האפייה או לפני?
היי, יש לשמן את התבנית לפני שמניחים עליה את הבצק ויש לזלף מעט שמן זית על הבצק אחרי ההתפחה השנייה ולפני שמכניסים לתנור. בהצלחה (:
האם אפשר עם קמח אחר?
ניתן להמיר 30% מהקמח הלבן בקמח מלא אך הפוקצ’ה תצא במרקם מעט שונה. ככל שכמות הקמח המלא במתכון תעלה, מרקם הבצק יהיה דחוס יותר.
אלופה! תמונה מהממת! תודה רבה