סנו רקע

פטאייר ממולא תרד

פטאייר - מאפה ממולא בתרד מהמטבח הערבי. מתכון קל וטעים! המלצה שלנו - לאחר האפייה הקפיאו חלק מהמאפים שהכנתם והפשירו כשתרצו. כך הם ישמרו על הטריות שלהם ויהיו בשבילכם ברגעים שתזדקקו למשהו טעים, מנחם ומשביע
פטאייר - מאפה ממולא בתרד מהמטבח הערבי. מתכון קל וטעים! המלצה שלנו - לאחר האפייה הקפיאו חלק מהמאפים שהכנתם והפשירו כשתרצו. כך הם ישמרו על הטריות שלהם ויהיו בשבילכם ברגעים שתזדקקו למשהו טעים, מנחם ומשביע
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    302
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 302.2 קק״ל 6647.4 קק״ל
    פחמימות 36.5 גרם 803.8 גרם
    שומן 14.6 גרם 320.7 גרם
    נתרן 490.3 מ״ג 10785.8 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 126.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 46.2 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 42.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 40.8 מ״ג 896.9 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 32.5 מ״ג
    אשלגן 171.8 מ״ג 3779.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 13.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    302
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 302.2 קק״ל 6647.4 קק״ל
    פחמימות 36.5 גרם 803.8 גרם
    שומן 14.6 גרם 320.7 גרם
    נתרן 490.3 מ״ג 10785.8 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 126.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 46.2 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 42.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 40.8 מ״ג 896.9 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 32.5 מ״ג
    אשלגן 171.8 מ״ג 3779.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 13.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
ניצן סוסיד
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הברשה לפני ואחרי האפייה


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, לשים בעזרת כפות הידיים את עלי התרד בכדי שיאבדו מעט מהנפח שלהם ומכסים בכיסוי ניילון סנו סושי.
  2. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים היטב את המים, השמרים והסוכר. מוסיפים מעל את הקמח ושמן הזית ולשים כ-3 דקות. מוסיפים בסוף את המלח ולשים עוד כ-2 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים בעזרת כיסוי ניילון סנו סושי ומתפיחים כשעה.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי של 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 16 ס”מ.
  5. ממלאים כף גדושה מהמלית במרכז עיגול הבצק שקרצנו, וסוגרים לצורת מעטפה\משולש סגור (כמו בסרטון).
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הפאטייר על תבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי סנו סושי ומברישים את הפאטייר בשמן זית.
  7. אופים כ-10 דקות עד להזהבה.
  8. מברישים שוב בשמן זית כשהפטאייר יוצא מהתנור.
פטאייר במילוי תרד2
פטאייר במילוי תרד. צילום: ניצן סוסיד

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות