פילה סלמון עם קראסט אגוזי פקאן פריכים לצד סלט שעועית אזוקי
מתכון נפלא לארוחה שלמה ובריאה - פילה סלמון בתנור מצופה בתערובת חרדל ומצופה באגוזים שנותנים לו קראסט פריך ולצידו סלט שעועית אזוקי מיוחד במינו
מתכון נפלא לארוחה שלמה ובריאה - פילה סלמון בתנור מצופה בתערובת חרדל ומצופה באגוזים שנותנים לו קראסט פריך ולצידו סלט שעועית אזוקי מיוחד במינו
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.6 קק״ל 1026.3 קק״לפחמימות 16.1 גרם 64.5 גרםשומן 20.0 גרם 80.1 גרםנתרן 1558.1 מ״ג 6232.5 מ״גחלבון 1.9 גרם 7.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 38.9 מ״ג 155.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 130.6 מ״ג 522.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות257
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.6 קק״ל 1026.3 קק״לפחמימות 16.1 גרם 64.5 גרםשומן 20.0 גרם 80.1 גרםנתרן 1558.1 מ״ג 6232.5 מ״גחלבון 1.9 גרם 7.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 38.9 מ״ג 155.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 130.6 מ״ג 522.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 257 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פילה סלמון טריבמשקל 180 גרם כל אחד
-
1 כף שמן זית
-
1 כף גדושה חרדל דיז’ון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס אגוזי פקאן
-
1/3כוס או 30 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
סלט שעועית אזוקי
-
1 1/2כוסות או 280 גרם שעועית אזוקי
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל סגול קטן
-
1/3 כוס יין אדום יבש
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
2 כפות סוכר חום
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף טימין יבש
אופן הכנה
- מכינים את השעועית: מבשלים שעועית בסיר עם הרבה מים (ללא מלח) כשעה, עד שהיא רכה אך עדיין מוצקה. הזמן משתנה מעט בהתאם לסוג וטריות השעועית.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
- קוצצים בצל סגול.
- מוסיפים שמן זית, בצל, יין אדום, חומץ בלסמי וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות, עד שחלק מהנוזלים הצטמצמו. מוסיפים שעועית אזוקי, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הדג: מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הסלמון בתבנית, ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
- מערבבים בקערית שמן זית וחרדל.
- מרסקים אגוזים במעבד מזון בפולסים למרקם גס. מעבירים לקערה נקייה, מוסיפים קוואקר ומערבבים.
- מורחים את הסלמון בתערובת החרדל ומצפים בתערובת האגוזים.
- אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהציפוי זהוב והדג מוכן ועסיסי.
- מגישים: מחממים את סלט האזוקי עם עלי התימין. מחלקים לצלחות ומניחים מעל את הסלמון.
אופן הכנה
- מכינים את השעועית: מבשלים שעועית בסיר עם הרבה מים (ללא מלח) כשעה, עד שהיא רכה אך עדיין מוצקה. הזמן משתנה מעט בהתאם לסוג וטריות השעועית.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
- קוצצים בצל סגול.
- מוסיפים שמן זית, בצל, יין אדום, חומץ בלסמי וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות, עד שחלק מהנוזלים הצטמצמו. מוסיפים שעועית אזוקי, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הדג: מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הסלמון בתבנית, ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
- מערבבים בקערית שמן זית וחרדל.
- מרסקים אגוזים במעבד מזון בפולסים למרקם גס. מעבירים לקערה נקייה, מוסיפים קוואקר ומערבבים.
- מורחים את הסלמון בתערובת החרדל ומצפים בתערובת האגוזים.
- אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהציפוי זהוב והדג מוכן ועסיסי.
- מגישים: מחממים את סלט האזוקי עם עלי התימין. מחלקים לצלחות ומניחים מעל את הסלמון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אני חולה על סלמון והמנה הזאת מתאימה לי