פילה דניס עם מנגולד ואוזו
פילה דניס עסיסי על מצע עמוס דברים טובים: מנגולד ירוק ובריא, עגבניות, שום והכל בניחוח אוזו יווני. מנה כייפית וקלילה שתתאים בול לארוחה משפחתית.
פילה דניס עסיסי על מצע עמוס דברים טובים: מנגולד ירוק ובריא, עגבניות, שום והכל בניחוח אוזו יווני. מנה כייפית וקלילה שתתאים בול לארוחה משפחתית.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 255.4 קק״ל 1532.5 קק״לפחמימות 3.7 גרם 21.9 גרםשומן 22.2 גרם 133.1 גרםנתרן 1451.5 מ״ג 8708.8 מ״גחלבון 20.7 גרם 123.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 14.0 גרםכולסטרול 78.1 מ״ג 468.6 מ״גסידן 58.5 מ״ג 350.9 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 3444.0 מ״ג 20664.2 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 54.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות255
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 255.4 קק״ל 1532.5 קק״לפחמימות 3.7 גרם 21.9 גרםשומן 22.2 גרם 133.1 גרםנתרן 1451.5 מ״ג 8708.8 מ״גחלבון 20.7 גרם 123.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 14.0 גרםכולסטרול 78.1 מ״ג 468.6 מ״גסידן 58.5 מ״ג 350.9 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 3444.0 מ״ג 20664.2 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 54.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 255 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 פילה דג דניסאו דג ברמונדי
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
מצע
-
2 כפות שמן זית
-
4 שיני שום
-
2 חבילות עלי מנגולד
-
2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
-
1/4 כוס אוזו
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שוטפים היטב את המנגולד וחותכים למקטעים בעובי 4 ס”מ (החלק הלבן והירוק).
- פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- מחממים תבנית (או מחבת גדולה עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כ-2 דקות, עד שהשום מתחיל להתרכך.
- מוסיפים מנגולד ומאדים כ-2 דקות.
- מסירים מהלהבה, מוסיפים עגבניות, אוזו, מלח ופלפל ומערבבים.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מסדרים את הדגים מעל המצע כשהעור כלפי מעלה. מתיזים מעט תרסיס שמן על העור ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים כ-20 דקות, עד שהדג מוכן ועסיסי.
אופן הכנה
- מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שוטפים היטב את המנגולד וחותכים למקטעים בעובי 4 ס”מ (החלק הלבן והירוק).
- פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- מחממים תבנית (או מחבת גדולה עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כ-2 דקות, עד שהשום מתחיל להתרכך.
- מוסיפים מנגולד ומאדים כ-2 דקות.
- מסירים מהלהבה, מוסיפים עגבניות, אוזו, מלח ופלפל ומערבבים.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מסדרים את הדגים מעל המצע כשהעור כלפי מעלה. מתיזים מעט תרסיס שמן על העור ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים כ-20 דקות, עד שהדג מוכן ועסיסי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן