פסטה פוטנסקה של הילה אלפרט
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים עיבוד לקלאסיקה איטלקית: פסטה פוטנסקה. פסטה ברוטב פיקנטי של אנשובי, טונה, צלפים ועגבניות שמכינים בזריזות
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים עיבוד לקלאסיקה איטלקית: פסטה פוטנסקה. פסטה ברוטב פיקנטי של אנשובי, טונה, צלפים ועגבניות שמכינים בזריזות
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 476.8 קק״ל 1907.2 קק״לפחמימות 51.4 גרם 205.5 גרםשומן 20.8 גרם 83.1 גרםנתרן 745.2 מ״ג 2980.9 מ״גחלבון 20.7 גרם 83.0 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.1 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרםכולסטרול 33.5 מ״ג 134.0 מ״גסידן 68.0 מ״ג 272.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 668.3 מ״ג 2673.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות477
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 476.8 קק״ל 1907.2 קק״לפחמימות 51.4 גרם 205.5 גרםשומן 20.8 גרם 83.1 גרםנתרן 745.2 מ״ג 2980.9 מ״גחלבון 20.7 גרם 83.0 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.1 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרםכולסטרול 33.5 מ״ג 134.0 מ״גסידן 68.0 מ״ג 272.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 668.3 מ״ג 2673.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 477 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם פסטה ספגטי
-
4 כפות שמן זית
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינונינקי מזרעים, חתוך לפרוסות
-
4 שיני שוםקלופות, קצוצות גס
-
50 גרם אנשובימשומרים בשמן זית
-
100 גרם טונה בשמןמשומרת בשמן זית ופלפל חריף
-
1 כף צלפיםכבושים בחומץ
-
5 עגבניות בינונייםחתוכות לקוביות של כ-1 ס"מ כל אחת
-
1 כוס בזיליקוםעלים קצוצים דק
-
30 גרם חמאה
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן.
- מוציאים לקערה.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית. משחימים את הפלפל והשום, ונזהרים שלא יישרפו. מוסיפים פנימה את האנשובי ומערבבים עד שיימס בחום.
- מוסיפים את הצלפים והטונה ומערבבים במשך שתי דקות.
- מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד עשר דקות, או עד שהעגבניות הפרישו את מיציהן.
- מוסיפים את הבזיליקום ומבשלים עוד דקה. טוחנים, מסננים ומחזירים למחבת.
- מכניסים את הפסטה למחבת, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן.
- מוציאים לקערה.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית. משחימים את הפלפל והשום, ונזהרים שלא יישרפו. מוסיפים פנימה את האנשובי ומערבבים עד שיימס בחום.
- מוסיפים את הצלפים והטונה ומערבבים במשך שתי דקות.
- מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד עשר דקות, או עד שהעגבניות הפרישו את מיציהן.
- מוסיפים את הבזיליקום ומבשלים עוד דקה. טוחנים, מסננים ומחזירים למחבת.
- מכניסים את הפסטה למחבת, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן