-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 574.6 קק״ל 574.6 קק״לפחמימות 9.5 גרם 9.5 גרםשומן 60.3 גרם 60.3 גרםנתרן 2776.6 מ״ג 2776.6 מ״גחלבון 1.9 גרם 1.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.0 מ״ג 3.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 33.6 מ״ג 33.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות575
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 574.6 קק״ל 574.6 קק״לפחמימות 9.5 גרם 9.5 גרםשומן 60.3 גרם 60.3 גרםנתרן 2776.6 מ״ג 2776.6 מ״גחלבון 1.9 גרם 1.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.0 מ״ג 3.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 33.6 מ״ג 33.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״גסגור
במקום עוד אנטיפסטי עם ירקות עייפים – ספירלת רטטוי מהממת וצבעונית שתרשים גם את הדודה מצרפת! מנה עמוסה בירקות ושורשים טעימים ויפהפיים, בצלים לבנים וסגולים, תפוחי אדמה משובחים, סלק מתוק, זוקיני ירוק ומעל כל אלה תערובת תיבול מושלמת בניחוח שום וטימין.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 575 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
-
1 יחידה בטטהקלופה
-
2 יחידות עגבניותבשלות ומוצקות
-
1 יחידה בצלקלוף
-
1 יחידה בצל סגולקלוף
-
3 יחידות תפוחי אדמה לאפייה ובישול
-
2 יחידות סלקיםקלוף, לא מבושל
-
1 יחידה זוקיני ירוקגדול יחסית, או קישוא
תערובת תיבול
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית אבקת שום
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
3/4 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק בצללא חובה
-
4 יחידות טימין טרירק העלים
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לפרוסות דקות מאוד ובעובי אחיד. מומלץ שכל הירקות יהיו בגודל זהה כדי ליצור מניפה בגובה זהה. אם חלק מהירקות גבוהים יותר, אפשר לחצות אותם.
- מערבבים בקערה קטנה את תערובת התיבול.
- יוצרים על השיש מגדל של פרוסות ירק ותפוחי אדמה לפי הצבעים שרוצים ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 22 כשהצד של דופן הפרוסות כלפי מעלה. ממשיכים לבנות ולהניח את מגדלי הירקות החתוכים בצמידות עד שמתקבלת ספירלה הדוקה הדוקה.
- יוצקים מעל את תערובת התיבול ומשתדלים שהיא תעטוף את כל הירקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכסים את תבנית הירקות בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה.
- לאחר חצי שעה מורידים את האלומיניום וממשיכים לצלות רבע שעה נוספת או עד שנוצר קראסט יפה.
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לפרוסות דקות מאוד ובעובי אחיד. מומלץ שכל הירקות יהיו בגודל זהה כדי ליצור מניפה בגובה זהה. אם חלק מהירקות גבוהים יותר, אפשר לחצות אותם.
- מערבבים בקערה קטנה את תערובת התיבול.
- יוצרים על השיש מגדל של פרוסות ירק ותפוחי אדמה לפי הצבעים שרוצים ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 22 כשהצד של דופן הפרוסות כלפי מעלה. ממשיכים לבנות ולהניח את מגדלי הירקות החתוכים בצמידות עד שמתקבלת ספירלה הדוקה הדוקה.
- יוצקים מעל את תערובת התיבול ומשתדלים שהיא תעטוף את כל הירקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכסים את תבנית הירקות בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה.
- לאחר חצי שעה מורידים את האלומיניום וממשיכים לצלות רבע שעה נוספת או עד שנוצר קראסט יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
הכנתי. יצא מרהיב ביופיו ונפלא בטעמו.
כיף לקרוא, דורן! חג שמח!
נראה מהמם