פילה דג עם קראסט פירורי לחם, שום וכוסברה!
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.7 קק״ל 1954.2 קק״לפחמימות 13.5 גרם 80.8 גרםשומן 25.9 גרם 155.3 גרםנתרן 2152.4 מ״ג 12914.5 מ״גחלבון 21.0 גרם 125.7 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.3 גרםכולסטרול 87.1 מ״ג 522.4 מ״גסידן 14.8 מ״ג 88.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 3006.9 מ״ג 18041.2 מ״גאבץ 8.8 מ״ג 52.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות326
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.7 קק״ל 1954.2 קק״לפחמימות 13.5 גרם 80.8 גרםשומן 25.9 גרם 155.3 גרםנתרן 2152.4 מ״ג 12914.5 מ״גחלבון 21.0 גרם 125.7 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.3 גרםכולסטרול 87.1 מ״ג 522.4 מ״גסידן 14.8 מ״ג 88.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 3006.9 מ״ג 18041.2 מ״גאבץ 8.8 מ״ג 52.9 מ״גסגור
אנשי הפריפריה יודעים ומכירים את הקושי בלמצוא תוצרת טרייה ומיוחדת, בעיקר כשמדובר בדגים טריים.
אני, כתושב סובב כנרת התרגלתי לכך שאין דוכן או סופר שלא ניתן להשיג בהם דגי ים (לא מושט) או דגים טריים איכותיים.
למזלי, מקום עבודתי הוא באזור השרון/עמק חפר, כאן יש סופר אחד – לא גדול אבל איכותי עם דוכן דגים טריים, מעולים ובמחירים שפויים.
טיפ קטן איך תדעו אם הדוכן הוא אכן של דגים טריים? אם בימי ראשון הוא סגור. לא מתבצע מסחר של דגים ביום ראשון.
מפה לשם, הגעתי לדוכן והיו שם דגי דניס “שממש קראו לי”. אז ביקשתי שיפלטו לי, ונזכרתי במתכון פשוט וטעים בטרוף עם קרוטונים מלחם ישן (או קנויים), מלא כוסברה ושום!
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 326 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מניחים את פילה הדג בצלחת רחבה, סוחטים מעל לימון ומפזרים מעט מלח גס. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- מכינים טוסט שום מלחם או לחמנייה ישנה: מורחים מעט שום כתוש ושמן זית על לחם ישן ומכניסים לתנור עד שמשחים מעט ונהיה טוסטי. מוציאים ומצננים היטב, שיתקשה. (אפשר לקחת קרוטונים מוכנים).
- מכניסים את הצנימים למעבד מזון יחד עם 5 שני שום ו-2 צרורות כוסברה ומפעילים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה של השום ,פרורי הלחם והכוסברה.
- במחבת רחבה שמים את החמאה ומעט שמן זית, מחממים היטב (עד שיוצאים אדים) ומטגנים את הדג לפי הסדר הבא: קודם מניחים על הצד של העור ומזיזים מעט עם היד כדי שהדג לא ידבק לתחתית מטגנים במשך כדקה ואז הופכים לצד השני לדקה נוספת.מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר אפייה בתבנית, גם עם העור כלפי מטה.בדרך זו מטגנים את כל הפליטים.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- על כל פילה שמים ערמה מכובדת של תערובת הפרורים והכוסברה ומכניסים לתנור ל-5 דקות.
אופן הכנה
- מניחים את פילה הדג בצלחת רחבה, סוחטים מעל לימון ומפזרים מעט מלח גס. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- מכינים טוסט שום מלחם או לחמנייה ישנה: מורחים מעט שום כתוש ושמן זית על לחם ישן ומכניסים לתנור עד שמשחים מעט ונהיה טוסטי. מוציאים ומצננים היטב, שיתקשה. (אפשר לקחת קרוטונים מוכנים).
- מכניסים את הצנימים למעבד מזון יחד עם 5 שני שום ו-2 צרורות כוסברה ומפעילים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה של השום ,פרורי הלחם והכוסברה.
- במחבת רחבה שמים את החמאה ומעט שמן זית, מחממים היטב (עד שיוצאים אדים) ומטגנים את הדג לפי הסדר הבא: קודם מניחים על הצד של העור ומזיזים מעט עם היד כדי שהדג לא ידבק לתחתית מטגנים במשך כדקה ואז הופכים לצד השני לדקה נוספת.מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר אפייה בתבנית, גם עם העור כלפי מטה.בדרך זו מטגנים את כל הפליטים.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- על כל פילה שמים ערמה מכובדת של תערובת הפרורים והכוסברה ומכניסים לתנור ל-5 דקות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
נראה מצויין, אנסה בחג!
אכין לצהריים תודה לכם
יאמייי! פשוט מושלם