-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 502.2 קק״ל 3013.1 קק״לפחמימות 22.3 גרם 133.7 גרםשומן 23.3 גרם 139.9 גרםנתרן 698.8 מ״ג 4192.6 מ״גחלבון 25.4 גרם 152.3 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 56.7 גרםשומן רווי 5.5 גרם 33.1 גרםכולסטרול 78.2 מ״ג 469.4 מ״גסידן 81.2 מ״ג 487.2 מ״גברזל 5.5 מ״ג 32.8 מ״גאשלגן 1517.8 מ״ג 9106.9 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 35.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות502
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 502.2 קק״ל 3013.1 קק״לפחמימות 22.3 גרם 133.7 גרםשומן 23.3 גרם 139.9 גרםנתרן 698.8 מ״ג 4192.6 מ״גחלבון 25.4 גרם 152.3 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 56.7 גרםשומן רווי 5.5 גרם 33.1 גרםכולסטרול 78.2 מ״ג 469.4 מ״גסידן 81.2 מ״ג 487.2 מ״גברזל 5.5 מ״ג 32.8 מ״גאשלגן 1517.8 מ״ג 9106.9 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 35.2 מ״גסגור
המנה הזו מככבת כמעט בכל בית: פלפלים ממולאים הם ארוחה שלמה, חלבון ופחמימה בתוך ירק. הכי מושלם והכי טעים. אם עוד לא ניסיתם, קבלו מתכון שתמיד עובד.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 502 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלפלים
-
12 פלפלים אדומים בינונייםבגודל אחיד כדי שזמן הבישול יהיה זהה
מילוי
-
2 עגבניות בינוניותחתוכות לקוביות קטנות
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 כוס אורז יסמיןאו אורז לבן ארוך אחר שאוהבים
-
3 כפות שמן קנולה
-
4 כפות מיץ לימון
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית בהרט
-
1/4 כפית קינמון טחון
רוטב
-
3 כפות שמן קנולה
-
2 כוסות ציר עוףאו לחלופין ציר ירקות או מים
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כף סוכר לבן
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 כפית כורכום
-
1/4 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה עגבניות, שום, בצל ופטרוזיליה.
- מוסיפים אורז, שמן, לימון, מלח, פלפל, ואת התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- מוסיפים לתערובת את הבשר ומערבבים בידיים בצורת לישה או בעזרת כף.
- מסירים את ה’כובע’ של הפלפל ושומרים בצד כמכסה ומנקים את הגרעינים.
- ממלאים את הפלפלים לא עד הסוף כיוון שהאורז מכפיל את נפחו בבישול.
- מסדרים את הפלפלים בסיר על הכיריים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים את הרוטב על הפלפלים.
- מביאים לרתיחה, מניחים ישירות על הפלפלים נייר אפייה רטוב או צלחת, מכסים מעל עם מכסה של הסיר.
- מנמיכים את הלהבה, מבשלים כחצי עד שלושת רבעי שעה על להבה נמוכה.
- מומלץ להמתין כ-15 דקות מסיום הבישול להגשה כשהסיר עדיין עם מכסה סגור והאדים ממשיכים מעט את הבישול.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה עגבניות, שום, בצל ופטרוזיליה.
- מוסיפים אורז, שמן, לימון, מלח, פלפל, ואת התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- מוסיפים לתערובת את הבשר ומערבבים בידיים בצורת לישה או בעזרת כף.
- מסירים את ה’כובע’ של הפלפל ושומרים בצד כמכסה ומנקים את הגרעינים.
- ממלאים את הפלפלים לא עד הסוף כיוון שהאורז מכפיל את נפחו בבישול.
- מסדרים את הפלפלים בסיר על הכיריים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים את הרוטב על הפלפלים.
- מביאים לרתיחה, מניחים ישירות על הפלפלים נייר אפייה רטוב או צלחת, מכסים מעל עם מכסה של הסיר.
- מנמיכים את הלהבה, מבשלים כחצי עד שלושת רבעי שעה על להבה נמוכה.
- מומלץ להמתין כ-15 דקות מסיום הבישול להגשה כשהסיר עדיין עם מכסה סגור והאדים ממשיכים מעט את הבישול.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן