פטאייר ממולא תרד
פטאייר - מאפה ממולא בתרד מהמטבח הערבי. מתכון קל וטעים! המלצה שלנו - לאחר האפייה הקפיאו חלק מהמאפים שהכנתם והפשירו כשתרצו. כך הם ישמרו על הטריות שלהם ויהיו בשבילכם ברגעים שתזדקקו למשהו טעים, מנחם ומשביע
פטאייר - מאפה ממולא בתרד מהמטבח הערבי. מתכון קל וטעים! המלצה שלנו - לאחר האפייה הקפיאו חלק מהמאפים שהכנתם והפשירו כשתרצו. כך הם ישמרו על הטריות שלהם ויהיו בשבילכם ברגעים שתזדקקו למשהו טעים, מנחם ומשביע
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.2 קק״ל 6647.4 קק״לפחמימות 36.5 גרם 803.8 גרםשומן 14.6 גרם 320.7 גרםנתרן 490.3 מ״ג 10785.8 מ״גחלבון 5.8 גרם 126.7 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 46.2 גרםשומן רווי 1.9 גרם 42.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.8 מ״ג 896.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 171.8 מ״ג 3779.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 13.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות302
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.2 קק״ל 6647.4 קק״לפחמימות 36.5 גרם 803.8 גרםשומן 14.6 גרם 320.7 גרםנתרן 490.3 מ״ג 10785.8 מ״גחלבון 5.8 גרם 126.7 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 46.2 גרםשומן רווי 1.9 גרם 42.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.8 מ״ג 896.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 171.8 מ״ג 3779.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 13.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 302 | כמות מנות 22 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
500 גרם עלי תרד
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית סומאק
הברשה לפני ואחרי האפייה
-
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, לשים בעזרת כפות הידיים את עלי התרד בכדי שיאבדו מעט מהנפח שלהם ומכסים בכיסוי ניילון סנו סושי.
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים היטב את המים, השמרים והסוכר. מוסיפים מעל את הקמח ושמן הזית ולשים כ-3 דקות. מוסיפים בסוף את המלח ולשים עוד כ-2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים בעזרת כיסוי ניילון סנו סושי ומתפיחים כשעה.
- מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי של 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 16 ס”מ.
- ממלאים כף גדושה מהמלית במרכז עיגול הבצק שקרצנו, וסוגרים לצורת מעטפה\משולש סגור (כמו בסרטון).
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הפאטייר על תבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי סנו סושי ומברישים את הפאטייר בשמן זית.
- אופים כ-10 דקות עד להזהבה.
- מברישים שוב בשמן זית כשהפטאייר יוצא מהתנור.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, לשים בעזרת כפות הידיים את עלי התרד בכדי שיאבדו מעט מהנפח שלהם ומכסים בכיסוי ניילון סנו סושי.
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים היטב את המים, השמרים והסוכר. מוסיפים מעל את הקמח ושמן הזית ולשים כ-3 דקות. מוסיפים בסוף את המלח ולשים עוד כ-2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים בעזרת כיסוי ניילון סנו סושי ומתפיחים כשעה.
- מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי של 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 16 ס”מ.
- ממלאים כף גדושה מהמלית במרכז עיגול הבצק שקרצנו, וסוגרים לצורת מעטפה\משולש סגור (כמו בסרטון).
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הפאטייר על תבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי סנו סושי ומברישים את הפאטייר בשמן זית.
- אופים כ-10 דקות עד להזהבה.
- מברישים שוב בשמן זית כשהפטאייר יוצא מהתנור.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן