-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 731.0 קק״ל 2923.8 קק״לפחמימות 77.6 גרם 310.2 גרםשומן 30.7 גרם 122.9 גרםנתרן 643.9 מ״ג 2575.6 מ״גחלבון 41.0 גרם 164.1 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 11.0 גרםשומן רווי 4.5 גרם 18.0 גרםכולסטרול 4.9 מ״ג 19.5 מ״גסידן 100.0 מ״ג 399.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 449.4 מ״ג 1797.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות731
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 731.0 קק״ל 2923.8 קק״לפחמימות 77.6 גרם 310.2 גרםשומן 30.7 גרם 122.9 גרםנתרן 643.9 מ״ג 2575.6 מ״גחלבון 41.0 גרם 164.1 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 11.0 גרםשומן רווי 4.5 גרם 18.0 גרםכולסטרול 4.9 מ״ג 19.5 מ״גסידן 100.0 מ״ג 399.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 449.4 מ״ג 1797.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.7 מ״גסגור
מנה שתיקח אתכם לסירת דייגים בלב ים: ספגטי ברוטב לימון כבוש, דגים וכוסברה מעל. פשוט, מדויק וטעים בטירוף.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 731 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
350 גרם ספגטיניאו לינגוויני או איזו פסטה שרוצים
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
4 שיני שוםקצוצות
-
1 כף צלפיםצלפים קטנים או רגילים קצוצים
-
1 כף ממרח לימון כבושאו לימון כבוש קצוץ
-
3 עגבניות בינוניותחתוכות לקוביות גסות או 15 עגבניות שרי חצויות
-
3 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
-
1 1/2 כוסות מים
-
500 גרם סלמון טריחתוך לקוביות גסות או חתיכות פילה דג לבן
-
1 צרור כוסברהקצוץ
הגשה
-
1/2 צרור כוסברה
-
50 גרם צנוברים קלוייםלא חובה
-
4 כפות גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מחממים על הכיריים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה.
- מוסיפים לסיר גם צלפים, לימון כבוש, את העגבניות ובצל ירוק.
- מפזרים תבלינים ומערבבים.
- יוצקים מעל התערובת כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-5 דקות עד שהרוטב מצטמם ונהיה סמיך.
- מוסיפים את קוביות הדג לרוטב ומנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יצפה את כל קוביות הדג.
- מבשלים עוד 5 דקות או עד שקוביות הדג משנות את צבען.
- מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומסירים מהאש.
- מעלים סיר נוסף על הכיריים ומרתיחים מים.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לסיר הרוטב.
- מוסיפים את יתרת הכוסברה (שומרים קצת גם לקישוט).
- מגישים: מעבירים את הפסטה לכלי הגשה, מפזרים מעל צנוברים, כוסברה טרייה ופרמזן.
אופן הכנה
- מחממים על הכיריים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה.
- מוסיפים לסיר גם צלפים, לימון כבוש, את העגבניות ובצל ירוק.
- מפזרים תבלינים ומערבבים.
- יוצקים מעל התערובת כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-5 דקות עד שהרוטב מצטמם ונהיה סמיך.
- מוסיפים את קוביות הדג לרוטב ומנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יצפה את כל קוביות הדג.
- מבשלים עוד 5 דקות או עד שקוביות הדג משנות את צבען.
- מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומסירים מהאש.
- מעלים סיר נוסף על הכיריים ומרתיחים מים.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לסיר הרוטב.
- מוסיפים את יתרת הכוסברה (שומרים קצת גם לקישוט).
- מגישים: מעבירים את הפסטה לכלי הגשה, מפזרים מעל צנוברים, כוסברה טרייה ופרמזן.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נהדר. גם בלי צלפים. תודה🌼